İsmail Kartal: Hak edilerek şampiyon olunmadığını gördük

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Sahada hak ederek şampiyon olmak istedik. Ancak sahada hak edilerek şampiyon olunmadığını gördük." dedi.

İsmail Kartal: Hak edilerek şampiyon olunmadığını gördük
İsmail Kartal: Hak edilerek şampiyon olunmadığını gördük
GİRİŞ 26.05.2024 21:48 GÜNCELLEME 26.05.2024 22:30
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, Süper Lig'in son haftasında İstanbulspor'u 6-0 mağlup etti ancak Galatasaray'ın Konyaspor'u yenmesi ile sezonu 2. tamamladı.

Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal, açıklamalarda bulundu. 

İsmail Kartal'ın açıklaları şu şekilde: 

"Hak edilerek şampiyon olunmadığını gördük"

"Çok fazla konuşmaya gerek yok. Sezon başından bugüne kadar oyuncular, teknik heyet, taraftarlar, yönetim.. Şampiyon olmaya çok inandık. Bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz. Nelere karşı mücadele elde etiğimizi biliyoruz. Şampiyonluğun elimizden nasıl kaçtığını bütün Türkiye biliyor, bu aleni bir şekilde oldu. 99 puan, 99 gol.. Şampiyon olamadık ama taraftarların gönlüne girdik. Bize maç sonu teşekkür ettiler. Biz de onlara teşekkür ediyoruz. Taraftara, oyuncular, personele, yönetime, camiama teşekkür ediyorum. Bize inanan ve güvenene medya mensuplarına teşekkür ediyorum. Biz en iyisini yapmaya çalıştık. Biz sadece şampiyonluk kupasını veremedik. Bazı şeyler bizim elimizde değildi. Saha dışında olan olaylara yapacak bir şeyimiz yok. Sahada hak ederek şampiyon olmak istedik. Ancak sahada hak edilerek şampiyon olunmadığını gördük. En iyi şekilde geçen hafta gördük! Bu takım daha iyisini yapacak. Biz elimizden geleni yaptık ama bazı şeyleri aşamadık."

“Neden şampiyon olamadığımız geçen hafta ortaya çıktı”

Kendisinin sonuçlara etki edecek hata yapmadığını vurgulayan sarı-lacivertlilerin teknik patronu, “Nelerin olduğu çok net ortada. Bütün taraftarlar neden alkışladı? Geçen hafta çok net ortaya çıktı. Bu hatalar bugüne kadar oynadığımız hangi maça tesir etti. Sivas’ta haksız penaltı nedeniyle berabere kaldık. Konya’da 11 tane pozisyona girdik atamadık. Benim hatamla mı oldu? Bugün Dzeko’nun çıkma sebebi hasta olduğu için. Ben sonuçlara etki edecek hata yapmadım. Bizim neden kaybettiğimizi siz biliyorsunuz. Objektif olarak bunu göstermeniz lazım. Oyuncularımın karakterli duruşundan dolayı hepsini tebrik ettim. Başkanımızla kalma gitme gibi durum konuşmadık. Sözleşmem bitti. Fenerbahçe için hayırlısı ne ise o olur. Yaptıklarım ortada. Her geldiğimde iyi futbol oynattım. Bu sene yaptıklarımız ortada. Saha dışını ben konuşmayayım. Biz elimizden geleni yaptık. Keşke şampiyon olabilseydik, geçen sene Jesus’un da dediği gibi bazı şeyleri aşmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Taraftarlarımız inançlarını kaybetmediler”

Her zaman tribünlerin tepkisinin kendisi için önemli olduğunu belirten Kartal, “Şampiyon olmadığım için üzgünüm. Kulüple kalma veya gitmeyle ilgili herhangi bir beklenti yok. Başkanımız ve yöneticilerimiz bunu değerlendirecektir. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Taraftarlarımızdan bunun için özür diliyorum. Bizim gerçeğimiz burası. Taraftarların bana ve oyunculara karşı gösterdiği ilgi ve sevgi beni ayakta tuttu. Hiçbir zaman inançlarını kaybetmediler. Ben tribünlere bakarım. Tribünde en ufak rüzgar hissedersem ben zaten gereğini yaparım. Bize olan güvenleri için mahcup etmediklerini düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 80
  • ra.koca 2 hafta önce Şikayet Et
    yav sen konuştukça batıyorsun... eline güzel bir kadro verildi ama sen başkanın gibi ağlamaktan başka bi şey yapmadın..yunana yenil ve elenmedin mi. gs karşı istanbulda top oynama. son dakikalarda bir çok kez kazan. LAN İŞİNE saftirikkkkk
    Cevapla
  • Fuat 2 hafta önce Şikayet Et
    Beraber kaldığın maçları yendinde gs elindenmi aldı hacı aglayacagina yenseydin topla bavulları
    Cevapla
  • Ali veli 2 hafta önce Şikayet Et
    gs ile tff penaltı yarışı yaptı en çok penaltıyı kim aldı diye utanmadan konuşuyorsun bedavadan penaltılarla kaç puan aldın , öyle bir mhk var ki istediğini şampiyon yapıyor kupa veriyor son bjk ta maçında bariz faul var faul vermiyor necip kasap gibi çift dalıyor neymiş ayagı kaymış yaw penaltı oldugunda eline çarpıyor kendi kalesine gol oluyor çarpıp istemeyerek diyerek iptal mi oluyor
    Cevapla
  • Ahmet 3 hafta önce Şikayet Et
    Git işinie ya son dakika penaltılarla kaç maç çevirmişsin hala konuşuyorsun
    Cevapla
  • misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    bu hava gittiginden beri yalan atıyor acaba hacı kabul olmadı şeytani tasliyayim derken seytanmi bunu taşladı anlamadim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle