Kadıköy'de gol şöleni! Fenerbahçe zirve inadını sürdürdü

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Adana Demirspor'u 4-2 mağlup etti.

Kadıköy'de gol şöleni! Fenerbahçe zirve inadını sürdürdü
Kadıköy'de gol şöleni! Fenerbahçe zirve inadını sürdürdü
GİRİŞ 03.04.2024 22:40 GÜNCELLEME 04.04.2024 00:55
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe, sahasında Adana Demirspor'u misafir etti.

Ülker Stadı'nda oynanan mücadeleyi Sarı-Lacivertli takım 4-2 galip tamamladı.  Karşılaşmada Fenerbahçe'nin gollerini; 17. dakikada Djiku, 51. dakikada Dzeko, 70. dakikada Tadic, 85. dakikada Serdar Dursun atarken Adana Demirspor'un gollerini 25. dakikada Balotelli ile 80. dakikada Barasi kaydetti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 82 yaparak lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü. Adana Demirspor 39 puanda kaldı.

Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Adana Demirspor ise evinde Kayserispor ile 3 puan mücadelesine çıkacak.

Galibiyet serisi 6 maça çıktı

İsmail Kartal'ın öğrencileri, ligdeki galibiyet serisini de 6'ya çıkardı.

Çaykur Rizespor'u deplasmanda 3-1, Kasımpaşa'yı sahasında 2-1, Atakaş Hatayspor'u rakip sahada 2-0, Siltaş Yapı Pendikspor'u taraftarının önünde 4-1 ve Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etmeyi başaran Fenerbahçe, Yukatel Adana Demirspor'u evinde 4-2 yenerek son 6 lig maçında hanesine 18 puan yazdırdı.



Fenerbahçe üst üste 7 iç saha maçında da gol yedi

Yukatel Adana Demirspor'u sahasında mağlup etmeyi başaran Fenerbahçe, kalesini ise savunamadı.

Ligde son olarak iç sahada oynadığı Galatasaray derbisinde kalesini gole kapatan sarı-lacivertli takım, bu maçın ardından çıktığı 7 iç saha karşılaşmasında rakiplerine gol şansı verdi.

Bu maçların 5'ini galibiyetle tamamlayan İsmail Kartal'ın öğrencileri, 2 mücadeleden de beraberlikle ayrıldı.

TÜMOSAN Konyaspor'u 7-1, MKE Ankaragücü'nü 2-1, Kasımpaşa'yı 2-1, Siltaş Yapı Pendikspor'u 4-1 ve Yukatel Adana Demirspor'u 4-2 mağlup eden Fenerbahçe; Yılport Samsunspor'la 1-1, Corendon Alanyaspor'la da 2-2 berabere kalmıştı.

Mücadeleye ilk 11'de başlayan İrfan Can Eğribayat da bu sezon ilk kez bir lig maçında gol yedi. Sezonun ilk yarısında oynanan MKE Ankaragücü ve Yılport Samsunspor maçlarında rakip forvetlere geçit vermeyen İrfan Can Eğribayat, 25. dakikada Balotelli, 80. dakikada da Yusuf Barasi'nin gollerine engel olamadı.



Oosterwolde ve Szymanski cezalı duruma düştü

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Jayden Oosterwolde ve Polonyalı oyuncu Sebastian Szymanski, Yukatel Adana Demirspor maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü.

Mücadelenin 64. dakikasında Milad Mohammadi'ye yaptığı hareket sonrasında sarı kartla cezalandırılan Jayden Oosterwolde, üst üste 4 lig maçında sarı kart gördü. Bu sezon ligde sekizinci sarı kartını gören Hollandalı oyuncu, 23. haftada iç sahada oynanan MKE Ankaragücü mücadelesinde takımını yalnız bırakmıştı.

28. haftada Atakaş Hatayspor, 29. haftada Siltaş Yapı Pendikspor ve 30. haftada Trabzonspor maçlarında sarı kart gören Oosterwolde, 31. haftada Yukatel Adana Demirspor karşısında da kart görerek, 32. haftada oynanacak VavaCars Fatih Karagümrük mücadelesinde cezalı duruma düştü.

Karşılaşmanın 72. dakikasında Gravilon'a yaptığı hareket sonrasında kart gören Sebastian Szymanski de cezalı duruma düşen bir diğer oyuncu oldu. Teknik direktör İsmail Kartal'ın bu sezon ligde oynanan 31 maçta da şans verdiği Polonyalı futbolcu, VavaCars Fatih Karagümrük deplasmanında takımını yalnız bırakarak ilk kez bir lig maçında oynayamayacak.

Szymanski ligin ilk yarısında RAMS Başakşehir ve VavaCars Fatih Karagümrük maçlarında, ikinci yarıda da Corendon Alanyaspor müsabakasında sarı kartla cezalandırılmıştı.

Edin Dzeko 4 maç sonra golle buluştu

Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli yıldızı Edin Dzeko, Yukatel Adana Demirspor mücadelesinin 51. dakikasında kaydettiği golle 4 maç aradan sonra fileleri havalandırdı.

Ligde forma giydiği 30. mücadelede 19. kez gol sevinci yaşayan tecrübeli forvet, Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'yi de geçmeyi başardı.

Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada attığı golün ardından 4 maçta suskun kalan Dzeko; Kasımpaşa, Atakaş Hatayspor, Siltaş Yapı Pendikspor ve Trabzonspor maçlarında gol kaydedememişti. Dzeko, 4 maç sonra yeniden skor üretmeyi başardı.



Fenerbahçe: 4 - Yukatel Adana Demirspor: 2

Stat: Ülker

Hakemler: Arda Kardeşler, Mehmet Emin Tuğral, Deniz Caner Özaral

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Mert Müldür, Djiku, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Krunic, Zajc, İrfan Can Kahveci (Dk. 81 Serdar Dursun), Szymanski, Tadic, Dzeko (Dk. 90 Çağlar Söyüncü)

Yukatel Adana Demirspor: Magomedaliyev (Dk. 46 Vedat Karakuş), Yusuf Erdoğan (Dk. 56 Nani), Gravillon, Semih Güler, Mohammadi, Maestro, Michut, Yusuf Sarı, Emre Akbaba, Mendoza (Dk. 56 Barasi), Balotelli (Dk. 81 Aimbetov)

Goller: Dk. 17 Djiku, Dk. 51 Dzeko, Dk. 70 Tadic, Dk. 85 Serdar Dursun (Fenerbahçe), Dk. 25 Balotelli, Dk. 80 Barasi (Yukatel Adana Demirspor)

Sarı kartlar: Dk. 64 Oosterwolde, Dk. 72 Szymanski (Fenerbahçe), Dk. 84 Nani (Yukatel Adana Demirspor)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Nimet nimet 3 hafta önce Şikayet Et
    Şampiyon olma ihtimali çok yüksek, ağaçtaki yapraklar bile fenere çalışıyor.
    Cevapla
  • Son Fatih 4 hafta önce Şikayet Et
    Çok uğraşıyorsunuz zirve yarışından koparmak için ama direne direne kazanıyor takım
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    ilahi adalete toslayacakları zaman iyice yaklaştı.Allah bunları rezil edecek.
    Cevapla
  • Fatih 4 hafta önce Şikayet Et
    Tff istifa
    Cevapla
  • Hasan 4 hafta önce Şikayet Et
    Adaletli maç yönetilseydi Antalya dan 0 bjk den 1 halaydan 1 puan alırdı gs fenerin şu an 5 puan gerisine düşerdi gecmis oynan 30 maçı söylemiyorum bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle