İsmail Kartal, Fenerbahçe tarihine geçti

Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde muhteşem bir sezon geçiren sarı-lacivertliler, 24 haftada 63 puan topladı ve 2004-05'teki 62 puanlı dönemi de geri bıraktı.

İsmail Kartal, Fenerbahçe tarihine geçti
İsmail Kartal, Fenerbahçe tarihine geçti
GİRİŞ 05.02.2024 09:45 GÜNCELLEME 05.02.2024 09:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, Süper Lig'in 24. haftasında Antalyaspor'u yenerek hem bu sezonki 20. galibiyetini aldı hem de Galatasaray'dan liderliği devraldı. Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde muhteşem bir sezon geçiren sarı-lacivertliler, 24 haftada 63 puan topladı ve 2004-05'teki 62 puanlı dönemi de geri bıraktı. Kartal da bu performansıyla sarı-lacivertli kulübün tarihine adını altın harflerle yazdı.

EN İYİ CEVABI VERDİ

Bu sezon ligde %83'lük galibiyet ortalaması yakalayan tecrübeli çalıştırıcı, 1959'da Fenerbahçe'yi çalıştıran Molnar ile 1988-89'da sarı-lacivertlileri şampiyonluğa taşıyan Veselinovic'e ait olan %81'lik galibiyet yüzdesini de geride bıraktı. İsmail Kartal ayrıca, 2.63'le Fenerbahçe tarihinin en yüksek puan ortalamasını yakaladı. İsmail Kartal, sezon başında kendisine 'yetersiz' diyenlere de en iyi cevabı vermiş oldu.

DEVLERİ GEÇTİ

Bu sezon deplasmanda oynadığı 12 maçın 11'ini kazanan Fenerbahçe, sadece Adana Demirspor'la berabere kaldı. Sarı-lacivertli ekip, bu sonuçla, dış sahada en fazla puan toplayan takım oldu. Fenerbahçe, Real Madrid, İnter, Celtic ve Glasgow Rangers'ı geride bıraktı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 11
  • antrenör 2 ay önce Şikayet Et
    gs hile ve şike yapıyor trabzonspor ve samsunspor maçları şaibeli. gs den 6 puan silinmesi gerekir.
    Cevapla
  • Vatansever 2 ay önce Şikayet Et
    Aynı başarıyı gs de gösteriyor ama rakip takımın içindeki gsliler sayesinde
    Cevapla
  • kılıç 2 ay önce Şikayet Et
    adam gibi adam.helal olsun...
    Cevapla
  • RACİ 2 ay önce Şikayet Et
    Adanademirspor maçında da hakem iki puanı çalmıştı.İki net penaltı ve bir nizami gol verilmedi.
    Cevapla
  • bolu beyi 2 ay önce Şikayet Et
    Xxx eski takımdan giden topcularınız halen size çalışıyor hakemleri zaten söylemeye gerek yok boş insan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle