Ferdi'nin eski takımına piyango! Fenerbahçe pay verecek

Fenerbahçe, milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu'nun Premier Lig ekibi Brighton'a transferinden 30 milyon Euro bonservis bedelini kasaya koyarken, Hollanda ekibi NEC Nijmegen de bu transferden pay alma hakkı kazandı.

GİRİŞ 28.08.2024 12:59 GÜNCELLEME 28.08.2024 16:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin 24 yaşındaki milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, Premier Lig ekibi Brighton'a transfer oldu.

Sarı lacivertliler bu transferden Türk futbol tarihine geçen bir bonservis bedeli kazandı. Fenerbahçe'den yapılan KAP bildiriminde sözleşmenin detayları şöyle açıklandı:

"Profesyonel Futbolcumuz Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun İngiliz Kulübü The Brighton and Hove Albion FC'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 Euro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri The Brighton and Hove Albion FC tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak The Brighton and Hove Albion FC tarafından, Kulübümüze azami 5.000.000 Euro bonus bedeli ödenecektir."



FERDİ'NİN ESKİ TAKIMI NEC NİJMEGEN PAY ALACAK

Ferdi Kadıoğlu'nun transferinden Fenerbahçe'nin yanı sıra gelir elde eden bir başka kulüp daha var. Sarı lacivertlilerin Ferdi'yi 2018'de transfer ettiği Hollanda ekibi NEC Nijmegen.

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; NEC Nijmegen, Fenerbahçe ile yaptığı sözleşmeyle Ferdi Kadıoğlu'nun transferinden %10 sonraki satıştan pay karşılığında 3 milyon euro kasasına koydu.

Hollanda ekibi aynı zamanda 500 bin euro da 'FIFA Dayanışma Katkı Payı' aldı. Bu pay Brighton tarafından ödenecek.



TOPLAM 4.9 MİLYON EURO GELİR

2018 yılında Ferdi Kadıoğlu'nun 1.4 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe'ye satan NEC Nijmegen, yıldız futbolcunun Brighton'a transferinden alacağı payla birlikte toplamda Ferdi Kadıoğlu transferinden 4.9 milyon Euro gelir elde etmiş oldu.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • mustafa 2 hafta önce Şikayet Et
    Dil problemi olmadigi icin takima uyum sorununu asarsa basarili olacagini dusunuyorum.Turk futbolcular gibi yabanci dil ozurlu degil en azindan.
    Cevapla
  • misafir41 2 hafta önce Şikayet Et
    Mübarek altın yumurtlayan tavuk, ne adammışsın be Ferdi maşaallah, çok çok başarılı olursun inşaallah bunu hak ediyorsun
    Cevapla
  • Fenerli 2 hafta önce Şikayet Et
    Masallah çocuğun heryere faydası var
    Cevapla
  • türkşadfb. 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu sabah haberlerde yetiştirme parasını da Brigton un ödeyeceği yazıyordu. Öyle plursa burda da Fn nin bir lazancı var.
    Cevapla
  • Serkan 2 hafta önce Şikayet Et
    Gitti paracıklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle