Derbide Fenerbahçelileri çıldırtan karar!

Fenerbahçe'de Alexander Djiku, Galatasaray derbisinin 22. dakikasında ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Fenerbahçe 10 kişi kaldı.

Derbide Fenerbahçelileri çıldırtan karar!
Derbide Fenerbahçelileri çıldırtan karar!
GİRİŞ 19.05.2024 19:37 GÜNCELLEME 20.05.2024 11:59
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Büyük heyecana sahne olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 21. dakikasında kırmızı kart çıktı. Fenerbahçe'de Djiku, takımını 10 kişi bırakan isim oldu.



DJIKU KIRMIZI KART GÖRDÜ

Karşılaşmanın 21. dakikasında Fenerbahçe'de Djiku, Lucas Torreira'ya yaptığı müdahale sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

İLK KARTI DA TORREIRA ALDIRMIŞTI

Djiku ilk sarı kartını ise 12. dakikada topsuz alanda yine Lucas Torreira'ya yaptığı müdahale sonrasında görmüştü.



AHMET ÇAKAR: REZİL BİR HAKEM YÖNETİMİ

Pozisyonu yorumlayan eski hakem Ahmet Çakar, "Rezil bir hakem yönetimi. Djiku’nun hareketinde bırakın sarı kart görmesini faul yok. Böylesine acemi bir hakem maçı daha 22. dakikada bitirdi." dedi.



DENİZ ATEŞ BİTNEL: SARI KART OLMAZ

Eski Süper Lig hakemi Deniz Ateş Bitnel ise, "Djiku'nun kırmızı kart gördüğü pozisyonda, faul olsa bile ne umut vaadeden ataktan ne de kontrolsüz hareketten söz edemeyiz. Dolayısı ile sarı kart olmaz, ikinci sarı kart hiç olmaz. Arda Kardeşler'in doğru verdiği kararları saymak daha kolay, çünkü yok denecek kadar az" dedi.



ERMAN TOROĞLU: İKİ SARI KARTTA REZALET

Erman Toroğlu ise, "Djiku’ya gösterilen ilk sarı kartı anlayamadım. Torreira hakemi aldatıyor. Djiku’nun gördüğü ikinci sarı kartta ben kartı hakemi aldatmaktan Torreira’ya gösteririm. Djiku’ya gösterilen 2 sarı kart da rezalet." ifadelerinde bulundu.



beIN Trio programında konuşan eski hakemlerin pozisyonla ilgiliyorumları ise şöyle:

Bahattin Duran: "Djiku'nun gördüğü ikinci sarı kart yanlış. Bu pozisyon birinci sarı kart olsaydı o da yanlıştı. Burada faul tartışılır. Burada basma yok, Torreira tamamen faulü almaya gidiyor. Daha yuvarlanırken hakeme dönüp kart işareti yapıyor. Bu bir umut vadeden atak değil. Sarı kart kesinlikle değil bu pozisyon."

Deniz Çoban: "Bence burada faul yok. İkinci sarı karta da katılmıyorum. Gerçekten 21. dakikada Arda Kardeşler adına çok kritik bir hata oldu."

Bülent Yıldırım: "Hakem adına talihsiz bir kart. Taktik faul değil, umut vadeden atak söz konusu değil. Sadece faul. Djiku'nun ayağı yerde. Burada sağ ayağa da sol ayağa da temas söz konusu değil. Asla sarı kart olmaz, yanlış bir yorum oldu."



VAR DEVREYE GİREBİLİR MİYDİ?

Arda Kardeşler'in, Fenerbahçe'den Alexander Djiku'yu 2. sarıdan kırmızı kartla oyun dışı bırakması gündeme oturdu. Ayrıca Kardeşler'in, bu pozisyonda VAR'a gitmemesi ise tartışmaları beraberinde getirdi.

Peki hangi durumlarda VAR devreye girmeli? İşte o kurallar:

GOLLER: Golden önce golün geçersin olması için bir ihlalin olup olmadığını bildirmek.

PENALTI/PENALTI DEĞİL KARARLARI: Verilen veya verilmeyen bir penaltı kararında açık bir hata olup olmadığını bildirmek.

YANLIŞ OYUNCUYA KART VERİLMESİ: Hakemin ihlal yapan takımdan yanlış oyuncuya ihtar veya ihraç vermesi durumunu veya hangi oyuncunun cezalandırılması gerektiğini bildirmek.

DİREKT KIRMIZI KARTLAR: (2. ihtarlar hariç) Verilen veya verilmeyen bir ihraç kararında açık bir hata olup olmadığını bildirmek.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 98
  • Yılmaz 2 ay önce Şikayet Et
    Son 5 senedir fb aleyhinde haksız olarak 1 karar verilmiş ise en az 5 defa da lehinde uyduruk penaltı vs kararlar verilmiştir. Bu yanlış kararları onlara saysınlar. Maçları adam gibi tarafsız ve korkusuz hakemler yönetseydi fb çoktan yarıştan kopardı
    Cevapla
  • hadi o 2 ay önce Şikayet Et
    bu da takımı mağdur göstererek motive etme yöntemidir bilinçli bir şekildi yapıldığını düşünüyorum.
    Cevapla
  • k.a 2 ay önce Şikayet Et
    FB 'nin Bu Ülkenin başına Dertten Başka Bir Yararı Yoktur
    Cevapla
  • delidumrul 2 ay önce Şikayet Et
    neyin şampiyonusunuz siz ya. lan sahanızda madara ettik. tozuzunuzu attık şunutunuz yok lan kaleye. sivasmıyız olm biz hatay mı sandınız lan bizi zortiler.
    Cevapla
  • şahin 2 ay önce Şikayet Et
    amaç şampiyon olmak fenerbahçeliler konya stadyumunu doldurmalı
    Cevapla
  • fber 2 ay önce Şikayet Et
    doğru ile yanlışı karışştırmayalım. YANLIŞ OLAN toreranın her zaman kendini yere atmasıdır. böyle oyuncuları daha çok hedef göstersin medya...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle