Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı

Trabzon'da maç sonunda sahaya girip Fenerbahçeli futbolcuların üzerine koşan maskeli Trabzonspor taraftarının tribünde çekilmiş görüntüsü ortaya çıktı.

GİRİŞ 19.03.2024 13:20 GÜNCELLEME 19.03.2024 14:38
Bu Habere 206 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 yendiği karşılaşmanın ardından saha içinde arbede yaşandı.

Maçın bitiş düdüğü sonrasında Fenerbahçeli oyuncular ve teknik ekip, saha ortasında toplanarak galibiyeti kutlamak istedi.

Kutlama sırasında bordo-mavili taraftar, güvenlik güçlerinin engellemek istemesine rağmen sahaya indi. Bir anda saha içi karışırken Fenerbahçeli futbolcular ile taraftarlar arasında arbede çıktı. Taraftarların tekme ve yumruk atmasına sarı-lacivertli oyuncular da karşılık verdi.

Güvenlik güçlerinin de müdahalesiyle sarı-lacivertli oyuncular, tünelden geçerek soyunma odasına gitti.



OLAYLARI BAŞLATAN SALDIRGANIN TRİBÜN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI!

Sahaya ilk atlayan taraftarlardan biri olan maskeli şahıs olayların öncüsü olarak tansiyonun yükselmesine sebep oldu. Saldırganın bilinçli bir şekilde maskeyle sahaya girmesi, kamuoyunda olayların önceden planlanmış bir saldırı girişimi olabileceği şeklinde yorumlandı.



ELLERİNDE TORPİLLER VE MEŞALELERLE MAÇA GİREN MASKELİ GRUP

Daha sonra ortaya çıkan görüntülerde maskeli şahsın tribünde yalnız olmadığı ve etrafında bulunan ekibin de yüzleri kapalı şekilde maç izlediği gözlendi. Ayrıca ellerinde torpil ve yanıcı maddeler bulunan şahısların önceden organize bir şekilde stadyuma geldiği öğrenildi.



YOMRA'DA YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Müsabaka sonrası sahaya ilk atlayan H.Ç. adlı şahsın kaldığı otel tespit edilmiş, otelde yapılan araştırmada şahsın otelden ayrıldığı anlaşılmış, Rize istikametine gittiği bilgisinin alınması üzerine yapılan çalışmalar sonucu şahıs Yomra ilçesinde yakalanarak hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır." dedi.

MAÇTAN ÖNCE YUMRUKLU FOTOĞRAF

Polisin Yomra ilçesinde yakalayarak gözaltına aldığı maskeli H.Ç.’nin maçtan dakikalar önce arkadaşlarıyla birlikte maskesiz ellerini yumruk yaparak poz verdiği fotoğrafın sosyal medyada paylaşıldığı ortaya çıktı.



KORNER BAYRAĞINI ALAN SALDIRGAN PASSOLİG SAHİBİ DEĞİLMİŞ!

Müsabaka sonunda sahaya atlayıp korner bayrağını alarak futbolculara doğru koşan şahsın, stadyuma giriş yapmış olduğu passolig sahibinin C.Ç. olduğu tespit edildi, sahaya giren şahsın passolig sahibi olmadığı anlaşıldı, yapılan incelemelerde sahaya giren E.T. isimli şahıs Araklı ilçesinde yakalandı ve gerekli soruşturma başlatıldı.



LİVAKOVİC'E YUMRUK ATAN SALDIRGAN YAKALANDI

Müsabaka sonunda sahaya girerek Fenerbahçe kalecisi Dominic Livakovic'i darp eden şahsın O.B. olduğu tespit edildi, şahıs Kalkınma Mahallesi'nde yakalandı ve hakkında gerekli soruşturma başlatıldı.



SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM YAPAN ŞAHISLAR YAKALANDI

Sosyal medyada paylaşım yaparak taraftarları havalimanına çağıran T.C.S., K.M. , O.O., E.T., ve A.A. isimli şahıslar yakalanarak haklarında gerekli soruşturma başlatıldı.



ADALET BAKANI TUNÇ: "GÖRÜNTÜLER İNCELENİYOR"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzon'da maç sonu olaylar için, "Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylarla ilgili sahaya inen ve saldıranlarla ilgili görüntüler inceleniyor. Mevzuatımız gerekli cezaları öngörüyor. Buna rağmen 'Acaba para cezalarında, hapis cezalarında yeniden bir düzenleme ihtiyacı var mı, yok mu?' konusunu değerlendirdik. Bir taslak çalışmamız oluştu. Seçim sonrası Meclis'imizin takdirine sunacağız." açıklamasında bulundu.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 206
  • Organize işler 1 ay önce Şikayet Et
    Hesapları incelensin olay yerine ilk katiller gelir. Bunları biri organize etmiş tıpkı gezi eylemlerinde olduğu gibi finansör belli
    Cevapla
  • Kâmil 1 ay önce Şikayet Et
    TS küme düşürülsün deniyor yorumlarda, FB de alt lige gitmeyi oylama yapacak, sonuçta alt lig te karışacak, bari birisi daha da bir alt ligde oynasın ki karşılaşmasınlar. Dünya ya rezil olduk.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bence de
    Cevapla
  • avcı 1 ay önce Şikayet Et
    trabzonspor Osaiyeye dua etsin, o bıçaklı adamı dövdü, ya o bıçaklı adam Osaiyiyi dövse ya da bıçaklasa ne olurdu , kendinize gelin, kardeş kardeşe düştü görmüyormusunuz
    Cevapla
  • Fener 1 ay önce Şikayet Et
    Örgütlü şekilde işlenen suç bunlar. Bu açıdan degerlendirilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle