İsmail Kartal'dan oyuncularına eleştiri! "Matematiği algılayamadı"

Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-1 yenen Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, maç sonrası ilgi çeken açıklamalar yaptı.

İsmail Kartal'dan oyuncularına eleştiri! "Matematiği algılayamadı"
İsmail Kartal'dan oyuncularına eleştiri! "Matematiği algılayamadı"
GİRİŞ 17.02.2024 21:55 GÜNCELLEME 17.02.2024 22:41
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-1 yenen Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, her iki takımın oyuncularının kötü ve ağır bir zeminde futbol oynamaya çalıştığını, iyi niyetli olduklarını belirtti.

Her iki takımın da oyunu çirkinleştirmeye çalışmadığını vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, şunları söyledi:

"İlk devre sahanın bazı bölümlerindeki su birikintilerine, ağır olan yerlerine bazı oyuncularımız adapte olamadı. Maçtan önce konuşmamıza rağmen sahanın belirli bölümlerinde su birikintileri fazla olan yerlerde oyuncularım matematiği algılayamadı. İyi bir görüntü sergileyemedik ve 1-0 geriye düştük. İkinci yarıda bu sahaya daha elverişli, daha iyi mücadele edecek oyuncuları oyuna sürdük. İlk yarıya oranla ikinci yarı çok daha fazla ikili mücadele kazanan taraf bizdik. Rakibe göre iki misli ikili mücadele kazanan bizdik. İkinci topları aldık ve sonuçta kazanmasını bildik. Bugün burada üç puan almak çok önemliydi bizim için ama yine söylüyorum, rakip takım Rizespor da gerçekten iyi bir takım. Teknik ekibini, futbolcularını tebrik ediyorum."

"Hiçbir bahaneye sığınmadık"

Saha şartlarına göre oyunun çok iyi olduğuna dikkati çeken Kartal, "Öncelikle her iki takımın oyuncuları bugün sahada erkek gibi mücadele etti. Hiçbir bahaneye sığınmadık. Ne ben ne oyuncularım ne de karşı takımın hocası ve oyuncuları. 'Zemin kötü' gibi hiçbir zaman bunlara sığınmadı. Çıktık, iki takım da biz de kenarda teknik ekip gerçekten mücadele ettik. Sonuçta kazandık. Tebrik ediyorum." diye konuştu.

Kartal, ikinci yarıya 3 oyuncu değişikliğiyle başlaması ile ilgili, maçın oynandığı sırada 1-0 geriye düştükleri andan itibaren oyunu kendi lehlerine çevirmek için planlar kurduğunu aktardı.

Giren oyuncuların kendi düşüncelerine ve hamlelerine cevap verme gayretinde olduğuna dikkati çeken Kartal, "Bugün değişiklikler yerini buldu. İnandığımız, mücadele edeceğini bildiğimiz oyuncularımız oyuna girdi. Sonuçta bugün her iki takım da futbol oynamaya çalıştı. Ancak bu kötü zeminde futboldan çok ikinci yarı bizim daha çok mücadele etmemiz gerekiyordu. Mücadele gücü yüksek oyuncuları oyuna alarak oyunu lehimize çevirdik ve maçı bu şekilde kazandık." ifadelerini kullandı.

"Bu sahalar tam Serdar Dursun'un sahaları"

Ara transfer döneminde yeniden kadroya dahil edilen Serdar Dursun'un sarı-lacivertli ekibe golle dönmesine sevindiğini belirten İsmail Kartal, "Bu sahalar tam Serdar Dursun'un sahaları. Mert Hakan, İrfan bu sahada, zeminde oynamasını biliyor. Bu oyuncularla ikinci yarıya başladık ve maçı çevirdik." şeklinde görüş belirtti.

VAR kayıtlarının açıklanacak olması ile ilgili Kartal, "26. hafta, en azından bir adım atıldı. Dinlenmesi, açıklanması bence bütün takımlar için, kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldırması için bir adım atıldı. Bu güzel, şeffaf bir açıklama. Herkes için objektif olacağını düşünüyorum." dedi.

Rize'de sahanın daha iyi olması için çaba harcandığını aktaran Kartal, son olarak da şunları kaydetti:

"İki gündür Rize'de yağmur var. Başlangıçta daha iyiydi. Maç esnasında devam ettiği için sahada bozulmalar oldu. Bazı yerlerde su birikintileri oldu. Bu sahalara daha iyi bakabiliriz. Federasyon ile kulüplerimizin birlikte ortak bir kararla birbirlerine verecekleri destekle bu sorun ortadan kalkabilir. Türk futbolunun gelişimi için, geleceği için buna ihtiyacımız var. Şu an Süper Lig'deki 20 takımın neredeyse yarısından fazlasının sahaları ve zemini çok kötü. O zaman biz futbolu ne kadar geliştirip nasıl ileriye götüreceğiz?"

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • yunus1967 2 ay önce Şikayet Et
    İsmail Kartal sana soruyorum, Cengiz protesto için topa vurup, nasıl sarı kart görebilir, Fener 10 yıldır bunun gibi adamlar yüzünden şampiyon olamıyor, Fred boşu boşuna kırmızı görmese belki Galatasarayı yenecektik, bunun gibi bir sürü saçmalık,sayabilirim,bunlar senin gibi adamlar yüzünden engellenemiyor, ve şampiyonluklar kaçıyor.
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Rize fenerin arka bahçesi boş yapma iso yarın boynunu büküp ağlarsın defans yapıyorlar diye
    Cevapla
  • Yunus 2 ay önce Şikayet Et
    Aynen aynen o yüzden dün adamlar kaybettik diye kudurdu. GS kafası harbi çok başka ya.
    Cevapla
  • Cimbomlu 2 ay önce Şikayet Et
    Hoca kaleciye ayıp etmiş. O kadar emek var bir de altyapısından yetişti.
    Cevapla
  • ??? 2 ay önce Şikayet Et
    zaten eger bir insan hacca gidiyorsa agzinda din iman kuran laflari geciyorsa sonra yaraticiymis abdestmis namazmis niyazmis bu tarz seylere ilgi duyuyorsa o adam degildir insan bile degildir
    Cevapla
  • Cafer C 2 ay önce Şikayet Et
    Yazdıklarını bi daha oku, eminim kendi yazdığından bile bi şey anlamazsın.
    Cevapla
  • Zoruna mı gitti 2 ay önce Şikayet Et
    Evet haklısın hacca gitmek yerine Ağlama duvarına gitmeli. namaz kılmak yerine içki içmeli, gecelik (Aşk) yaşamalı. din iman lafı yerine küfür,argo konuşmalı. O zaman laik, Çağdaş,ilerici ve insan! olursun değil mi. Zoruna gidenin borusuna gitsin
    Cevapla
  • Harbici 2 ay önce Şikayet Et
    Rizenin kalecisini çok iyi izleyin o havada üstü çamur olmamış özellikle gollerde iyi izleyin
    Cevapla
  • Cafer C 2 ay önce Şikayet Et
    İnsanda utanma duygusu yoksa... senin gibi yorumlar yapar. İlk yarıdaki iki kurtarışı nerene koyacaksın?
    Cevapla
  • beykozlu 2 ay önce Şikayet Et
    hocam dogru soyluyor burasi daha degil tarla tarladada futbolcu degil kazmalar is yapar o yuzden kazmalar iyi oynarken futbolcular oynayamadi
    Cevapla
  • Kdr 2 ay önce Şikayet Et
    Yorum yapma aşkına helallik alamıyacağımız insanların belkide hakkına giriyoruz.Allah affetsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle