Ferdi Kadıoğlu için ödenen rakam açıklandı!

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nun 30 milyon Euro karşılığında Brighton'a transfer olduğunu açıkladı. Bonus, 5 milyon Euro olarak belirlendi. Sonraki satıştan Fenerbahçe, %10 paya sahip.

GİRİŞ 27.08.2024 21:45 GÜNCELLEME 27.08.2024 22:25
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'den ayrılan Ferdi Kadıoğlu, Süper Lig'den transfer olan en pahalı yerli oyuncu oldu.

KAP'a yapılan açıklama;

"Profesyonel Futbolcumuz Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun İngiliz Kulübü The Brighton and Hove Albion FC'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır.

FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri The Brighton and Hove Albion FC tarafından ödenecektir. Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak The Brighton and Hove Albion FC tarafından, Kulübümüze azami 5.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir.

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; The Brighton and Hove Albion FC'nin elde edeceği transfer bedelinin %10'u sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir."
 


CENK TOSUN'UN REKORUNU KIRDI

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nun 30 milyon Euro karşılığında Brighton'a transfer olduğunu açıkladı. Bonus, 5 milyon Euro olarak belirlendi. Sonraki satıştan Fenerbahçe, %10 paya sahip. Beşiktaş'tan Everton'a 22.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Cenk Tosun, Türkiye'den Avrupa'ya transfer olan en pahalı yerli oyuncu rekorunu elinde bulunduruyordu. Ferdi'nin imzasıyla birlikte bu rekor genç futbolcuya geçti.

BOEY'İN REKORUNA ORTAK OLDU

Brighton'a transfer olan Ferdi Kadıoğlu, bu bonservis bedeliyle birlikte Galatasaray'dan Bayern Münih'e 30 milyon euro bonservisle transfer olan Sacha Boey'un Türkiye'den Avrupa'ya en pahalı satış rekoruna ortak oldu.


Güncel piyasa değeri 30 milyon euro olarak gösterilen ve 2018 yılından bu yana Fenerbahçe'de oynayan Ferdi Kadıoğlu, Sarı-lacivertli forma altında çıktığı 203 maçta 18 gol attı ve 22 asist yaptı. 

FENERBAHÇE'DEN PAYLAŞIM: "YOLUN AÇIK OLSUN"

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • KDSorular 2 hafta önce Şikayet Et
    Kafamda deli sorular Futbolcu yurt dışına satılırsa ihracata bı faydasi var mı
    Cevapla
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    var ülkeye döviz girer. aynı şekilde gurbetçiler de ülkeye euro sokuyor. devlet yabancı bir kuruma ödeme yapacaksa euro bulmak zorunda. hazine bakanlığı piyasada dolar ve euro toplayıp rezervlerini artırıyor.
    Cevapla
  • Erkan 2 hafta önce Şikayet Et
    Ali koç başkan olamaz fbye ama ticaret olarak ön numara ha fb neyi istiyor onu bilmek lazım eğer böyle mutlu oluyorlarsa ali koç yıllarca kalmalı en azından fabrikalarla uğraşmaz ama şampiyonlukta bu adamla olmaz.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok iyi rakam, Fenerbahçe yi tebrik ederim. Ferdi nin hayatı Futbol, daha büyük başarılara imza atacaktır
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Yolun açık olsun başarılar diliyorum Aslanım bence Türk futbolunun en karakterli futbolcularından birisisin seninle gurur duyuyor Türk futbolu
    Cevapla
  • Rize kalecisi 2 hafta önce Şikayet Et
    Rize kalecisini transfer edin ahde vefa olsun:)())
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle