Acun Ilıcalı, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ile görüşmesini açıkladı

Fenerbahçe Asbaşkan Acun Ilıcalı, hakem kararları ve gündemde yer alan konular hakkında basın toplantısı düzenledi. Ilıcalı, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşmesini de paylaştı.

GİRİŞ 01.10.2024 15:24 GÜNCELLEME 01.10.2024 15:25
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Asbaşkan Acun Ilıcalı, hakem kararları ve gündemde yer alan konular hakkında basın toplantısı düzenledi.

"Acaba futbol tam anlamıyla adaletin uygulandığı bir spor mu" diyerek sözlerine başlayan Acun Ilıcalı, "Bugünkü basın toplantısında konuşacağım her şey somut. Bir iddia, herhangi bir gri alan üzerinde konuşma yapmayacağım. Antalyaspor maçından sonra durumu değerlendireceğimizi, hakem hocalarını dinleyeceğimizi ve açıklama yapacağımı söylemiştik. Türkiye'de futbol acaba bugün futbol olarak oynanıyor mu? Futbol dil ve adaletin uygulandığı bir spor mu?" dedi.

"LAF KALABALIĞI YAPMASIN"

Konuşacakları konuların somut olduğunun altını çizen Ilıcalı, "Bana cevap verecekler olacaktır ama ben somut konuşacağım. Cevap verecek varsa, somut cevap versin! Kimse laf kalabalığı yapmasın! Kendi nefretini kusacak diye bize saldırmasın! İki sene önce Fenerbahçe maçından sonra Galatasaraylı yönetici, 'Ligi bitirtmeyiz' dedi. Somut mu? Somut! Sonra özür diledi. Bu tehdit üzerine gelişmeler oldu ve Fenerbahçe'nin hakkı yendi. Bir maçta 3 penaltı verilmedi! Jorge Jesus cinnet geçirdi ve kırmızı kart gördü. Sonra Galatasaray 'Futbolu niye geriyorsunuz, biz kardeşiz' dedi ve sezon bitti.

TORREİRA'YA SERT SÖZLER

Geçen sene Trabzonspor maçından sonra Dursun Özbek açıklama yaptı. En kötü hakem olduğunu söylediler, bütün yorumcular tam tersi konuştu. Bizim maçımızla ilgili 'Sizin kirli elleniriz var' deniyor. TFF'ye en ağır açıklamalar. Geçen sene sarı kart operasyonu var. 3 sarı karta, 15 sarı kartlık orantısızlık.. Sonra 'Yerli hakem istiyoruz, hepimiz kardeşiz, futbolu germeyelim' deniyor. Geçen sene son derbide aldatma yapan oyuncu, kırmızı kart sonrası tribünlere yumruk kaldırıyor. Geçen sene derbide kırmızı karttan sonra kalkan Lucas Torreira'nın o sevinç yumrukları, Türk futboluna ve fair-play'e kalkan yumruklardır." cümlelerini sarf etti.

"GALATASARAY'A 14 SARI KART GÖSTERİLMEMİŞ"

Galatasaray'a sezon başından beri gösterilmeyen kartlar için görüş belirten Ilıcalı, "Yorumcuların ortak yorumu, Galatasaray'a 14 sarı kart gösterilmemiş! Varsa itirazı olan, laf yetiştirerek değil, rakamla söylesinler! Fenerbahçe'ye gösterilemeyen sarı kart sayısı 1! Beşiktaş'a da 1! Kırmızı kart korkusu yaşayan bir oyuncunun topla münasebeti aynı olur mu? Eğer sarı kartı olan bir oyuncu, kırmızı kart görebilecek durumdaysa oyuncuya aynı müdahaleyi yapabilir mi? Biz bunu soruyoruz. Sarı kart operasyonu bu! Hakem sarı kartları vermiyorsa, bir maç adil olur mu?" şeklinde konuştu.



İşte Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'nın öne çıkan tüm açıklamaları:

"HAYATINIZDA GÖREMEYECEĞİNİZ BİR KOMEDİ YAŞANDI"

"Bu hafta 2x2'yi 3 yapma haftasıydı! Bu yaşımda bunu ilk kez görüyorum! Hayatınız boyunca bir daha göremeyeceğiniz bir komedi yaşandı! Galatasaray - Kasımpaşa maçında VAR incelemelerinde toplam 9.30 dakika inceleme yapıldı. İlkokul mezunu olmayan, yavrum 10'a kadar say dediği bir çocuk bile dakikaları sayar! Galatasaray 3-2 mağlup, 9 dakika VAR incelemesi var, toplamda 17 dakika maç oynanmadı! Maçta 6 dakika uzadı! Allah'ın işi, bu 6 dakikanın 5. dakikasında gol geldi! Sonra bir anda maç bitmemeye başladı. 6 dakika oldu mu sana 9 dakika! Kasımpaşa son anda topu uzaklaştırıyor, hakem maçı durduruyor. Bu söylediklerim somut! Hakem soruyor ve 'Bir şey var mı?' diyor. 'Yok' cevabı gelince devam ettiriyor. Sonra bir daha top uzaklaştırılınca pozisyonda bir şey lup olmadığını soruyor."

"BAŞKAN OPERASYONU SÖYLEDİ!"

"Başkanımız 'Operasyona hazır olun, yarın başımıza iş gelecek. Lütfen futbolcuları motive edin, daha fazla gol atmamız lazım' dedi. Antalyaspor maçında Edin Dzeko'nun topunda bayrak kalkıyor. İkinci yarı uzun top, hop bayrak kalkıyor. Ataklarımızda sürekli bayrak! Ofsayt mı, değil mi bilinmiyor ve VAR'a da gidemiyoruz! Bizim maçta VAR kalktı! 18.6 saniyede maç başladı! Türkiye'de bu kadar kısa sürede VAR incelemesi var mı? Tabletten pozisyona bakarken maç başladı!"

"BUNUN ADI REZALET"

"Bu yaşananlar futbol değil! Başka bir şey oynanıyor! Bunun adı rezalet! Kurallar uygulanmıyor, başka şeyler uygulanıyor! Nedense Fenerbahçe'ye karşı... Babam Beşiktaş taraftarıydı. Galatasaraylı dostlarım var. Hepimizin çevresi böyledir. Aynı vatanın evlatlarıyız. Özel hayat başka ama konu Fenerbahçe olduğunda kimseyi tanımam!"

"OKAN BURUK DOĞRU SÖYLÜYOR"

"Okan Buruk 88. dakikada Bu penaltıyı verirsen, burada maç yönetemezsin' diyor. Türkiye'de geldiği nokta! Aslında Okan Buruk doğru söylüyor. Çünkü 8 hakem penaltı diyor, Okan Buruk ise 'Sen penaltı verirsen, burada maç yönetemezsin' diyor. Hakem tehditten sonra uzatma 6 dakikaya düşüyor. Hakem kariyerine devam etmek istiyor. Zaten başına iş gelen hakemleri biliyor. Galatasaray aleyhine yaparsan, maç verilmeyeceğini biliyor. Düdüğü çalıp 86'da maçı bitirmediğine dua edelim."

"HAKEMLERE YÜKLENMEYİN DİYECEKLER"

"Geçen sene Galatasaray maçının hakemi 'Hangi ruh halinde penaltıyı verdiğimi bilmiyorum' diyor. O ruh hali, işte bu ruh hali! Operasyon bittikten sonra 'Bu hakemlere yüklenmeyin, bu hakemler evlatlarımız' Futbolu germeyin diyecekler!"

"JOSE MOURINHO DÜNYADA MANŞET OLDU"

"Jose Mourinho tepkisini gösterdi ve dünyada manşet oldu! Bu kafada gidersek, Türk futbolunun nereye gideceği meçhul!"

"TFF İLE GÖRÜŞTÜK, BAŞKAN DA DURUMUN FARKINDA"

"TFF'ye bugün ziyarette bulunduk ve belgeleri sunduk. Bu TFF daha çok yeni. 'Haydi saldıralım, yüklenelim' federasyonu değil. Bu federasyon bize sözler vermiş adalet getirmek istiyor. TFF adalet istiyor, biz de adalet istiyoruz! Ayrıcalık istemiyoruz! Bunu başaracağız! ortalığı yakarak, yıkarak değil! Somut örneklerle, iletişimle yıkacağız. TFF'yi neden yıkacağız? TFF Başkanı (İbrahim Hacıosmanoğlu) 'Sorun yok' dese, başka bir tavır alırız. TFF Başkanı, hakemlerle konuşmuyor. Sadece oradaki görevlileri değiştirebilir. TFF Başkanı da durumun farkında. TFF Başkanı 'Bize adalet konusunda güvenin, kimseye taviz vermeyeceğiz' dedi. Beşiktaş'ın ve diğer kulüplerin benzer açıklamaları var. TFF adaleti getireceğini söylüyor. Burada bir yapı var, belgeler ortada. Bu yapıyı TFF yıkacak, buna inanıyoruz."

"SİSTEMİ DEVİRİP ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

"Başarı kenetlenmekten geçiyor. Sosyal medyada rüzgar yapıp, bizim düşmemiz için bekleyenlere şunu söylüyorum, bizim arkamızda Fenerbahçe taraftarı var! Bizi onlar seçti, kusura bakmayın! Sizin yıkma çabanızla gitmeyeceğiz! Düştüğü zaman kalkmayı bilen taraftarımızla gümbür gümbür yürüyeceğiz. Ben de elimden geleni yapacağım. Başkanın aldığı günden beri ekonomi iyileşti, geçen sene şampiyonluk elimizden alındı. Sistemi devirip, şampiyonluğa hep beraber koşacağız. Başarının tek formülü birlik olmak."

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Yahya Kamil 3 saat önce Şikayet Et
    Her sözün doğru
    Cevapla
  • Yusuf 3 saat önce Şikayet Et
    Eee gecen sene son dakikalarda lehine calinan penaltilarda somut. Konya gs macinda 11 dakikada konya 10 kisi kalacakti kirmizi cikmadi. Ertesi gun alanya ya karsi 21 de osayi samuel 21 de kirmizi gormeliydi gormedi 24 saatte 6 puan fark oldu. Bunlarda somut gri filan degil. Acuncugum.
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Boş yapma iş yap
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Bu Fenerbahçeli yöneticiler gerçekten çok beceriksiz, daha geçen hafta bu kadar eleştirdikleri rakiplerine ezilerek yenildiler ama bugün yine hakem diyorlar. Bunlara kim inanır artık?
    Cevapla
  • objektif kalem 3 saat önce Şikayet Et
    Hadi ordan siz adalet değil ayrıcalık istiyosunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle