Cengiz Ünder koptu gidiyor! Görüşmeler başladı

Mourinho'nun kadroda düşünmediği Cengiz Ünder'i satış listesine koyan Fenerbahçe'ye Fransa'dan kiralama teklifi geldi.

GİRİŞ 04.08.2024 13:06 GÜNCELLEME 04.08.2024 14:48
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'de takımdan ayrılması gündemde olan Cengiz Ünder'in menajeri fubolcuya kulüp ararken, Fransa'dan sarı-lacivertli ekibe kiralama teklifi geldi.

Fransa Ligue 1'de geçtiğimiz sezonun sürpriz ekiplerinden Stade Brest, Cengiz Ünder'i kiralamak için Fenerbahçe'nin kapısını çaldı.

Sağ forvet olarak kullandığı Steve Michel Mounie'yi Augsburg'a kaptıran Fransız ekibinde Teknik Direktör Eric Roy, Beninli futbolcudan doğan boşluğu Cengiz Ünder ile doldurmak istiyor.



ZORUNLU SATIN ALMA OPSİYONUNU KABUL ETMEDİLER

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Fransız ekibi, Cengiz Ünder'in yıllık ücretini karşılama talebinde bulundu. Ancak Fenerbahçe'nin istediği kiralama ücreti ve satın alma opsiyonu için henüz anlaşma sağlanamadı.

Düşük bir miktar kiralama ücretine sıcak bakan Brest cephesi, zorunlu satın alma opsiyonuna yanaşmıyor. Satın alma opsiyonunu tek taraflı koydurmak isteyen Fransızlar, Fenerbahçe'nin vereceği cevap için beklemeye geçti.



FENERBAHÇE'NİN CEVABI

Kiralama sözleşmesine 10 milyon Euro zorunlu satın alma opsiyonu koydurmak isteyen Fenerbahçe yönetimi bu teklifi kabul ettiremezse, son çare olarak milli futbolcuyu tek taraflı opsiyonla kiralama yoluna gidecek. Sarı-Lacivertiler zorunlu satın alma opsiyonu kabul edilirse kiralama ücreti talep etmiyor. Aksi durumda ise 1.5 milyon Euro kiralama ücreti talep edildi.



TEKLİFLER TATMİN ETMEZSE FENERBAHÇE'DE KALACAK

Cengiz Ünder'i Avrupa listesine almayan Jose Mourinho futbolcunun şatışına onay verdi. Ancak Portekizli hoca, Cengiz'in yok pahasına elden çıkarılmasını istemiyor. Sarı-Lacivertlileri tatmin edecek bir teklif gelmezse Cengiz'in yeniden kadroya alınması gündeme gelecek.



1357 DAKİKA 9 GOL 3 ASİST

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin 15 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Cengiz Ünder, sarı-lacivertli takımda 33 maçta 1357 dakika süre alırken, 9 gol 3 asist kaydetti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 51
  • vanlı 1 ay önce Şikayet Et
    AT GİTSİnnnn
    Cevapla
  • Bozkurt 1 ay önce Şikayet Et
    Türk futbolcular hep boyle 1 sene başarı sonra ego tavan şımariklik sonrada çöp onun için başarıli olduğunda ilk teklif veren kişiye vereceksin.
    Cevapla
  • West 1 ay önce Şikayet Et
    Sürekliliği olmayan ve aldığı parayı hak etmeyen bir oyuncu acil gömderilmeli
    Cevapla
  • cumhur 1 ay önce Şikayet Et
    Gs li arkadaş bir kaç maçta özellikle oynamadı sanki . ortalarini alaksiz yerlere attı.
    Cevapla
  • Emre 1 ay önce Şikayet Et
    Cengiz den cok ümitliydik sanirim az calisiyor inşAllah istedigi seviyelere ulasir milli takim icin önemli bir oyuncu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle