Fenerbahçe ilk kez duyurdu! İşte toplanan resmi imza sayısı
Fenerbahçe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile bugüne kadar toplanan resmi imza sayısını ilk kez duyurdu.
Fenerbahçe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile bugüne kadar toplanan resmi imza sayısını ilk kez duyurdu.
Sarı-lacivertlilerde bugüne kadar teslim edilen toplam imza beyannamesi sayısının 229 olduğu duyuruldu.
İşte kulüpten yapılan açıklama:
"Kulüp tüzüğümüzün ilgili hükümleri gereği Olağanüstü Genel Kurul talebiyle toplanan imzalar hakkında, bugüne dek sürecin sağlıklı ilerlemesi ve manipülasyona açık hale gelmemesi adına herhangi bir açıklama yapılmamıştır.
Daha önce de vurguladığımız gibi, tüzüğümüzde kongre üyelerimize tanınan her hakkı, kulüp demokrasimizin temel unsurlarından biri olarak görmekte ve saygı duymaktayız. Ancak unutulmamalıdır ki, Fenerbahçe’nin köklü gelenekleri ve kurumsal kültürü doğrultusunda, kulüp tarihimizde Olağanüstü Genel Kurul hiçbir zaman imza toplanarak gerçekleşmemiştir. Ne var ki, gelinen noktada özellikle sosyal medya mecralarında gerçeklerle ilgisi olmayan, yalan ve iftira niteliğindeki iddialarla kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir algı çalışması yürütüldüğü açıktır. Bu nedenledir ki, sürecin şeffaflığı ve sağlıklı ilerleyişinin devamlılığı adına, kanun ve tüzük hükümlerimiz çerçevesinde kulübümüze ulaştırılmış imza beyannamelerine dair detaylı bilgileri kamuoyuyla paylaşma kararı alınmıştır.
• Noter Tarafından Posta Yoluyla Teslim Alınan Beyanname: Noter aracılığıyla posta yoluyla ulaştırılan beyannameler, Hukuk Departmanımız tarafından teslim alınmaktadır. 04.06.2025 tarihi itibarıyla bu yolla 151 beyanname kulübe ulaşmış ve kayıt altına alınmıştır.
• Yüksek Divan Kurulu (YDK) Eliyle Teslim Alınan Beyanname: Yüksek Divan Kurulu’na teslim edilen beyannameler, YDK Sekreterliği tarafından Hukuk Departmanımıza imza karşılığında teslim edilmiştir.
04.06.2025 itibarıyla bu yöntemle 78 beyanname alınmış ve kayda geçirilmiştir. Bu bilgiler ışığında, kulübümüze bugüne kadar teslim edilen toplam imza beyannamesi sayısı 229’dur.
Süreç, kulübümüz tarafından titizlikle ve yasal çerçevede yürütülmeye devam edecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız."
KAMUOYUNA DUYURU
— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) June 4, 2025
Kulüp tüzüğümüzün ilgili hükümleri gereği Olağanüstü Genel Kurul talebiyle toplanan imzalar hakkında, bugüne dek sürecin sağlıklı ilerlemesi ve manipülasyona açık hale gelmemesi adına herhangi bir açıklama yapılmamıştır.
Daha önce de vurguladığımız gibi,… pic.twitter.com/Cqrf7VBfN4
AZİZ YILDIRIM'IN BAŞKANLIK ŞARTI 16 BİN 465 İMZA
Bilindiği üzere Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, adaylık için şartını 16 bin 465 imza olarak açıklamıştı.
16 bin 465 imzanın toplanması durumunda Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına yeniden aday olacak.
Sosyal medyada çıkan haberlerde kongre üyelerinin bugüne kadar 12 binin üzerinde imza topladığı konuşulmuştu.
FENERBAHÇE'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA!
Sarı-lacivertli ekipten konuyla ilgili ilave bir açıklama daha geldi.
Yapılan açıklama şu şekilde:
"Kamuoyuyla paylaştığımız ilk açıklamada belirtilen 229 beyanname, 229 kongre üyemiz tarafından verilmiştir. Dolayısıyla kulübümüze ulaşan toplam imza sayısı 229'dur. Ne yazık ki bir süredir gerçekler çarpıtılarak, kamuoyu bilinçli biçimde yanıltılmakta; camiamızın duygusal bağlılığı ve güven duygusu istismar edilmektedir. Kulübümüz, sürece dair tüm gelişmeleri şeffaf biçimde kamuoyuyla paylaşmasına rağmen, organize biçimde üretilen yalanlar aracılığıyla camiamızın birbirine olan saygısı, bağlılığı ve güveni hedef alınmaktadır. Bu çabalar, sürecin sağlıklı ilerlemesini desteklemekten uzak olup; camiamızdaki birlik ve beraberliğe zarar vermektedir. Sürecin kulübümüz tarafından hukuka uygun, şeffaf ve titizlikle yürütüldüğünü bir kez daha camiamızın bilgisine sunar; bu tür manipülatif girişimlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz."
-
Düsseldorf 1 ay önce Şikayet EtFenerbahçe nin Atatürk ü ,Ali Koç dur .! İnsan oğlu nankördür, Kuran da bile belirtilmiştir.! Ölene kadar inşallah Başkan olarak kalmalıdır..Hani Fenerbahçe nin büyklügü ne şampiyonluk,nede kupa büyüklüğü dür diyenlere hitaben.!Beğen
-
hüseyin 1 ay önce Şikayet EtSpor Başarı ister Başarısızlığın olduğu yerde Neden Ulu Önder ATATÜRK'ü alet ediyorsunuzBeğen
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtAdam kendi adamlarini üye yapti, seçilecegini bildiginden dolayi seçimi yeni sezona atti. Bu yüzden istedigi gibi transferler yapmaya devam ediyor. Fb taraftariyla resmen dalga geçiyorBeğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etali gittttttttttttt, yeter artık bi giiiiiittttttttBeğen Toplam 4 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtAli Koç istenmiyorsun taraftarları üzme, burası senin şirketin değil. lütfen bırak yeter artıkBeğen Toplam 6 beğeni
-
Sebahattin 1 ay önce Şikayet EtBu takım artık Fenerbahçe değil koçbahçe dir vesselammBeğen Toplam 11 beğeni