Livakovic neden oynamadı? İsmail Kartal açıkladı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Sakatlık, değişiklik olmasına yönelik elimizin rahat olması için İrfan'ı oynattık" dedi.

Livakovic neden oynamadı? İsmail Kartal açıkladı
Livakovic neden oynamadı? İsmail Kartal açıkladı
GİRİŞ 03.04.2024 23:18 GÜNCELLEME 04.04.2024 00:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Adana Demirspor'u 4-2 mağlup etti. 

Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal açıklamalarda bulundu. 

İsmail Kartal'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Camia olarak bir bütün olduk"

"Maça çok iyi hazırlandık. Camia olarak bir bütün olduk. Sezonun en iyi ilk 25-30 dakikasını oynadık. Çok net gol pozisyonları bulduk. İlk yarı önde bitirmek isterken, basit hatandan devre 1-1 bitti. Oyuncularla konuştuk, oyunu ele aldık. Kazanmamız gerektiğini onlara söyledik. İyi futbol oynadık, iyi mücadele ettik. Farklı şekilde kazandık. Muhteşem Fenerbahçe taraftarlarına armağan olsun."

"Türk oyuncu yok"

Dominik Livakovic'in neden oynamadığını açıklayan Kartal şunları kaydetti: 

"İlk 11'de kimler var, yedek kulübesinde kimler var? İyi baktınız mı? Bu soruyu bana soruyorsunuz ama iyi baktınız mı oraya? Kaç tane Türk vardı yedek kulübesinde? İki tane! Serdar Dursun ve Çağar Söyüncü vardı. Diğerleri genç çocuklar. Sahada 3 Türk oyuncuya bir şey olsa, yerlerine sokacağımız Türk oyuncu yok. Sakatlık, değişiklik olmasına yönelik elimizin rahat olması için İrfan'ı oynattık. Futbolda hata da olabilir. Hatasını da telafi etti. Çok iyi oynadık biz. İki top direkten döndü. Çok farklı da maç bitebilirdi."

“Yönetimin alacağı her türlü karara hazırız”

Fenerbahçe kongre üyelerinin futbol takımıyla ilgili yönetim kuruluna tam yetki verilmesiyle ilgili görüşünü aktaran Kartal, “Başkanımız ve yöneticilerimiz Samandıra’ya geldiler, bizimle konuştular. Maçın ertelenmesini istedik. Bizi sürekli sıkıştırıyorlar. Bu tarihte oynamayı bize dikte ettiler. Kendi düşüncelerimizi aktardık. Kararlar yönetimimizi ilgilendiriyor. Yönetim kurulunun alacağı her türlü karara hazırız” diye konuştu.

“Fenerbahçe’nin nasıl futbol oynayabildiğini gösterdik”

Sarı-lacivertli kulüpte çalıştığı dönemlerde birçok olayla karşı karşıya kaldığını belirten Fenerbahçe'nin teknik patronu, “Birçok kulüp çalıştırdım. Fenerbahçe’de 3. dönemim her geldiğim olayda çeşitli olaylarla karşılaştım. Son 3 gündür çok önemli konular vardı. Bu krizi de gayet güzel şekilde yönetmeyi bildik. Birlik, beraberlik içerisinde bu akşam taraftarlarımıza Fenerbahçe futbol takımı nasıl futbol oynayabildiğini, kendi güçlü oyunumuzdan taviz vermeden oynayabileceğimizi konuştum. Bunu da sahaya yansıtan oyuncularımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“Hiç ceza almayı beklemiyorduk”

Trabzonspor maçı sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan ceza alan futbolcularla ilgili Kartal, görüşünü şöyle aktardı:

“Biz hiç ceza almayı beklemiyorduk. Dünya basınında çıkan haberleri okuyorsunuz. İlk defa bizim ülkemizde böyle şeyler oluyor. Ne hikmetse yine Fenerbahçe’ye karşı oluyor. Kulübün yapmış olduğu başvuru sonrası karar ne olacak bekliyoruz. Özellikle yabancı oyuncularımız üzgün ve karamsardı. Konuşarak üstesinden geldik.”

“Krunic maça damga vurdu”

Rade Krunic’in performansıyla ilgili sarı-lacivertli takımın teknik direktörü, “Krunic maça damga vurdu. Daha bu başlangıç. Adaptasyon sorunu yaşıyor demiştim. Burada biraz daha temas var, kaos futbolu var. Konuşarak ekstra ilgilenerek, 2 hafta antrenmanlarda yükselen performansı vardı. Bugün maça damgasını vurdu. Bundan sonra da üzerine koyarak oynayacağını düşünüyorum” dedi.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 6
  • Ahmet NAİR 1 ay önce Şikayet Et
    Kabahat sizde değil, Arabistan rezaletinden sonra hala size süper kupa oynatmak isteyenTFF de.
    Cevapla
  • SEK SEK İSMAİL 1 ay önce Şikayet Et
    İsmail sen büyük takım hoca gibi konuşmayı ne zaman öğreneceksin he Sek Sek İsmail
    Cevapla
  • BULUTLU 1 ay önce Şikayet Et
    Kaleci İrfan Can hata yapmadı, hataya zorlandı. Fenerbahçe'nin Aykut Kocaman döneminden beri geriye, kaleciye pas verme hastalığı geçmemiş. Oyuncular bazen orta sahadan kaleciye pas veriyorlar. Fenerin yediği çoğu gol geri pastan. Bu yasaklanmazsa, Fener kedinin kuyruğuyla oynadığı gibi (eskiden olduğu gibi) kaleciyle oynar durur.
    Cevapla
  • MESUT AKTAŞ 1 ay önce Şikayet Et
    algıyı yapltılar başarılı oldular yazıklar olsun
    Cevapla
  • Umudu yok 1 ay önce Şikayet Et
    Hacı gölgede yat sen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle