Jose Mourinho'dan eski Galatasaraylıya davet!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, "Tugay harika bir oyuncuydu. Kendisini ziyarete davet ediyorum." dedi.

Jose Mourinho'dan eski Galatasaraylıya davet!
Jose Mourinho'dan eski Galatasaraylıya davet!
GİRİŞ 26.09.2024 22:09 GÜNCELLEME 27.09.2024 00:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe sahasında Belçika ekibi Union Saint-Gilloise'ı 2-1 mağlup etti. 

Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Jose Mourinho karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. 

Jose Mourinho'nun açıklamaları şu şekilde: 

"Futbolda dalga geçemezsiniz"

"Bugün en önemli şey 3 puandı. Bu yeni formatta kaç puan almak gerek, bilemiyorsunuz. Yapılacak en iyi şey puanları toplamak. İlk yarı iyi başlayamadık, ikinci yarıya daha iyi başladık. Baskı yaptık, top kazandık. İkinci yarı oynadığımız oyunu beğendim. 2-0'dan sonra şunu söyleyeyim; futbolda dalga geçemezsiniz, geçerseniz futbol size ihanet etmez. Her takım savaşmaya devam eder. Kendi kendimize maçı garip duruma soktuk. 2-1'den sonra takım, oyunu kontrol altında tuttu. Edin topu tutmayı becerdi. Son 5 dakikada oyunu tuttuk. Futbolda dalga geçemezsiniz."

"Onu bir gün ziyaretime davet ediyorum"

Tugay Kerimoğlu'nun yayında kendisine selam söylemesi hakkında Jose Mourinho:

"Tugay harika bir oyuncuydu. Aşağı yukarı aynı zamanlarda İngiltere'ye gittik. Güzel zamanlardı ama zaman uçup gidiyor. İkimizin de daha fazla beyaz saçı var. Çok iyi oyuncuydu ama bir o kadar iyi insandı. Gönül verdiği renklerden bağımsız olarak onu bir gün ziyaretime davet ediyorum."

“Gelişmemiz için çok çalışıyoruz”

“Şükürler olsun ki sadece 2 maç kaybettik; Lille ve Galatasaray’a karşı. Gelişmemiz gerektiğine katılıyorum. Zaten her gün bunun için çalışıyoruz”

“Mourinho etkisini eylül ayında yapamayız”

“Mourinho etkisi dediğiniz şey kupalar kazanmaktır. Eylül ayında kaldıracak kupa yok. Gittiğim her kulüpte kupa kazandım. Sadece Tottenham’da bunu yapamadım, orada da kupa finalinden 2 gün önce ayrıldım. Dolayısıyla her kulüpte oluşturduğum Mourinho etkisini eylül ayında yapamayız”

“Futbolun duygusal yönünü çok iyi biliyorum”

“Ben vücut dili konusunda uzman değilim. Ama tabii ki futbolun duygusal tarafının farkındayım. Şunun da farkındayım bazı kültürler zorlukların üstesinden gelmenize yardım edebiliyor. Bazı kültürlerde de zorluklar sizi daha aşağıya çekebiliyor. Stadyuma gelen taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Oyunculara destek verdiler. Bugün yapmamız gereken şey evimizde 3 puan almaktı. Maçın diğer tarafı da şuydu; önemli bir mağlubiyet sonrası zorluğuydu. Bu hafta insanları aşağı çekmekten keyif alınan bir hafta oluyor. Ben dans yarışmasında jüri değilim. Futbolun duygusal yönünü çok iyi biliyorum.”

“En-Nesyri’nin golleri gelecek”

“En-Nesyri’nin performansı tıpkı takımın performansı gibiydi. Harika değildi ama pozitifti. Takımın galip gelmesinde yeterliydi. Daha sonrasında Dzeko’yu taze şekilde oyuna sokabilmek için süre yeterliydi. Baskıyı kırmamız gereken dönemdi. En-Nesyri’nin katkısı pozitifti. Kendisi gol atmak istiyor ve tabii ki o goller gelecek” 

“Ben ve kulüpteki herkes çok fazla çalışıyor”

“Bizler çok çalışıyoruz. İstanbul çok güzel şehir ama ben buraya tatile gelmedim. İyi bir çalışma ortamımız var. Zaman zaman başarılı olurum, zaman zaman başarısız olurum. İşler iyi gittiği zaman aya çıkarmaz, 1-2 kötü iş sonrası da cehenneme göndermez. Aya da çıkmayın, cehenneme de gitmeyin. Kariyerimde 26 tane kupa kazandım. Avrupa’da 5,5 kupa kazandım. 5,5 diyorum. Çünkü benden çalınan o kupayı asla unutmayacağım. Bunları başarmamın sebebi çok çalışmam. Ben ve kulüpteki herkes çok fazla çalışıyor”

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • misafir34 2 saat önce Şikayet Et
    bkj ve f.bahçeyi tff ve mhk arkadan itelemezse g.saray rahat şampiyon olur ikiside top oynamıyor
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Hayret ilk defa Galatasaray dememiş… hatasını anlamış;)
    Cevapla
  • Müslüman 3 saat önce Şikayet Et
    Fenerbahçe nin formasında Ayyıldız niye yok?
    Cevapla
  • yalı çoçuğu ali 2 saat önce Şikayet Et
    kupa ve şampiyon olan takım türk bayrağı taşıyabilir bu sene bjk kupa g.saray şap. olduğu için takmaya hak kazandı
    Cevapla
  • Taraftar 3 saat önce Şikayet Et
    Tugay asil bir Türk evladı sen onu bizzat ziyaret etmen gerekiyor canım!
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    İyi niyetlisin hocam ama Burasi senide yer bizim insanlarimiz çok sabirsiz hemen herşey biranda olsun isterler .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle