Ünlü yorumcudan Mourinho'ya flaş sözler!

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Nihat Kahveci, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1 mağlup ettiği derbiyi değerlendirdi.

Ünlü yorumcudan Mourinho'ya flaş sözler!
Ünlü yorumcudan Mourinho'ya flaş sözler!
GİRİŞ 22.09.2024 10:29 GÜNCELLEME 22.09.2024 10:29

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray deplasmanda Fenebahçe'yi 3-1 mağlup etti.

Eski futbolcu ve yorumcu Nihat Kahveci, Fenerbahçe'nin sahasında Galatasaray'a 3-1 mağlup olduğu derbiyi yorumladı.

Mourinho'yu eleştiren Nihat Kahveci, Kontraspor'da açıklamalar yaptı.

"Fenerbahçe sınıfta kaldı"

Hak edenin kazandığını aktaran Nihat Kahveci, "İlk yarıda Maximin'i çıkarsam rakip kaleye gidemeyen bir Fenerbahçe var. Tribündeki 50 bin kişinin sesini alsan rakip kaleye gidersin. Rakibe pozisyon verme anlamında da Fenerbahçe sınıfta kaldı. Defansı da ofansı da kötüydü. İlk yarıda Tadic, Dzeko, İsmail sahada yok. Fred bildiğimizden uzaktı" dedi.

"Osimhen'in son vuruşları kötüydü"

Livakovic'in gollerde hatalı olmadığını kaydeden Kahveci, "Davinson başka bir oyuncu. Etrafındaki herkesi oynatıyor. Torreira yine görevini çok iyi yaptı. Galatasaray ön tarafa çok rahat geldi. İkinci yarıda Sara ve Yunus etkili oldu. Osimhen'in son vuruşları kötüydü" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'nin penaltısı doğru bir karardı"

Hakem Atilla Karaoğlan'ın skora etki etmediğini dile getiren ünlü yorumcu, "Sarı kartlar tartışılır belki ama sonuca etki edecek bir karar yoktu. Bu maçın ağırlığı ve stresini düşündüğümde iyi maç yönetti. Fenerbahçe'nin penaltısı doğru bir karardı. 10 sarı kart verdiyse 9'u doğrudur" şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe sadece Maximin'e bel bağlandı"

Derbide Tadic'in en kötü performansını sergilediğini belirten Nihat Kahveci, "Fenerbahçe sadece Maximin'e bel bağlandı. Galatasaray beraberlik için oynamadı. Fenerbahçe kazanırken de iyi oynamıyordu. Muhteşem oynadığı dediğim tek maç turun kaybedildiği Lille maçı" dedi.

"İyi oynatmıyorsun hocam"

Jose Mourinho'nun geldiğinden beri hiçbir katkı vermediğini hatta Fenerbahçe'nin geriye gittiğini ifade eden Kahveci, "Mourinho'dan çok daha farklı bir oyun beklerdim. Taraftar da çok şey bekliyordu. Karşılığını veremedi. Yazık değil mi bu taraftara? Maddi manevi en güçlü kurulan yönetimin kurduğu bir kadro var. Szymanski ısrarı nedir anlamıyorum. İyi oynatmıyorsun hocam. Galatasaray, inanılmaz bir eşik atladı ve Mourinho'yu da tartışılır hale getirdi" ifadelerini kullandı.

Nihat Kahveci derbide oynanan oyunu eleştirirken, "Ben hayatımda böyle bir oyun görmedim. Orta sahaların bu kadar kolay geçildiği bir maç görmedim" diyerek sözlerini noktaladı.

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.