Fenerbahçe 90+5'te penaltı kazandı! Herkes bu pozisyonu konuşuyor

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa maçının 90+5. dakikasında kazandığı penaltı tartışmalara neden oldu.

Fenerbahçe 90+5'te penaltı kazandı! Herkes bu pozisyonu konuşuyor
Fenerbahçe 90+5'te penaltı kazandı! Herkes bu pozisyonu konuşuyor
GİRİŞ 24.02.2024 21:23 GÜNCELLEME 25.02.2024 02:26
Bu Habere 462 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. 

Mücadele 1-1 berabere giderken Fenerbahçeli futbolcular 90+5. dakikada sol kanattan gelen topun Yunus Emre Gedik'in eline çarparak dışarı çıktığına yönelik itirazda bulundu. 

İtirazların ardından bir süre VAR'la görüşen hakem Cihan Aydın, pozisyonu yakından inceleme kararı aldı. Yaşanan pozisyonu VAR'da izleyen hakem Aydın, Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdi. 

Penaltı atışında topun başına geçen Batshuayi yaptığı vuruşta kaleci Ali Emre'yi geçemedi. Dönen topa ikinci vuruşunu yapan Belçikalı golcü ağları havalandırmayı başardı.  Mücadeleyi Fenerbahçe 2-1 kazandı.

İşte yaşanan penaltı pozisyonu: 



Deniz Ateş Bitnel: Penaltı doğru karar

Eski hakem Deniz Ateş Bitnel, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Fenerbahçe penaltı kazandığı pozisyonu yorumladı. Bitnel, paylaşımında "Top çok uzaktan geliyor, Defans oyuncusu topu net görüyor, Elini kaçırmak için şansı var ama önce topa hamle yapıyor, El teması gerçekleştikten sonra elini çekiyor...
Penaltı doğru karar
VAR müdahalesi doğru"
yorumunda bulundu. 

Ahmet Çakar: Penaltı jokeri

Bir başka eski hakem Ahmet Çakar da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıda kararın yanlış olduğunu vurguladı. Pozisyonu değerlendiren Çakan şu ifadeleri kullandı: 

"Oh maaşallah …Fenerbahçe yine çok değerli bir penaltı jokeri ile 3 puanı aldı. Penaltı da el yok, temas olmuş olsa bile Kasımpaşalı oyuncu elini sakınıp geri çekiyor…."



Erman Toroğlu: Görüntüler çıkarsa konuşuruz

Eski hakem ve A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, "Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı öncesi Kasımpaşalı oyuncuya faul var! Vereceksin bunu kul hakkına giriyorsun. Pozisyona penaltı var, yok diyemem! Bu görüntülerden bir şey anlaşılmıyor! Görüntüler çıkarsa konuşuruz." ifadelerini kullandı.

BEİN TRİO EKİBİ PENALTI POZİSYONUNU DEĞERLENDİRDİ

Deniz Çoban: Sanki yumruğun üstünde bir yere dokunuyor. Dokunuyorsa Yunus Emre'nin yumruğuna dokunuyor. VAR hakemi, sol elindeki yumruğuna değiyor diye gösteriyor. Bu kadar mikrocerrahi, 9 tane açı, burada ne var, nasıl dediğimiz bir yerde VAR'ın karışması asla kabul edilebilir değil. VAR müdahalesi yanlış. Ele temas ediyorsa bile top, oyuncunun doğal konumda olup olmadığı izafi. Subjektif. VAR müdahalesi yanlış. Hakem gelip izledikten sonra penaltı demiş. Onun yorumunu da hakem yapmış. Doğru diyemeyeceğim, o da yanlış. VAR hangi açıdan sol ele geldiğini ispat ediyor, anlayamadım. Hareket halinde topun ele geldiği belli olmuyor. Bu VAR'ın müdahale konusu olamaz.

Bahattin Duran: Top sol eline dokundu diye düşünüyorum. Topun kırılması var, net. Yunus Emre'nin parmaklarına top değiyor. Bir VAR odasındaki hakemin, hakeme gösterebileceği en yanlış açı bu. Bana bu yapışık elle gösterirsen penaltı derim. Salı günü kayıtları merakla bekliyorum. Bu pozisyonun normal çekimde oynatılması lazım. Hiç normal çekimde oynatılmadı. Sol elinin parmaklarına, kemiklerine değiyor diye hissediyorum. Ancak, hissediyorum, ispat edemem. Top açık kola gelseydi, Çağlar itiraz etmez miydi? Çağlar yardımcıya dönüp korner diyor. Bu pozisyon korner. VAR müdahalesi yanlış. Ben net penaltı diyemem. İspat edecek bir şeyim yok. Hislerim sol eline geldiğini düşündürüyor.

Bülent Yıldırım: Top kırılıyor, topu neyin kırdığını bulmaya çalışıyoruz. Oynadıysa koluyla oynadı. Bu topun bir yerden kırıldığı muhakkak. Fotoğrafla penaltı dersiniz. Bu top bir yerden kırıldı, saçtan mı, sol el parmaktan mı, sağ kola mı sürttü. Ben ispat edemiyorum. Sahadaki hakem karar vermeli. Gösterdiği açı seçimi baştan sona yanlış. Herkes kendi liginde video hakemlik yapsın kardeşim. Bu kaçıncı vukuatı! TFF falan dayanmaz bu arkadaşlara, samimi söylüyorum.

 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 462
  • Taraftar 2 ay önce Şikayet Et
    Adaletli olun. Dzekonun golü Ostervoldenin net penaltısını konuşun. Ayrıca kılına değmemiş top havayta kalkıyor değdiği için. Ayrıca oyuncu değdi elimi kaçırmadım diye açıklama yaptı. Allah var gam yok.
    Cevapla
  • cemal 2 ay önce Şikayet Et
    oyuncunun kılına değmiş doğru karar bence.
    Cevapla
  • Harun 2 ay önce Şikayet Et
    Fenerbahçe nin her maçta kafadan bir penaltısı var. Olmazsa rakibe kırmızı kart. Kırk senedir lig maçı seyrederim böyle rezillik görmedim.
    Cevapla
  • Katibb 2 ay önce Şikayet Et
    sol elinin 3 tane kılının üzerindeki bir kaç hücreye teması olma olasılığı yüksek bir ihtimali var gibi ve net penaltı.. temas yok iken bile penaltılarla yürütülen takıma bu pozisyonda penaltı farz olur, vermeyen hakemde çarpılır.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    fetöbhce penaltilarlan ilerliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle