Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golden önce faul var mı? Trio Ekibi Yorumladı

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golden önce faul var mı? Trio ekibi yorumladı Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 3-2 yendiği maçın tartışmalı pozisyonları Trio programında değerlendirildi.

GİRİŞ 18.03.2024 12:01 GÜNCELLEME 18.03.2024 12:01
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederken mücadelede çıkan olaylar maçın önüne geçti. Karşılaşmanın tartışmalı pozisyonlarını beIN Sports'ta yayınlanan Trio programında hakem yorumcuları değerlendirdi.

İşte Trio programında masaya yatırılan pozisyonlar:

FENERBAHÇE'NİN İLK GOLÜ ÖNCESİNDE OSAYI-SAMUEL'İN TREZEGUET'YE MÜDAHALESİNDE DEVAM KARARI DOĞRU MU?

Deniz Çoban: Aslında sarılı oyuncu, kolunu normal bir seviyede yükseltmeden açıyor fakat o açtığı el, iki oyuncunun mücadelesi sırasında omzundan sekerek yükseliyor ve belli belirsiz yüze bir teması oluyor. Ben burada hakemin devam kararını doğru bulurum.

Bahattin Duran: Savursa o zaman karttan da belki bahsederiz. Bu, hakem kararı. Benim de görüşüm oyunun devam etmesi yönünde ama hakem, buna faul verseydi ben o kararına da saygı duyardım. Benim kararım oyunun devam etmesi yönünde.

Bülent Yıldırım: Bence de futbol içerisinde hakemin kararına saygı duymak lazım. Golde bir sıkıntı yok.

TRABZONSPOR'A VERİLEN PENALTIDA KARAR DOĞRU MU?

Deniz Çoban: Burada bir temas yoksa bu bir penaltı değil. Bu temas; rakibin kulağına, yüzüne olmadıysa bu bir penaltı değil. Şurada da teması doğruluyoruz. Kramponun vidasıyla rakibin yüzüne... Olabilecek en sert yerle bir oyuncunun olabilecek en hassas yerine... Bunu kramponun vidalarıyla yapıyorsunuz. Penaltı ve kırmızı kart...

Bahattin Duran: Yani çok tehlikeli ve riskli bir hareket zaten. Burada da aslında görüntü bize temas ediyor. Temas var. Hakemin kararı doğru. Penaltı doğru. Ben de burada kırmızıya daha yakınım. Penaltıda şüphem yok, net.

Bülent Yıldırım: Evet, temas olduğu belli. Temas varsa burada kaçınılmaz şekilde ciddi faullü oyunun tüm unsurları... Baş bölgesi en hassas bölge. Kramponla bir tarama söz konusu. Oturmamış olması oyuncunun şansı. Ancak şu hamle onun sağlığı açısından tehlikeli. Bu pozisyonun ben de penaltı artı kırmızı kart olduğunu düşünüyorum.

FENERBAHÇE'YE GALİBİYETİ GETİREN GOL ÖNCESİ JAYDEN OOSTERWOLDE'NİN UMUT BOZOK'A MÜDAHALESİNDE DEVAM KARARI DOĞRU MU?

Deniz Çoban: Hocam; burada yükselirken oyuncu, sol kolunu rakibinin kafasına getiriyor ve bence faul yapıyor. Oyuncu, şurada işi bitirdi zaten. Kolunu dışarıya doğru çıkartarak...

Bahattin Duran: Faul bu pozisyon. Sahada faul. Hocam, hakem pozisyona o kadar hakim ki... Çok yakın olur, başka bir bölgeye bakar. Çok yakın olur, önüne bir oyuncu girer ve pozisyonu göremez. Sadece yakınlık önemli değil. Yakın, açısı iyi ve pozisyonu görüyor. Onun kararı oyunun devam etmesi şeklinde. O zaman VAR odası buna karışamaz ama bence sol koluyla yaptığı bu müdahalenin karşılığı faul.

Bülent Yıldırım: Bakın, 4 kol var ve 3 tanesi havaya yükeliyor. Umut, yükselmek için kolları kaldırdı. Oosterwolde'nin de sağ kolu doğal. O da yükselmek için kalktı. Sol kol, orada ise doğal mı? Değil. Amaç ne? Rakibin yükselmesini engellemek. Bu bir ihlal midir? Evet.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 96
  • Cavit dinler 1 ay önce Şikayet Et
    Bu hakem derhal hakemliği bırakmalı vardakide dahil
    Cevapla
  • Zubi 1 ay önce Şikayet Et
    Önce umut Osterwolde'ye dirsek atıyor. En az sarı kart gerekir.
    Cevapla
  • fenerasyon 1 ay önce Şikayet Et
    penaltıyı verip kırmızı kart vermemek skandal bir karar tersi olsa kesin fbnin rakibi 10 kişi kalırdı ve aynı golü fb yese gol iptal olurdu bu bu kadar net
    Cevapla
  • guney 1 ay önce Şikayet Et
    Hep beraber futbolu bu topraklarda bitirdiniz.Artık voleybol ,basketbol ve güreş en iyisi hiç olmazsa başarı var
    Cevapla
  • E.P.M. 1 ay önce Şikayet Et
    Umutun sağ koluyla ostervoldenin yüzüne vurması es geçiliyor FB düşmanlığı her yeri sarmış, normal olan maçın dakika 55 te tatil edilmesi idi, TS taraftarı sahaya attığı maddelerle fbli futbolcuların top oynamasına müsaade etmediler yoksa tarihi fark gelecekti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle