Fenerbahçe dondu kaldı! Danimarka'da acı skor

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5. maçında Fenerbahçe deplasmanda Nordsjaelland'a 6-1 mağlup oldu.

Fenerbahçe dondu kaldı! Danimarka'da acı skor
Fenerbahçe dondu kaldı! Danimarka'da acı skor
GİRİŞ 01.12.2023 00:54 GÜNCELLEME 01.12.2023 01:37
Bu Habere 395 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu 5. hafta maçında temsilcimiz Fenerbahçe deplasmanda Danirmarka ekibi Nordsjaelland'a konuk oldu. Right to Dream Park'ta oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 6-1 kazandı.

Nordsjaelland'a galibiyeti getiren golleri 21. dakikada Lucas Hey, 25. dakikada Daniel Svensson, 55, 75 ve 84. dakikalarda Benjamin Nygren ile 66. dakikada Christian Rasmussen attı.

Fenerbahçe'nin tek golünü 43. dakikada Batshuayi kaydeti. Ayrıca temsilcimizin Szymanski ve Batshuayi ile bulduğu iki gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Bu sonucun ardından Nordsjaelland puanını 10'a çıkarttı ve liderliğe yükseldi. Haftaya lider başlayan Fenerbahçe ise 9 puanla ikinci sıraya geriledi.

Grubun son maçında 14 Aralık'ta Fenerbahçe sahasında Spartak Trnava'yı konuk edecek. Nordsjaelland ise deplasmanda Ludogorets'le karşılaşacak. 



Fenerbahçe tarihin en ağır mağlubiyetlerinden birisini yaşadı

Nordsjaelland karşısında 6-1 mağlup olan Fenerbahçe, Avrupa maçlarında tarihin en ağır mağlubiyetlerinden birisiyle karşı karşıya kaldı.

Mücadelenin ilk yarısını 2-1 geride tamamlayan sarı-lacivertli takım, özellikle savunmada verdiği boşluklarla ikinci yarıda kalesinde dört gol gördü.

Grupta oynadığı 4 maçta 5 gol yiyen Fenerbahçe, Danimarka deplasmanında, gruptaki bütün maçlarda yediği golden daha fazlasına engel olamadı.

Livakovic yıkıldı

Nordsjaelland karşısında kalesinde 6 gol gören Hırvat file bekçisi Dominik Livakovic, üst üste yenilen gollerin ardından takım arkadaşlarına sitem etti.

Kalesine gelen birçok pozisyonda gole izin vermemesine karşın 6 gole engel olamayan Livakovic, rakip takıma verilen pozisyonlar sebebiyle savunma oyuncularına tepki gösterdi.

Tek gol Batshuayi'den geldi

Fenerbahçe'nin Belçikalı futbolcusu Michy Batshuayi, Nordsjaelland karşısında takımının tek golünü atarken, bu sezon Avrupa'daki beşinci golünü kaydetti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi Elemeleri'nde forma giydiği 5 maçta 2 gol atıp 1 de asist yapan Batshuayi, grup maçlarında ise üç kez fileleri havalandırdı.

İstanbul'da oynanan maçlarda Nordsjaelland ve Ludogorets karşısında gol atma başarısı gösteren 30 yaşındaki futbolcu, Danimarka deplasmanında attığı golle gruplarda üçüncü kez gol sevinci yaşadı.

İrfan Can Kahveci tribünlere tepki gösterdi

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci, maçın bitmesiyle birlikte tribünlere tepki gösterdi.

İrfan Can Kahveci'yi takım arkadaşları ve güvenlik görevlileri sakinleştirmekte zorlandı.

Sarı-lacivertli futbolcuyu, takım arkadaşları zorlukla soyunma odasına götürdü.



Fenerbahçeli taraftarlar maç bitmeden stattan ayrıldı

​​​​​​​Nordsjaelland mücadelesi için Right to Dream Park'a gelen Fenerbahçe taraftarları, 84. dakikada skorun 6-1 olmasıyla tribünleri terk etti.

Mücadelenin 89. dakikasında tribünlerden sahaya atılan meşale sebebiyle de oyun bir süre durdu.



Nordsjaelland: 6 - Fenerbahçe: 1

Stat: Right to Dream Park

Hakemler: Jeremie Pignard, Aurelien Drouet, Laurent Coniglio (Fransa)

Nordsjaelland: Eriksson, Hey, Kian Hansen, Nagalo, Frese, Diomande (Dk. 46 Nygren), Tverskov (Dk. 85 Zidan Sertdemir), Svensson, Villadsen (Dk. 82 Jensen-Abbew), Rasmussen (Dk. 79 Harder), Schjelderup (Dk. 79 Osman)

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, İsmail Yüksek, Yusuf Akçiçek, Oosterwolde, Crespo, Szymanski, Cengiz Ünder (Dk. 62 İrfan Can Kahveci), Kent (Dk. 74 King), Tadic, Batshuayi (Dk. 62 Dzeko)

Goller: Dk. 21 Hey, Dk. 25 Svensson, Dk. 55, 75 ve 84 Nygren, Dk. 66 Rasmussen (Nordsjaelland), Dk. 43 Batshuayi (Fenerbahçe)

Sarı kart: Dk. 17 Diomande (Nordsjaelland)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 395
  • Fettah Adıgüzel 5 ay önce Şikayet Et
    İsmail yüksek uzun süre dinlendirilmeli, bu gidişle Fenerbahçe’de oynaması çok zorlaşacak
    Cevapla
  • Yunus1967 5 ay önce Şikayet Et
    Crespo bir daha oynatılmamalı, İsmail de 6 numaradan başka yerde oynatılmamalı, İsmail Hoca , Ferdiyi , irfanı inatla orta sahada denemedin ya Kendi ipini çektin, bizide verem ettin.
    Cevapla
  • Arafilli 5 ay önce Şikayet Et
    Herşey Trabzon maçıyla başladı iso
    Cevapla
  • İşçi 5 ay önce Şikayet Et
    Şimdi size hiç inandırıcı gelmeyen bir şey söyleyeyim Fenerbahçe bu guruptan çıkarsa kupayı alacak.
    Cevapla
  • İsmail72 5 ay önce Şikayet Et
    Utanmazlar ahlaksızlar bir de seyirci ile dalaşıyor Kahveci Efendi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle