Jose Mourinho: Hayal kırıklığımızın sebebi bu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, "Oosterwolde'nin şutu direkten döndü, En-Nesyri kaçırdı. Hayal kırıklığımızın sebebi bu" dedi.

Jose Mourinho: Hayal kırıklığımızın sebebi bu
Jose Mourinho: Hayal kırıklığımızın sebebi bu
GİRİŞ 04.10.2024 00:17 GÜNCELLEME 04.10.2024 02:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi ikinci hafta maçında konuk olduğu Hollanda ekibi Twente ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Jose Mourinho açıklamalarda bulundu. 

Mourinho'nun açıklamaları şu şekilde: 

"HAYAL KIRIKLIĞIMIZIN SEBEBİ BUYDU"

"İyi ve pozitif puan. Avrupa deplasmanlarında aldığınız her puan pozitiftir. iyi bir takıma karşı puan aldık, bu da daha değerli kılıyor. 0-0'ken net pozisyon kaçırdık, her maç başımıza geliyor. Oosterwolde'nin şutu direkten döndü, En-Nesyri kaçırdı. Hayal kırıklığımızın sebebi buydu. Rakibimizin kısa, çevik oyuncuları var. Seba ile daha erken beraberliği bulabilirdik. Beraberlik golünden sonra momentum bize geçti, kazanabilirdik. Çok fazla sarı kart gördük. Sonra değişiklikler yaptık. Aldığımız puan bizim için pozitif. Şu an 4 puanımız var. Hedefimiz bu ligde üst tura çıkamayacak takımlardan mümkün olduğu kadar uzak olmak."

"KENDİSİ İYİ BİR KARAKTER"

"Amrabat iyi oynuyor, fit geldi. Fiorentina'da maçlarda oynuyordu, hatta 120 dakika oynamıştı bir maçta. Bizim oyunumuzu anlaması gerekiyordu sadece. Kendisi iyi bir karakter. O tür pozisyonlarda bu tip paslar atmayı gerekiyor."

BASIN TOPLANTISI

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında deplasmanda Hollanda ekibi Twente ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jose Mourinho, bu kulvarda direkt olarak üst tura çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Twente Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Portekizli teknik adam, üst tura çıkmak için kaç puan almaları gerektiğini bilmediğini belirtti.

"İYİ BİR MAÇ OLDU"

Direkt olarak üst tura çıkmak için 11'den fazla puana ihtiyaç duyduklarını dile getiren Mourinho, "Ben adım adım düşünüyorum. Direkt olarak üst tura çıkmayı hedefliyoruz. 8 maçlık kura bizim için zor bir kuraydı. Evinizde daha çok puan almayı beklersiniz ama biz sahamızda Manchester United, Atletic Bilbao ve Lyon ile oynayacağız. Zor ekipler olduğu için deplasmanda oynadığımız maçlardan bu sebeple puanlar almamız gerekiyor. Almış olduğumuz 1 puan için mutluyum ama saha içinde kutlamam için gerekçe değil. Hakemler iyi bir maç yönetti. Çok fazla kart çıktı ama kriterler iki takım için de aynıydı. 2 takım oyuncuları da hakeme yardımcı oldu. İyi bir maç oldu." diye konuştu.

"BU TARZ TAKIMLARA KARŞI GERİ DÜŞMEK ZORDUR"

Gazetecilerin hiçbir zaman rakibi önemsemediğini belirten Mourinho, şöyle devam etti:

"Gazeteciler rakibe hiçbir zaman hak ettiği hakkı teslim etmiyor. Manchester United'ı Twente'ye karşı puan kaybettiği için eleştiriyorlar ama Twente açısından bakamıyorlar. Bugün Twente karşısında zorluk yaşadıysak rakibimizin hakkını teslim etmek gerekiyor. İyi kanat oyuncuları var. Rakibin de hakkını vermemiz gerekiyor. Futbol oynadınız mı bilmiyorum ama ben oynadım. Kötü bir oyuncuydum ama ben oynadım. Savunma oyuncusu sarı kart görünce işler onun için zor olur. Deplasmanda bu kartla oynamak kolay değil. Jayden işini çok iyi yaptı."

Zor bir karşılaşma oynadıklarını hatırlatan Mourinho, "Eğer 0-0 iken yakaladığımız 2 net pozisyonun birini atabilseydik farklı da olabilirdi. Bulduğumuz bu pozisyonları dün çalışmıştık, bu beni daha çok mutlu etti. Geriye düştüğünüz zaman bu tarz hızlı takımlara karşı geçişlerde risk yaşarsınız. Kaliteleri olduğunu söylemiştim. Naif bir takım değiller. Teknik direktörleri felsefeci değil, iyi bir teknik direktör. Savunmayı ve kontra atağı iyi biliyorlar. Bu tarz takımlara karşı geri düşmek zordur. Oyuncularıma devre arasında ileri gitmemiz gerektiğini ama 2. golü yemememiz gerektiğini söyledim." değerlendirmesinde bulundu.

"TADİC'İN BEYNİ VAR VE BEYNİYLE OYNUYOR"

İkinci yarıya topa daha fazla sahip olarak başladıklarını anlatan 61 yaşındaki teknik adam, "Genel olarak iyi bir maç oldu. Şimdi onların 2 puanları var ama bunları Manchester United ve Fenerbahçe'den aldılar. Şimdi önlerinde kazanabilecekleri maçlar var. Üst tura çıkabileceklerini düşünüyorum çünkü gerçekten çok iyi bir takım." şeklinde görüş belirtti.

Kendisi için oyuncularda yaşın bir önemi olmadığına değinen Portekizli çalıştırıcı, şunları aktardı:

"Benim için iyi oyuncular, averaj oyuncuları ve kötü oyuncular vardır. Tadic'in beyni var ve beyniyle oynuyor. Her şeyi anlıyor, ilerde teknik direktör olmak isterse bunu yapabilir çünkü bu akla sahip. Attığı golü dün çalışmıştık. Geçen hafta olduğu gibi kaleciyle karşı karşıya kaldı. Karşı karşıya kaldığında tecrübeli bir oyuncu ve panik yapmayarak vuruşunu yapıyor. 10 yıl önceki hızına sahip olsaydı onu daha sağ tarafta değerlendirirdim. Türkçeyi anlamıyorum ama neden solda değil sağda oynattığımı düşünüyorlardır. Sanırım bugün bunu anlamışlardır."

 

KAYNAK: AA
Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Vatandas 1 saat önce Şikayet Et
    Gidin isinize bakin TumTurk takimlari avrupada oynamak sizin neyinize Turkiye super hali saha liginde at kosturun hakemi suclayin birbirinize atin tutun saldirin hepinizin en buyuk basarisi bu edirneye kadar edirneyi gecince hepinizi goruyoruz
    Cevapla
  • Levrock 2028 1 saat önce Şikayet Et
    Amrabatin pasi efsaneydi ama Ismail Yüksek in eksikligide fark ediliyor. Acaba Sebastian i cikarip, Ismail, Fred , Amrabat üclüsünü mü denesek , Szymanski berbat ötesi oynuyor.
    Cevapla
  • elestiri 1 saat önce Şikayet Et
    demekki turkiyedede ayni kartlar
    Cevapla