İsmail Kartal: Bu Türkiye'de bir rekordur

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "71 kez rakip ceza alanında topla buluşmuşuz. Bu Türkiye'de bir rekordur herhalde." dedi.

İsmail Kartal: Bu Türkiye'de bir rekordur
İsmail Kartal: Bu Türkiye'de bir rekordur
GİRİŞ 24.01.2024 22:50 GÜNCELLEME 24.01.2024 23:43
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Başakşehir'i 1-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal açıklamalarda bulundu. 

İsmail Kartal'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Türkiye'de bir rekordur"

"Bu galibiyet çok çok önemli. Başakşehir son haftalarda yükselişte ve iyi bir takımdı. Biz de kendi güçlü oyunumuzu ortaya koyduğumuz zaman herkesi yenebileceğimizi gösterdik. 11'e 11'ken 5-6 tane yüzde yüz gol pozisyonu vardı. 71 kez rakip ceza alanında topla buluşmuşuz. Bu Türkiye'de bir rekordur herhalde. Bunun 30'u ilk yarı 11'e 11'ken. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra daha baskılı oynadık. Çok fazla kapandılar. Kapanan savunmayı açmakta zorlandık. Maçı başından sonuna domine ettik. Kendi futbolumuzu ortaya koyduk. 1-0 kazandık ama daha farklı kazanabilirdik. Maç boyunca pozisyon vermedik . Böylesi maçlar stresli ve gergin olur. Kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum."

"Tedbiren kadroya almadım"

"Leonardo Bonucci'nin çok önemli bir şeyi yok. Tedbiren kadroya almadım."

“Oosterwolde, her geçen gün gelişiyor”

 “Sezon başından beri bu olasılıkları öngörebilmeliyiz. Bazı oyuncuları adapte ederek hazırlanmamız gerekiyor. Jayden da bize yardımcı oluyor. Her geçen gün gelişiyor, üzerine koyuyor. Biz formayı hak edene veriyoruz. O da her maç bu takımın önemli oyuncuları arasında olduğunu gösteriyor”

“Kazağı giymeye devam edeceğim”

“Kazak bana kızımın hediyesi. 'Bu kazak inşallah sana uğur getirir' dedi. Taraftarlar da mutu oluyor herhalde, alıştım artık maçlarda giymek istiyorum. Giymeye devam edeceğim”

“Tadic, çok akıllı bir oyuncu”

“Tadic, çok akıllı bir oyuncu. Sırtını rakiplere dayayarak etrafındaki oyunculara oynuyor. Rakipler her ne kadar buraya önlem aldıklarını düşünse de bir ara boşluk yaşanıyor ve bunu değerlendiriyoruz. Rakibin dengesini bozmak istedik”

“Çağlar ile ilgili bir düşüncemiz yok”

“Fred ile ilgili sakatlık sonrası, maç maç rakibe göre değerlendirmek istiyoruz. Yarın Crespo ve Miha da takımla çalışmalara başlıyor. Çağlar ile ilgili bir düşüncemiz yok. Rakibe göre çalışıyoruz. İlk devre Ferdi atağa çıkacak Deniz Türüç elini koyuyor faul yapıyor. Hakemler gözünün önünde oluyor, bunun karşılığı sarı kart. Eğer hakem bunu vereseydi ilk devre, rakiplerinin biraz daha kontrollü olmasını sağlayabilecekti. Kart verilmediği için maç gerildi. Hem rakip takım oyuncularına hem bizim oyuncularımıza sarı kart vererek dengelemek istedi”

“Dzeko, özür diledi”

“Dzeko ile konuştuk, maç berabere gol atamadığı için reaksiyon göstermek istedi. Benden de özür diledi. Biz bir aileyiz. Ekibimle ilgili düşünceleri olanlar CV’lerine iyi baksınlar ona göre karar versinler. Beraber çalışarak bütün rekorları kırdık. Sezon sonuna kadar da böyle devam edeceğiz”

“Bu iş sezon sonuna kadar sanki kafa kafaya gidecek gibi görünüyor”

“Psikolojik olarak averajla üstünlüğümüz var. Az sakat veren kadrosunu iyi değerlendiren, az hata yapan avantajlı olacak. Bu iş sezon sonuna kadar sanki kafa kafaya gidecek gibi görünüyor. Sezon sonu inşallah biz şampiyon olacağız”

“Krunic bugün fena değildi"

“Krunic bugün fena değildi. Görevini iyi yaptı. Oynadıkça adapte olacağını düşünüyoruz”

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 55
  • taktik 3 ay önce Şikayet Et
    fb tek kale oynadı ama dzeko tadiç çok yoruluyor değişiklikler geç yapılınca hamleler boşa gidiyor. linkolin ve batsuai olmayınca olmuyor.
    Cevapla
  • hilal71 3 ay önce Şikayet Et
    rekor kırarak maç boyunca 70 kez ceza sahasında topla buluşan bir takım sadece 1 gol atıyorsa sıkıntı var demektir.başarıya değil sıkıntıya odaklanıp çözüm aranması gerekir.
    Cevapla
  • Erkan 3 ay önce Şikayet Et
    Hocaa bunlarla tatmin olmaa
    Cevapla
  • teknik 3 ay önce Şikayet Et
    takımda 2 maçtır aksayan yerler var ortasaha ve ileri üçlü daha dirençli daha hızlı olmalı söyleki linkolin szymanski batsuai yıpratıcı baskılı oynuyor ama tadiç ve dzekoda düşüş var daha topa vuramıyorlar havalandırılmaz auta gider yerden sert şut geri dönerse tekrar gol atma şansı doğar.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    çirkeflikde yine lider gs
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle