Mourinho'dan olay cevap! "Uzmanlardan tavsiyeler alacağım"

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United'ı konuk edecek. Karşılaşma öncesinde Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho açıklamalarda bulunuyor.

GİRİŞ 23.10.2024 14:39 GÜNCELLEME 23.10.2024 15:27
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Manchester United maçı öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Portekizli teknik adam, Sarı-Lacivertliler'de sakatlığı bulunan Jayden Oosterwolde'nin son durumu ile ilgili de konuştu.

"MANCHESTER'IN KORKMASI İÇİN SEBEP YOK"

-Soru: "Manchester United, Fenerbahçe'den neden çekinmeli?"

Jose Mourinho: "Manchester United'ın teknik direktörü değilim, onların da korkması için bir sebep görmüyorum. Onlar da maçın kolay maç olmayacağını biliyordur. Zor bir maç olacağını biliyorlardır e maksimum güçle buraya gelecekler. West Ham maçı için rotasyon yapmayacaklardır. Ben de bunu yapacağım."

"SİZİN DÜŞÜNCENİZ"

-Soru: "Sezon başı yapılan transferlere rağmen Fenerbahçe geçen sezona göre daha yavaş oynuyor. Ne söylemek istersiniz?"

Jose Mourinho: "Sizin düşünceniz bu, saygı duyuyorum."

MANCHESTER UNITED'A GÖNDERME

-Soru: "Manchester United'da sizden sonra neler oldu?"

Jose Mourinho: "Bunu düşünmek için 1 dakikamı bile vermedim. Onlar için en iyisini diledim. Şu anda harika değillerse bile, bu beni mutlu etmiyor. Onları düşünecek vaktim yok. Ben oradayken nelerin olduğunu, nelerin olmadığını düşünmek anlamsız. Onlar Erik ten Hag'a desteklerini ve güvenlerini gösteriyorlar. Hocalarının ve takımlarının değişebileceğine inanıyorlar. Benim dönemimle fark bu. Biz Avrupa'yı kazandık, Manchester City puan cezası alırsa şampiyon olabilir. O zaman da bana bonus ve madalya vermeleri gerekir.

"M. UNITED VE TOTTENHAM FAVORİ"

Jose Mourinho: "Avrupa'da Manchester United kazanamadı ama kaybetmedi de. Yeni formatı herkes anlamaya çalışıyor. Porto'ya karşı deplasmanda oynamak kolay değil. Twente'ye karşı biz de oynadık. Old Trafford'da herkes kazanmalarını bekler. Manchester United'ın yüksek bir potansiyeli var. İki beraberlik onları favori yapmaz ama kötü de etkilemez. 8 maçın 4'ünü kaybetseler bile, kalan 4 maçı kazanarak 12 puanla kolayca üst tura çıkabilirler. Bu turnuvada Manchester United ve Tottenham'ın favori olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Premier Lig çok farklı ve biz en güçlü adaylardan biriyle oynayacağız."

"BELKİ DE SOL BEKE SZYMANSKI!"

-Soru: "Geçen maçta kimlerin oynayıp, oynamayacağını söyledi. Bu kez de bilgi verebilir mi?"

Jose Mourinho: "Sol bek için belki de televizyondaki uzmanlardan tavsiye alırım. O uzmanların her şeye çözümü var. Eğer sizin tavsiyelerinizi alırsam korunmuş olurum. Szymanski olabilir, kendisi solak ve hızlı bir oyuncu. Belirtilmiş olduğu gibi gol de atamıyor. Uzman bu şekilde tavsiye ederse Szymanski'yi koyarız."

"FERGUSON İLE HARİKA İLİŞKİM VAR"

Jose Mourinho: "Sir Alex Ferguson ile harika ilişkim var. Belgeselim çıktığında saygımın nedenini göreceksiniz. Kulüpteki elçi rolünü kaybetmesinin bir önemi yok. Onun rolü elçi rolünden ver birkaç pounddan daha değerli. Herkes onu seviyor ve saygı duyuyor."

"ONLARA KARŞI BİR DUYGUM YOK"

Jose Mourinho: "Manchester United'ın transferleriyle ilgili cevap veremem. Onlara başarılar diliyorum.  Futbolun doğası gereği onlarla karşılaşacağız ve ben kazanmak istiyorum. Manchester United'ın durumuna güldüğümü ve akıl oyunlarımı yaptığımı düşünüyor olabilirsiniz. Onları analiz ettik ve gerçekten iyi takımlar. En yakın zamanda başarıya ulaşacaklardır. Umarım yakın zamanda olur. Umarım bir gün İngiltere'ye gidersem, o zamandan önce başarılı olurlar. Şu an onlara karşı bir duygum yok."

"ARADA BÜYÜK BİR BOŞLUK VE FARK VAR"

Jose Mourinho: "Porto, Chelsea, Real Madrid gibi büyük takımlarla Manchester United'a rakip oldum. İki takımı kıyaslarsak, arada büyük bir boşluk ve fark var. Biz de bunu kapatmak için çalışacağız."


"SEZONU KAPATTI"

Jose Mourinho: "Jayden Oosterwolde bence sezonu kapattı. Mayıs ayı başında 1-2 maç oynamak için dönerse, sürpriz olur."

"MEDYA HERKESE ADİL OLMALI"

Jose Mourinho: "Önemli pozisyonların tekrarını gösterin. Amrabat'ın penaltı olmayan pozisyonunu 12 kere göstermesinler, son dakikadaki faulün tekrarını göstersinler. Ortada bir sistem varsa medya bunun dışında kalmalı ve herkese adil olmalı."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 20
  • Sinan 54 dakika önce Şikayet Et
    berbat bi basın toplantısıydı adama ne oldu acaba
    Cevapla
  • Gariban ciftci 1 saat önce Şikayet Et
    Bu adam tam bir provokatör. Başka yaptığı ve bildigi birsey yok
    Cevapla
  • Muammer 1 saat önce Şikayet Et
    Adam sanki rakip takım hocası.Ben de Fenerbahçeye hoca olacağım.En az bu adamın bu güne kadar yaptığını yapardım bu takımla,bu oyuncularla.
    Cevapla
  • ümit*korku 1 saat önce Şikayet Et
    bu kibirle nereye kadar, cevap otuz milyon avro tazminatı alana kadar, FBbank iftiharla sunar
    Cevapla
  • Cenk 2 saat önce Şikayet Et
    United show yapar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle