Jose Mourinho'dan Galatasaray'a olay sözler: Türkiye'de sadece onlar kart görmüyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, "Sezon içinde sakatlık ve kart cezaları oluyor. Türkiye'de sadece Galatasaray kart görmüyor ama onun dışındaki takımlar görüyor" dedi.

Jose Mourinho'dan Galatasaray'a olay sözler: Türkiye'de sadece onlar kart görmüyor
Jose Mourinho'dan Galatasaray'a olay sözler: Türkiye'de sadece onlar kart görmüyor
GİRİŞ 31.08.2024 00:37 GÜNCELLEME 31.08.2024 10:22
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Alanyaspor'u 3-0 mağlup etti. 

Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Jose Mourinho, açıklamalarda bulundu. 

"Baskıyı sürdüremeyeceğimizi biliyordum"

"Ben de herkes gibi bugünü saygıyla kutluyorum. Türk halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Bizler, Türk olmayanlar da saygıyla kutluyoruz. Galibiyeti hak ettik. İkinci yarının ilk 15 dakikası hoşuma gitmedi. İlk yarıdaki baskıyı sürdüremeyeceğimizi biliyordum. Topu tutmayı seven bir takıma karşı bu düşüşü yaşarsanız onlara hayatta kalma şansı veriyorsunuz ama ikinci golü atınca maçı bitirdik."

"Maçı ilk yarıda bitirebilirdik"

"Bu takımın taktiksel futbol kültüründe geliştiğini gösteriyor. Başakşehir maçında rakibimizi izlemiştim. Oyun kurmayı, topu tutmayı ne kadar sevdiğini gördüm. Hafta boyunca bu baskıya çalıştık. Savunma hattında adam adama oynadık. İlk yarıda daha fazla gol atamamış olmak üzücü, maçı ilk yarıda bitirebilirdik."

"Bana transferle ilgili bilgi vermediler"

"Amrabat konusunda başkanımız, direktörümüz nasıl biri olduğumu biliyor. Maçtan önce bana transferle ilgili bilgi vermediler. Şimdi bana bilgi verecekler."

"Sahada çok iyi bir hakem vardı"

"Bir önceki maçımız hakem kararları açısından kritik bir maçtı. Keyifle söylüyorum ki bugün sahada iyi bir hakem vardı. İkinci sezonu sanırım. Sahada çok iyi bir hakem vardı."

İlk yarıda güçlerini çok harcadıklarını ama bunun karşılığını alamadıklarını dile getiren Mourinho, "İlk yarıda çok benzin harcadık, ikinci yarıda aynı gücümüz yoktu. İlk yarıda inanılmaz baskı yaptık, topu çok önde kaptık. O anlarda maçı öldürmemiz gerekiyordu. 2-3'ü atmamız gerekiyordu ama devreye 1-0 girince benzininiz yetmiyor. İkinci gol bizim için çok zor periyotta geldi ve ondan sonra maç zaten bitti. Bugün çok risk aldık. Djiku stoper değil orta saha gibi oynadı. Çok risk aldık ve bu risklerin maçı daha hızlı çözeceğini düşünüyordum ama böyle olmadı ilk yarı 1-0 bitti." diye konuştu.

Transferleri yönetimle birlikte yaptıklarını dile getiren Mourinho, şöyle devam etti:

"Bunlar benim, başkanın, Acun ya da Branco'nun oyuncuları değil. Bunlar Fenerbahçe'nin oyuncuları. Teknik söz bana ait ama sportif direktörümüzün de fikri var elbette ve bunu belirtiyor. Sonra işin sportif kısmı başlıyor. Başkanla aramızda iyi bir ilişki var. Şu anda sadece başkan hoca ilişkisi değil onun daha da ilerisine gidiyor ki böyle olması gerekiyor. Herhangi istemediğim bir oyuncu alınmadı. Bana çok saygı duyuyorlar. Eğer yönetimden talepte bulunuyor musunuz diyorsanız cevabı hayır. Mutluyum çok mutluyum. Harika bir oyuncu kaybettik ama aslında kaybetmedik. Kulüp onu satmak istemedi, hatta elinde tutabilmek için harika bir teklif yaptı. Ferdi kabul etse Avrupa'nın en çok kazanan beklerinden olacaktı ama gitmek istedi. Vücut olarak buradaydı ama ruhu burada değildi. Oynadığı maçlardan anlamak mümkündü. Kendisi çok iyi bir oyuncu. Zeki ve pragmatik bir karar verildi. Harika bir oyuncu gitti takımımızdan ama kendisi zaten burada değildi. Elimdeki oyunculara çok inanıyorum. Bir tane daha orta saha alma şansımız var mı demiştim ki şu anda bu tamamlanmadı. Bu olumlu sonuçlanırsa mutlu olacağım."

UEFA'ya liste vermeleri gerektiğini hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Kotamız azaldı. Kulüp altyapısı kotasını yazamayacağız. Ferdi'yi ve 3. kalecimizi burada kullanıyorduk. Bazı oyuncularımızın dışarda kalması gerekecek. İlerisi için bunu geliştirmemiz gerekiyor. Yönetim iyi bir kadro kurabilmek için büyük efor sarf etti." değerlendirmesinde bulundu.

En Nesyri'nin harika bir oyuncu olduğunu aktaran Mourinho, "En Nesyri sakat geldi. Takıma geç katıldı, fit olmadan geldi. Takımımız taktiksel anlamda yoğun çalışmıştı. O gelmeden önce çalışmalarını sürdüren oyuncular ondan daha hazırdı. Kendisi yavaş yavaş geliyor. Takımda En Nesyri, Dzeko ve Cenk Tosun var. Bu anlamda çok güçlüyüz, bu da beni mutlu ediyor." şeklinde görüş belirtti.

"Türkiye'de sadece Galatasaray kart görmüyor"

Jose Mourinho, Türkiye'de sadece Galatasaray'ın kart görmediğini söyledi.

Bu sezon 50'den fazla maç oynamayı hedeflediklerini ve bu şartlarda her oyuncuya ihtiyaç duyacaklarını anlatan Mourinho, şunları kaydetti:

"Umarım bu sezon 50'den fazla maç oynarız. Umuyorum ve öyle olacağını düşünüyorum. Öyle olunca takıma ve tüm oyunculara ihtiyacınız var. Sezon içinde sakatlık ve kart cezaları oluyor. Türkiye'de sadece Galatasaray kart görmüyor ama onun dışındaki takımlar görüyor. Milli aralar olacak ve genelde oyuncular buralardan kötü döner. Bunları korumanın en iyi yolu rotasyondur. Ön bölgede Tadic, Dzeko ve Maximin ile maça başladık ama sonra İrfan Can, Nesyri ve Cenk oynadı. Bu çeşitliliklerimiz var ama orta sahada eksiklerimiz vardı. Krunic ve Zajc benim fikirlerime uymadığı için orada eksiğimiz vardı. Şimdi oraya oyuncu alıyoruz. Amrabat için İsmail ya da Fred'in pozisyonu diyemeyiz, biz 3 orta saha oynuyoruz. İyi bir kadromuz olacak."

Mourinho, maçın hakemi için ise "Hakem 30 yaşında ve gerçekten çok üst seviye, kendisini tebrik ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 120
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    bu adamda yakında çimleri öper benden soylemesi
    Cevapla
  • Yılmaz 2 hafta önce Şikayet Et
    Be adam maç fenerbahçe alanya maçı. Galatasaray ile ilgili birşey yok. Ortalık zaten gergin fb ve gs yöneticilerin saçma sapan lafları yüzünden taraftar birbirine düşman olmuş memleketi daha fazla germenin ne anlamı var kime yaranmaya çalışıyorsun bu ülkede gözleri gören ve biraz vicdanı olan herkes bilir ki büyük takımlar kollanır az veya çok bir gsli olarak söylüyorum
    Cevapla
  • Ramiz dayı 2 hafta önce Şikayet Et
    Gs maçı yaklaştıkça bunlar yine konuşmaya başladılar. Muhtemelen yine bir işler karıştırıyorlar ön almak için de sürekli gs ile ilgili algı yapmaya çalışıyorlar ama korkunun ecele faydası yok. Bu sene size yine şampiyonluk zor
    Cevapla
  • Orhan Kaptan 2 hafta önce Şikayet Et
    Adam iki günde cözmüs valla dogru söylemis
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Her hafta olduğu gibi bu hafta da Yavuz hırsız ev sahibini bastırmış. Gollerde el var, en az 2-3 oyuncunun kırmızı kart görmesi lazımdı. Geçen yıl olduğu gibi hakemler sayesinde 15-20 puan alıp mhk istifa yargarasini koparacaksınız. Bu şekilde Hak yemeğe devam bir 10 sene daha şampiyon olamazsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle