Fenerbahçe'den açıklama! "Tartışmaya açık olmayan değerlerimiz..."

Fenerbahçe Kulübü, "Süper Kupa finali öncesinde yaşanan aksaklıklar tartışmaya açık olmayan değerlerimizle ilgili hassasiyetimiz nedeniyle yaşanmıştır, bunun ötesinde herhangi başka bir sebebi ve amacı yoktur" açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe'den açıklama! "Tartışmaya açık olmayan değerlerimiz..."
Fenerbahçe'den açıklama! "Tartışmaya açık olmayan değerlerimiz..."
GİRİŞ 31.12.2023 18:36 GÜNCELLEME 31.12.2023 18:40
Bu Habere 965 Yorum Yapılmış

Sarı-lacivertli kulüp, Galatasaray ile oynanması planlanan ancak organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği açıklanan Süper Kupa karşılaşması için yazılı açıklamada bulundu.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanmış olan Süper Kupa final karşılaşması ve bu süreçte yaşananlar üzerinden oluşan gündeme dair kısa bir bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.

Öncelikle, tüm süreç boyunca milletimizin yanımızda olduğunu görmekten büyük onur ve mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu zor süreçte bize güç ve destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Ülkemiz, Cumhuriyetimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve milletimiz, ülkemizin tüm spor kulüpleri gibi Fenerbahçemizin de üstün değerleridir.

Biz bu değerleri kupaların, sportif rekabetin, maddi beklentilerin, siyasetin, kısaca her şeyin üstünde tutarız. Süper Kupa finali öncesinde yaşanan aksaklıklar tartışmaya açık olmayan değerlerimizle ilgili hassasiyetimiz nedeniyle yaşanmıştır, bunun ötesinde herhangi başka bir sebebi ve amacı yoktur.

Süper Kupa finalinin iptaliyle oluşan gündemin daha sonra diplomasi, siyaset ve komplo teorileriyle dolu bir kavga ortamına çekilmesi bizi şaşırtmıştır.

Yaşanan bu gündemin ne dış politika, ne siyaset, ne de komplo teorileriyle hiçbir ilişkisi yoktur.

Kamuoyunda yanlış bir kulvarda sürdürülmeye çalışılan tartışmaların bir an önce sona ermesi en büyük arzumuzdur.

Sporun siyasetten uzak olması gerektiğini hatırlatarak; spor ve siyaseti birbirine karıştırmadan, sporu siyasi rekabetin malzemesi yapmadan, herkesi aklıselimle davranmaya davet ediyoruz.

Şunu da özellikle belirtmek istiyoruz ki; Süper Kupa final maçının organizasyonu ile ilgili yaşanan aksaklıklar, sadece iki kulübün taleplerinin kabul edilmemesinden ibaret değildir.

Ayrıca, maça çıkmama kararı iki kulüp tarafından alınmış olmasına rağmen sadece Kulübümüzü ve yöneticilerimizi hedef alarak gerçek dışı, spekülatif söylem ve mesajlar paylaşan, iftira ve yalan iddialar ortaya atanlarla ilgili hukuki adımlar atacağımızı da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 965
  • Osmanlı Başkenti 3 ay önce Şikayet Et
    Dünyadan defolup gider umarım "ıslah " olmazsa eğer söylendiği gibi bir kişi ise zihniyetleri ile beraber.
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 3 ay önce Şikayet Et
    ALLAH CC korusun birde bunlara savunma ihalesi mi verilecekti Gerçi varlardır başka yerlerde kendileri yada adamları RABBİM CC bunlardan kurtarsın bizleri.
    Cevapla
  • Trt 3 ay önce Şikayet Et
    Uğur Dündar ve Koç koca spor kulubünü siyasi bir yapıya çevirmişlerdir adam kulüp değil ülkenin başkanı sanki
    Cevapla
  • Konyalı deli 3 ay önce Şikayet Et
    Bay ali sen araplara neden gittin . Samimiysen açıklamayı basının önünde yap gs başkanı sende çık basının karşısında konuş . Kafasını kuma gömen federasyon bşk sen de üçünüz çıkın basının karşısında konuşun bilelim gerçekleri.
    Cevapla
  • 1453 3 ay önce Şikayet Et
    senin niyetinin futbol olmadığı artık aşikar bundan böyle fenerbahçeyi zihnimizden siliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle