Fenerbahçe'den eski hakem için TFF'ye soruşturma talebi

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, TFF'te gönderdiği mektupta eski Süper Lig hakemi Serkan Çınar'ın Türk hakemliğine ilişkin özenle soruşturulması gereken birtakım açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Fenerbahçe'den eski hakem için TFF'ye soruşturma talebi
Fenerbahçe'den eski hakem için TFF'ye soruşturma talebi
GİRİŞ 11.12.2023 18:59 GÜNCELLEME 11.12.2023 19:55
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

 Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) gönderdiği mektupta eski Süper Lig hakemi Serkan Çınar'ın Türk hakemliğine ilişkin özenle soruşturulması gereken birtakım açıklamalarda bulunduğunu, başta Merkez Hakem Kurulu olmak üzere ilgili federasyon kurullarınca soruşturma süreçlerinin vakit kaybetmeksizin başlatılması gerektiğini belirtti.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde, Burak Kızılhan'ın TFF yönetim kuruluna gönderdiği mektup paylaşıldı.

Mektupta Burak Kızılhan, 4 Aralık 2023 tarihinde SkySpor Kanalı’nda yayımlanan Youtube programında Serkan Çınar'ın, Türk hakemliğine ilişkin özenle soruşturulması gereken birtakım açıklamalarda bulunduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Serkan Çınar, 2018-2019 sezonu Süper Lig'in 32. haftasında görev aldığı Galatasaray-Çaykur Rizespor müsabakasına atıfta bulunarak maç esnasında VAR ile arasında geçen diyalogları ve devamında yaşananları açıklayarak yalnızca bir örnekle Türk hakemliğine ilişkin kronik sorunu bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. Çınar, görev yaptığı müsabaka esnasında VAR tarafından penaltı incelemesi için çağrıldığını ve kendisine izletilen görüntüler ile yayına verilen görüntülerin farklı olduğunu açıklamıştır."

 "Tüm bu iddiaların belirli hakemler üzerinde yoğunlaşması, iddialarımızı ispatlar niteliktedir"

Kızılhan, Süper Lig kulüplerinin, eski FIFA kokartlı hakemlerin ve son olarak Serkan Çınar’ın açıklamalarının ardından hala ciddi bir soruşturma başlatılmamasının kabul edilebilir olmadığını belirterek, mektupta ayrıca şu görüşlere yer verdi:

"Söz konusu müsabakanın VAR hakemleri incelendiğinde kulübümüzce yapılan birden çok müracaata konu edilen hakemler ile aynı kişiler olduğu görülmektedir. Serkan Çınar'ın açıklamalarından, VAR odasındaki hakemlerin müsabaka sonucuna nasıl etki ettiği tüm detaylarıyla anlaşılmaktadır. Her müracaatımızda ısrarla bahsettiğimiz üzere Türk hakemliğini kendi çıkarları için kullanan ve ligimizi dizayn etme emelleri barındıran bir grubun bulunduğu iddiası her geçen gün bir gerçek haline gelmektedir. Tüm bu iddiaların belirli hakemler üzerinde yoğunlaşması, iddialarımızı ispatlar niteliktedir. Nihayetinde, son aylarda kamuoyunun gündemine gelen ciddi boyuttaki iddialar karşısında Sayın Federasyonunuzun harekete geçmesini, başta Merkez Hakem Kurulu olmak üzere ilgili federasyon kurullarınca soruşturma süreçlerinin vakit kaybetmeksizin başlatılmasını ve kamuoyuna duyurulmasını talep ederiz."

Kulübün internet sitesinde Serkan Çınar'ın programda yaptığı açıklamalara da yer verildi.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bırakın bu işleri.fb GS hep aynı şeyler. milleti birbirine düşürmeyin
    Cevapla
  • Mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    Kimi diyorsun ki kim algılıyor bunları federasyon varmı bizde onlar bile kukla tek kelime edemiyorlar başkan dediğin yumruğu masaya vurur inceler ve usulsüzlük gordugunde savcılığı davet eder ama edemezler çünkü futbolu yönetenler farklı başındaki baskanlar kukla ses cikaramazlar
    Cevapla
  • Temel505 4 ay önce Şikayet Et
    Gs eşittir düzenbazlık fetbazlık nede olsa hocalarıda aynı bunlar gibi onlarda her türlü kılığa girip milleti birbirine düşürdüler bu gs için başarı için her yol mübahtır niye sade gsliler var bu banka dolandırma işinde çünkü her yamuk işin içindeler gözleri doymaz bunların
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Her türlü pisliği yapıp yine de başarısız olduktan sonra yapabildiğiniz tek şey diğerlerinin başarısına laf atmak olur tabi. Hiç kafanız çalışmıyor ki göstere göstere lehinize yapılanları görmek yerine diğerlerine yapılan tartışmalı kararları gündeme getirmeye çalışıyorsunuz. Feneri Beşiktaşı bu hale getiren sizlersiniz farkında bile değilsiniz çünkü yetmiyor kapasiteniz.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Onca tarlalar sürdünüz, tb nin sampiyonlugunu çaldiniz, peki bunun hesabini kim verecek ali efendi
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Asil sözde 4 büyükleri küme düsüreceksin. Diger takimlarin haklari her hafta yeniyor sesleri çikmiyor ama bunlar cirt cirt bagiriyor herseye
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    aynen bak sesleri çıkmıyor hiç bir iddaası olmayan takımın başkanı hakem yumrukluyor korumaları hakem tekmeliyor gerçekten hiç sesleri çıkmıyormuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle