Fenerbahçeli oyuncudan skandal soykırım paylaşımı! Tepki yağıyor

Fenerbahçe Beko oyuncusu Nigel Hayes-Davis sosyal medya hesabından, Ermenistan ziyareti sırasında sözde Ermeni soykırımı ile ilgili tepki çeken paylaşımlar yaptı.

Fenerbahçeli oyuncudan skandal soykırım paylaşımı! Tepki yağıyor
Fenerbahçeli oyuncudan skandal soykırım paylaşımı! Tepki yağıyor
GİRİŞ 26.09.2024 20:55 GÜNCELLEME 27.09.2024 00:59
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Beko'da basketbol oynayan Nigel Hayes-Davis'ten Türk halkının büyük tepkisini çeken paylaşımlar. Nigel Hayes, Türkiye'yi hedef gösteren görseller paylaşırken bu paylaşımlarında skandal ifadeler de kullandı.

Fenerbahçe Bekolu Nigel Hayes, Ermenistan ziyaretinde sözde Ermeni soykırımı hakkında Instagram hikayesinde paylaşımda bulundu.

'SOYKIRIMIN BAŞMİMARLARI' DEDİ

Paylaşımında "Soykırımın 'başmimarları'" ile "Savaş ve soykırım inanılmaz" ifadelerini kullanan Hayes, paylaştığı görsellerde de dönemin komutanlarına yer verdi.



HAYES'E BÜYÜK TEPKİ

Bu skandal paylaşımlar sonrası Fenerbahçeli taraftarlar, ABD'li basketbolcunun sözleşmesinin feshedilmesi için yönetime çağrıda bulundu.

Nigel Hayes ise gündem olan bu paylaşımları tepkiler sonrası sildi ve Türk halkından özür dilediğini belirten bir paylaşım daha yaptı.

TÜRK HALKINDAN ÖZÜR DİLEDİ

ABD'li basketbolcu, paylaşımını kaldırmasının ardından bir açıklama yayımlayarak, "Ermenistan ve Türkiye'yle ilgili paylaşım yaptığım konunun çok hassas olduğunu, yaptığım paylaşımın ardından öğrenmiş bulundum. Her ne kadar öğrenmeye çalışsam da her şeyi bilmiyorum. Türkiye'nin bana kişisel ve profesyonel olarak sunduğu her şeye duyduğum takdir ve saygıdan dolayı, Türkiye'ye, tarihine veya vatandaşlarına yönelik yazılı, kasıtlı veya ima edilmiş hiçbir saygısızlık yapmak istemeyeceğimi belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Kendisini tanıyanların, söylediklerinde samimi olduğunu bildiğini de aktaran Hayes-Davis, şunları kaydetti:

"Beni şahsen tanıyan ve bu konu hakkında benimle konuşanlar söylediklerimin doğru ve içten olduğunu bilecektir. Ben Türk değilim, bu yüzden bu konunun Türk olanlar için taşıdığı ağırlığı anlayamamıştım. Umarım bu söylediklerim, eylemlerim ve daha da önemlisi karakterim hakkındaki yanlış anlamaları veya yanlış yorumları ortadan kaldırır. Bu durumdan ötürü kırılan herkese belirtmek isterim ki maksadım bu değildi."

İşte o paylaşım:

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 130
  • Ali 1 saat önce Şikayet Et
    Özür kelimesine rastlamadım açıklamada, kaldı ki madem bilmiyorsun Osmanlı- Türk komutanların fotoğraflarını neye göre yayınladın.?
    Cevapla
  • Kacarova 1 saat önce Şikayet Et
    Yediklerin haram zıkkım Olsun burnundan gelsin sende ekmek yedigin yere pisleyenlerdensin,Sen önce kendi geçmişini araştır batıya yalakalık yapmadan önce.
    Cevapla
  • net 1 saat önce Şikayet Et
    öyle kolay değil o işler tutuklanıp hapse atılmalı
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Ali koç hadi Sıkıyorsa gönder derhal
    Cevapla
  • CAN 2 saat önce Şikayet Et
    Sabah olmadan gönderilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle