Acun Ilıcalı'dan, G.Saraylı yöneticiye sert sözler: Kendisi çapsız biri

Son dakika haberi: Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, Galatasaray ikinci başkanı Metin Öztürk için de sert konuştu.

Acun Ilıcalı'dan, G.Saraylı yöneticiye sert sözler: Kendisi çapsız biri
Acun Ilıcalı'dan, G.Saraylı yöneticiye sert sözler: Kendisi çapsız biri
GİRİŞ 08.10.2024 00:49 GÜNCELLEME 08.10.2024 00:53
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beyaz TV'ye açıklamalarda bulunan Ilıcalı, "Kavganın içinde olmak istemiyoruz. Futbolun da güzel günlere geçeceğini düşünüyoruz. Türk futbolunun her döneminde gergin zamanlar olmuştur. Biz daha gergin durabiliriz. Yapı olarak da haksızlığa gelemiyoruz. Adalet istiyoruz. Camianın sesi olmak zorundayız. Camianın sesi olmak için aday olduk. Sonuç itibariyle başkanımızın kendi tercihi. Fenerbahçe yönetiminde bu görev bana verildi. Başkanımız gerek gördüğü yerlerde kendi konuşacaktır." diye konuştu.

"TFF'YE SALDIRMAMIZI İSTİYORLAR"

Sözlerinin devamında "Geçen hafta kısaca Türk futbolunda garip şeyler oluyor dedim. Direkt cevap istiyorum. Beni karalamayın olayı anlatın dedim." ifadelerini kullanan Acun Ilıcalı, şunları kaydetti:

 "O saldırılarla kimse bir yere varamaz. Somut sorulara somut yanıtlar bekledik. Cevap alamadığımız gibi 3 gün geçmeden haklı çıktık. Garip bir şekilde anlamsız avantajlara sahip oluyor. Bir anda bir oyuncu kırmızı kart görmedi (Dries Mertens). Lafı bir yere götürmek istemiyorum. İçeriye yerleşmiş bazı isimler var, hakem, gözlemci. MHK Başkanı demiyorum, TFF Başkanı da demiyorum. Federasyon Başkanı, 'Ben VAR'da hata kabul etmiyorum' dedi. Aksiyonları bekliyoruz. Taraftarlarımıza vaatte bulunurken bu sistemi biz yıkayacağız dedik. Önce afişe ederek, Federasyon'dan müdahale bekleyerek olayın değişmesini bekliyoruz. Ben İngiltere'nin MHK başkanı ile görüştüm. 'Bu hakemleri nasıl seçiyorsunuz?' dedim, o da 'Gelen hakeme hangi takımı tuttuğunu, ikameti, ailesinde ve yakınlarda bir takım taraftarı var mı? Bunları soruyoruz ve ona göre maç veriyoruz' dedi. Ya hakemler bizi tahrik ederek TFF'ye saldırmamızı istiyorlar ya da TFF Başkanı'nı sabote ediyorlar! Bir şey yapıyorlar! Biz bu yapıyı vura vura indireceğiz."



FENERBAHÇE MAÇINDA NE ZAMAN FAHİŞ HATA OLDU?


Acun Ilıcalı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Ahmet Çakar hakemliğinde etkilenmedi diye bugünkü hakemlerin etkilenmeme durumu yok! Peki İngilizler gerizekâlı mı, tuttuğu takımın maçına o hakemi vermiyor? Avrupa'da bu yapılıyorsa, biz de yapmalıyız. Hakem hatası dünyadaki en normal şey. 17 dakika duran maç, bunun 10 dakikası VAR'dan durmuş. Sen maça 6 dakika uzatma veriyorsun! Bunun adı nedir? Neden Fenerbahçe'ye bu olmuyor? 15 dakika dursun oyun, hakem de 5 dakikada bitirmek istesin! Ne zaman Fenerbahçe maçında fahiş hata oldu?"

"Mauro Icardi'nin Kadıköy'deki maçta görüntüsü yok. Surata darbe görüntüsünü verin, ben de ikna olacağım! VAR müdahale edemiyor çünkü elinde açı yok. VAR'ın müdahale etmesi yanlış. Bu pozisyonun şiddet ile ilgili kimse fikir sahibi olmaz. Icardi kendini mi attı, Djiku çok mu sert vurdu? Penaltı da olabilir."

MÜHİM OLAN ÖNCE HIRSIZI YAKALAMAK

"Biz bu adaleti bu sene er ya da geç getireceğiz. Mühim olan önce hırsızı yakalamak. Suçlu nasıl yakalanır biliyor musunuz? 10 dakika duran maçı 5 dakika uzatırsan suçlusun. 6 dakika uzatma verildi, 8 dakika uzatma verildi. Galatasaray maçında 5 dakika uzatma verildi, 2 dakika oynandı. Galatasaray oyuncu değişikliği yaptı 1 dakika 40 saniye sürdü. Bir hafta önce Galatasaray mağlupken tesadüf diyorsak... Galatasaray öndeyken 2.5 dakika oynanıyor."

