Mourinho'dan Halil Umut Meler ve Okan Buruk sözleri: Yakın aradaşıymış!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho,hakem Halil Umut Meler ile ilgili "Meslektaşım Okan’ın yakın arkadaş olduğunu bilmiyordum. Hakemler dürüst oldukları müddetçe istedikleri kişilerle arkadaş olabilirler." dedi.

Mourinho'dan Halil Umut Meler ve Okan Buruk sözleri: Yakın aradaşıymış!
Mourinho'dan Halil Umut Meler ve Okan Buruk sözleri: Yakın aradaşıymış!
GİRİŞ 15.09.2024 19:55 GÜNCELLEME 15.09.2024 20:18
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti. 

Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Jose Mourinho, açıklamalarda bulundu. 

Jose Mourinho'nun açıklamaları şu şekilde: 

"Oyuncular 3 puanı alıp eve gitmek istiyor gibiydi"

"İkinci yarı takımı beğenmedim. Skor güzel, oyunu ilk yarıda iyi kontrol ettik. İlk yarıdaki hırsı ikinci yarıda göstermedik. Çok hata yaptık, sanki oyuncular 3 puanı alıp eve gitmek istiyor gibiydi. Ancak milli arada oyuncular rutinini kaybedebilir, o yüzden 3 puanı almak önemli bizim için."

"Bir hırs problemimiz vardı"

"Çok fazla top kaybı yaptık, topu tutamadık. İkinci yarıdaki tek pozisyonumuz kornerden Çağlar ile geldi. Bir hırs problemimiz vardı ve ben daha farklı şekilde olmasını tercih ederdim. 2-0 oyuncuları rahatlatmış gibiydi. Ancak kazanmayı bildik."

"Milli aralar dönüşü için en önemli şey 3 puan almaktır"

Milli araların dönüşünde kulüpler için her zaman zor geçtiğine vurgu yapan Portekizli teknik adam, "Her gün yaptığımız şeyi yapacağız. Bazı şeyleri geliştirebilmek için çok çalışıyoruz. Milli aralar her zaman zordur. Oyuncuların odakları değişir. Milli takımdan dönen oyuncular zaman zaman problemli gelebiliyorlar. Dzeko 3 günde iki 90 dakika oynadı. 2. yarı kazanma hırsını gösterdiler. Oyunu kontrol etmek istedik. Belki oyuncular bunu kabul etmeyebilirler. Topu rakibe vererek dinlenmek istediler. Tabii ki ben de bunu kabul edemem. Milli aralar dönüşü için en önemli şey 3 puan almaktır" ifadelerini kullandı.

"Hakemler dürüst oldukları müddetçe istediği kişilerle arkadaş olabilirler"

Geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programındaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Mourinho, hakem Halil Umut Meler ile ilgili şöyle konuştu:

"Meslektaşım Okan’ın yakın arkadaş olduğunu bilmiyordum. Hakemler dürüst oldukları müddetçe istedikleri kişilerle arkadaş olabilirler. İsterse kulüp başkanı, teknik direktörler, gazetecilerle arkadaş olabilirler. Bununla ilgili sorun görmüyorum. Performanslarında dürüst olduğu müddetçe problem yok benimle ilgili."

"Kulübümüz bana çalışabilmem için iyi bir takım kurdu"

Jose Mourinho, transfer döneminin kapanması sonrası takımın belli olduğunu belirterek, "Yüzde veremem ama takım daha iyisini yapabilir, yapmalı. İstikrar sağlamamız gerekiyor. Cuma gününden itibaren ilk defa tam kadro çalışabildik. Takımımız belli. Artık kadromuzu biliyoruz, oyuncuların kafalarında herhangi bir soru işareti yok. Kulüp beni satacak mı, kiralık gönderecek mi, takımda tutacak mı gibi sorular yok. Transfer penceresi kapandıktan sonra stabil görüntü sağlayabiliyoruz. Herkes oynayacak, herkese şans gelecek. Bence bu durum iyi, kulübümüz bana çalışabilmem için iyi bir takım kurdu" dedi.

"Denge bulmaya çalışıyorum"

Milli aralar dönüşü sonrası motivasyonunu nasıl sağladığı ile ilgili ise sarı-lacivertlilerin teknik direktörü, "Motivasyon denemez. Denge bulmanız gerekebilir. Saint-Maximin'e baktığınız zaman bugün daha patlayıcıydı. O anlamda dengeyi bulmanız gerekiyor. Mesela geride kalan haftalarda Dzeko oynadı, En-Nesyri sadece iki maçta oynadı. Mert Müldür de Türk Milli Takımı'nda iki maç oynadı. Samuel sakat olduğu için bugün o oynadı. Denge bulmaya çalışıyorum. İşlem tamam, yarın izin. Benim için normal bir hafta olacak" diyerek sözlerini noktaladı.

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Hakan 2 gün önce Şikayet Et
    Ya kardeşim sen önce kendi takımın ile ilgilen. Sana ne gs den okan dan. Muhtemel hezimete bahane mi arıyorsun şimdiden yoksa algı mı oluşturmaya çalışıyorsun anlamadım. Kabak tadı verdin artık
    Cevapla
  • 542654 2 gün önce Şikayet Et
    Bir laf' a bakarım laf' mı diye, birde söyleyene bakarım "lafçı" mı diye. Ya sen Fener ile ilgilensene kardeşim. sana ne elalemin üç koyunu beş kuzusu.
    Cevapla
  • fenerbahçe 2 gün önce Şikayet Et
    Mourinho kamerayı görünce saçmalamaya başlıyor.o karizmatik futbol dahisini fenerbahcede göremiyorum. o sene bu sene de değil sölim...
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Maçi alacaksan adam gibi oynuyarak al. Ortaligi karistirarak bu seni kuttarmaz. Ali babanin çiftliginde senide iyi sisirmisler muro
    Cevapla
  • ahmet 2 gün önce Şikayet Et
    Okan hoca rüyalarına da giriyordur Okan kabusu ile uyanıyordur. İsmail hoca bu kadar telaşlı değildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle