Tahkim Kurulu'ndan karar! 2023'teki kupa Galatasaray'dan alındı Fenerbahçe'ye verildi
Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin itirazı sonucunda 2023 Türkiye Arena Kulüplerarası Yüzme Şampiyonası'ndaki şampiyonluk kupasının Galatasaray'dan alınıp Fenerbahçe'ye verildiğini açıkladı.
Fenerbahçe, 2023 Türkiye Arena Kulüplerarası Yüzme Şampiyonası'nda Galatasaray'ın lisanssız sporcu yarıştırdığı gerekçesiyle Tahkim Kurulu'na itiraz etmişti.
Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şampiyonluk kupasının Galatasaray'dan alınıp Fenerbahçe'ye verildiği bildirildi.
"Kupa, emeği ve mücadelesiyle hak edenin müzesinde: 2023 Açık Yaş Erkekler Yüzme Kupası Kulübümüze teslim edildi.
2023 Türkiye Arena Kulüplerarası Yüzme Şampiyonası’nda, Açık Yaş Erkekler kategorisinde lisanssız sporcu yarıştırarak açıkça kuralları ihlal eden Galatasaray Spor Kulübü’ne karşı Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yaptığımız itiraz, Tahkim Kurulu tarafından haklı bulunmuş; kupa, emeğin ve adaletin gerçek sahibi olan kulübümüze verilmiştir.
Bu karar; alın terinin, emeğin ve dürüst rekabetin karşılığının en somut tescilidir.
Sporun gerçek ruhu, kazanmak için "her yol mübahtır" anlayışı yerine etik ve ahlak değerleri ön planda tutmakla, adalet ilkelerinin hem söylemde hem eylemde yaşatılması ile güçlenir.
Fenerbahçe, her branşta olduğu gibi yüzme branşında da hakkını sonuna kadar aramaktan asla vazgeçmez. Kimse, emeğin ve dürüst rekabetin önüne geçemez.
Süreci adil şekilde değerlendiren tüm yetkililere teşekkür eder, hafta sonu gerçekleşen Türkiye Kulüpler Arası Uzun Kulvar Yıldız, Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonasında 6 kupanın 5'ini kazanan şubemizi ve sporcularımızı tebrik ederiz.
Kupa, emeği ve mücadelesiyle hak edenindir.
Fenerbahçe Spor Kulübü"
-
Caner 7 saat önce Şikayet EtCivcivler yine ötmeye başladı. Komik duruma düşüyorlar. Tescilli şike olayında Trabzonspor un kupasını hala iade etmemişler.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Dadaş 25 7 saat önce Şikayet EtBirde futbolu gs nin futbolunu inceleyin,ne benziyor yüzmeye,bunlarda her şey mübah, çünkü böyle alıştırıldılar...Beğen Toplam 1 beğeni
-
Levrock 7 saat önce Şikayet EtBakin son 3 yildir diyorum, eninde sonunda HAKKIMIZI alacagiz. O günler gelecek, gs bedel ödeyecek. Göreceksiniz, elinden sampiyonluklari alinacak !!Beğen
-
Ömer 7 saat önce Şikayet EtGs seneye küme düşürülebilir Bahis davasından dolayı.Beğen
-
reşo 8 saat önce Şikayet EtNeden şaşırmadım gs neden böyle ayak oyunları yapıyor hiç yakıştıramadım bu emek hırsızlıgıdırBeğen Toplam 2 beğeni