"Şampiyon Galatasaray nicki ile toplantıya katılıyorsan, objektif maç yönetemezsin. Senin verdiğin kararlara inanmıyorum! Neden insanlar Ahmet Çakar'ın hangi takımlı olduğunu sorgulamamış? Demek sizde sıkıntı yokmuş. Burada sıkıntı var. İngiltere'de Almanya'da tuttuğu takımın maçını yönetemeyen adam, burada da aynısını yönetsin. Ben adamlara bizde öyle olmadığını söyledim, şaşırdılar zaten. Madem bizde tuttuğu takımın maçına o hakemi atamama durumu olamaz, o zaman çare yabancı hakem! Problemin %90'ı hakemlerden kaynaklanıyor. Gerilimin sebebi hakemler! Avrupa'nın iyisini getirelim. Yunanistan'da bu hafta Alman hakem vardı. Bütün kaos ve ülkedeki gerilimin sebebi hakemler tarafından kaynaklanıyor, bunu görmüyor musunuz?"



ÖNEMLİ OLAN TÜRK FUTBOLUNUN HUZURU


"Ekim ayının başındayız. Bu işi çözeceksek, bize ve TFF'ye süre versinler. Niye olduğunu, neden olduğunu bilmediğimiz çok saçma şeyler oluyor. Önemli olan Türk futbolunun huzura kavuşması. Benim dediğim olursa, yarın huzur olur. Galatasaray'ın hakkı yenmesin, ben bunu istemem."

"Sivasspor maçında şampiyonluğu kaybettik, bir şey dedik mi? Yabancı hakem istedik, yabancı VAR geldi ve hata yaptı. Biz de sorgulamadık. 'Talimat aldı' demedik. Orada komik durum da var. Orta hakem, VAR'a uymak zorunda değil. Orta hakem, hakem olsa vermez. Yine Türk hakemin eline kaldık, çat diye penaltıyı verip devam etmiş. Ülke olarak güzel insanlarız ama büyük takım tutma durumundan dolayı bunlar oluyor."

"Yabancı hakemlerle zorlanan, kırmızı kart gören takım biz değiliz! Galatasaray'ın iç sahada en son kırmızı kart gördüğü maçı hatırlıyor musunuz? Hatırlayamazsınız çünkü öyle bir maç yok! İki yıldır Galatasaray iç sahada kırmızı kart görmedi. Avrupa'da 9 maçta 5 kırmızı kart görmüşler!"

"Galatasaray'ın bir futbolcusunun (Icardi) Fenerbahçe Başkanı'na forma giyerek mesaj göndermesi de saygı çerçevesini yıkan davranışlar. Galatasaray'ın futbolcusunun, Fenerbahçe Başkanı ile dalga geçmesi saygısızlıktır. Buna izin verirseniz, yarın biz de futbolcularımızı tutamayız."


METİN ÖZTÜRK SEN NASIL BİR İNSANSIN?

"Kendisi çapsız biri olabilir (Galatasaray ikinci başkanı Metin Öztürk için) ama Galatasaray'a bu konuşmaları yakıştıramadım. Ben ne yaptım, Galatasaray'a hakaret mi ettim? Sen ne biçim bir insansın? Bu adamın, bu görevde olması absürt."

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Ali Koç ve bunun derdi ülkede futbol üzerinden kaos çıkarmak diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Sancak 1 saat önce Şikayet Et
    Abi cevap vermeyin başarısızlıklarını böyle örtmeyi cabalıyorlar. Milleyi keriz saniyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Acun sen ne ayaksın be!
    Cevapla
  • ihtiyar 1 saat önce Şikayet Et
    adamın kaderine bakın haline acıyın, TV kanalında yaptığı işler çok basit ve nispeten başarılı fakat şansını zorlayıp durduk yere tüm itibarını taraflı tarafsız herkesin gözünde yerin dibine getirmek için yemin etmiş gibi gitti en kötü spor dalında gergin yönetici formatına girdi. bunun işi zor yakında çıkmaza girer bir yere not aldın.
    Cevapla
  • ihtiyar 1 saat önce Şikayet Et
    adamın kaderine bakın haline acıyın, TV kanalında yaptığı işler çok basit ve nispeten başarılı fakat şansını zorlayıp durduk yere tüm itibarını taraflı tarafsız herkesin gözünde yerin dibine getirmek için yemin etmiş gibi gitti en kötü spor dalında gergin yönetici formatına girdi. bunun işi zor yakında çıkmaza girer bir yere not aldın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle