VAR kayıtları ortaya çıktı! işte Hüseyin Göçek ve Arda Kardeşler arasındaki konuşma...

Serhat Ulueren, Fenerbahçe ile Karagümrük arasındaki tartışmalı penaltı pozisyonunda hakem Arda Kardeşler ile VAR hakemi Hüseyin Göçek'in arasında geçtiğini iddia ettiği konuşmaları yayınladı.

GİRİŞ 27.11.2023 10:35 GÜNCELLEME 27.11.2023 16:32
Bu Habere 193 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe ile Fatih Karagümrük arasındaki mücadelenin 53. dakikasındaki tartışmalı pozisyon için flaş bir iddia gündeme atıldı.

Güven Yalçın'ın şutunda Samet Akaydin'in müdahalesinin penaltı olduğu yönünde itirazlar yükseldi. Hakem Arda Kardeşler, bir süre VAR hakemi Hüseyin Göçek'in incelemesini bekledikten sonra oyunu devam ettirmişti.

Lider Haber kanalında yayınlanan Telegol programında sunucusu Serhat Ulueren, "VAR konuşmasını Temsilciler Kurulu'ndaki 4 üyenin birisinden aldım!" diyerek VAR konuşmalarını yayınladı.

İŞTE VAR KONUŞMALARI

VAR Hüseyin Göçek: "Arda, bir dakika oyunu başlatma."

Hakem Arda Kardeşler: "Ne oldu?"

Hüseyin Göçek: "Samet kayarak giriyor, Livakovic'ten önce müdahalesi var, sağ dirseği açık. Top dirseğine çarpıyor veya dirseğiyle topu kesiyor. Pozisyona bakar mısın? Seni VAR'a davet ediyorum. Gel monitörden pozisyonu izle, yorumlayabilirsin. Kol, vücuttan fazla açık."

Arda Kardeşler: "Hüseyin, pozisyona çok uzak değildim. Önüm açıktı. Pozisyonu net gördüm. Tamamen bir çarpma, elle veya kolla oynama yok."

Hüseyin Göçek: "Benim önümde şu an görüntü duruyor. Gel pozisyona istersen sen de bak."

Arda Kardeşler: "Çok yakın mesafe. Kolun doğal konumda olduğunu düşünüyorum. Çünkü pozisyonu gördüm. Ben oyunu devam ettireceğim."

ESKİ HAKEMLER NE DEDİ?

Ahmet Çakar: Samet'in pozisyonu net bir penaltı


Karşılaşmanın ardından pozisyonu yorumlayan eski hakem Ahmet Çakar, "Kayarak yapılan müdahalelerde el ve kol yukarı kalkamaz, doğal konum değildir. Samet'in pozisyonu net bir penaltı. Kadıköy de kara bir gece değil, skandal bir gece yaşandı. Hakem Arda Kardeşler ve Hüseyin Göçek maçı Karagümrük'ten alıp, Fenerbahçe'ye verdiler." dedi.

Bülent Yıldırım: Hakemi eleştirmem ama VAR odası sınıfta kaldı

Yayıncı kuruluş beIN Sports'ta eski Süper Lig hakemi Bülent Yıldırım; "Kolun yana doğru genişletilmesi, yukarı ve öne doğru genişletilmesi doğal olmayan hadiseler. Topa öyle mi kayılır? Topun geçmesini engellemek istediniz. Burada karar penaltı olmalıydı. En fazla da sarı kart çıkmalıydı. Hakemi eleştirmem ama VAR odası sınıfta kaldı." yorumunu yaptı.

Deniz Çoban: Kol doğal konumda değil

Yayıncı kuruluş beIN Sports'ta eski Süper Lig hakemi Deniz Çoban; "Kol doğal konumda değil. Yüzü kapatma da yok. El topun önüne bariyer oluşturuyor. Net bir penaltı. VAR burada hakemi izlemeye davet etmeli ve penaltı kararı çıkmalıydı." dedi.

Bahattin Duran: VAR'da neden bu kadar beklendi?

Yayıncı kuruluş beIN Sports'ta eski Süper Lig hakemi Bahattin Duran; "Bu pozisyon net bir penaltı. El doğal konumda değil. Yüzü koruma refleksi değil. Arda Kardeşler pozisyonundan dolayı görememiş olabilir. VAR'da neden bu kadar beklendi? Bunu anlayamadım. Ne oldu acaba odada?" ifadelerini kullandı.

Deniz Ateş Bitnel: Samet bile olayın farkında 

Eski Süper Lig hakemi Deniz Ateş Bitnel, "Samet'in kayarak yaptığı müdahalede el-kol vücuttan yukarıda ve penaltı! Samet bile olayın farkında ve yerdeyken hakeme bakıyor." şeklinde konuştu.

Fırat Aydınus: Net bir penaltı

Eski Süper Lig hakemi Fırat Aydınus; "Samet'e bakın 'Ne yaptım' diyor zaten, bir şeylerin cevabını verir, ipucudur. Bu pozisyon penaltı. Kolun kural dışı kullanımından dolayı net bir penaltı. Kayarken Samet, dirseğini çıkarıyor. Bu kolu buradan alsan, top göğsüne çarpar denebilir. Ancak, UEFA bu tür pozisyonlara penaltı deniyor. Kolun açılması kural dışıdır ve penaltıdır." ifadelerinde bulundu.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 193
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Aynı pozisyon Karagümrüklü futbolcunun başına gelseydi hiç tereddütsüz penaltıyı verir birde kırmızı kart çıkarırdı. Fener olunca nasıl vermem diye çaba sarfediyorlar. Hakemler kulübüne göre hareket ediyor. 4 büyükler korunuyor.
    Cevapla
  • selami 5 ay önce Şikayet Et
    Haberin yalan olduğu ıspatlandı mhk böyle bir kayıt yok dedi utanmalısınız
    Cevapla
  • Abd 5 ay önce Şikayet Et
    Sayıca %99 Müslüman barındıran bir ülkede bukadar yalan dolan olması insanı çok üzüyor. InşaAllah Rabbim bol musibet dağıtır akıl başa gelir. Amin.
    Cevapla
  • Kral 5 ay önce Şikayet Et
    Hakemlerin yanlı tutumu Fener Trabzon maçında belli oldu zaten Trabzonspor 5 net gol atmasına rağmen hakemler 3 tanesini saydı. Bunlarla maç yaparken temekki hakemide yeneceksin. Yoksa 10 gol bile atsan 11 tane hakem yardımıyla yemeyi göze alacaksın. Fener gibi takımlar haksız yere kullanıyor.
    Cevapla
  • Rocky 5 ay önce Şikayet Et
    Fener değilde karagümrüklü topçu aynı pozisyonda olsa hakem ve Var net penaltı verirdi.resmen maçı katlettiler.Varda işin kolayını buldu. Takıma göre ayarlama yapıyorlar. Varıda kontrol edecek bir sistem olmalı.Bunların alayı fason.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Varı kontrol eden sistem, hatta o sistemide kontrol eden başka sistem kursan sonuçta o sistemin başında 3 büyüklerden tırsan beceriksizler varken çözüm olmaz. Yanlış yapanın kulağından tutup görevden atacaksın. TFF de dahil.
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Bir Fenerbahçeli olarak ,Fenerbahçeli yöneticilerin siyasi tavırlarını bende beğenmiyorum. Ama bunun için ana akım bir medya grubunun Fenerbahçeye saldırması haksızlıktır. 10 hafta boyunca GS ye benzer şeyler oldu. Ama gıkınız çıkmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle