Avrupa'da ilk mağlubiyet! Fenerbahçe fırsat tepti

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu dördüncü maçında Fenerbahçe deplasmanda Ludogorets'e 2-0 mağlup oldu.

GİRİŞ 10.11.2023 00:55 GÜNCELLEME 10.11.2023 09:54
Bu Habere 208 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu dördüncü hafta karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe deplasmanda Bulgaristan ekibi Ludogorets'e konuk oldu. Huvepharma Arena'da oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 2-0 kazandı.

Ludogorets'e galibiyeti getiren golleri 18. dakikada Piotrowski ve 90+2. dakikada Seco attı.

Bu sonucun ardından Ludogorets puanını 6'ya yükseltirken Fenerbahçe, 9 puanda kaldı.

Grubun bir sonraki maçında Fenerbahçe 30 Kasım'da deplasmanda Nordsjaelland'a konuk olacak. Ludogorets ise deplasmanda Spartak Trnava ile karşılaşacak.

Fenerbahçe liderliğini sürdürdü

Fenerbahçe, H Grubu'ndaki sırasıyla Spartak Trnava, Nordsjaelland, ve Ludogorets'i mağlup ederek üç galibiyet aldı. Sahasında Ludogorets'e mağlup olan Fenerbahçe, 9 puanda kalmasına rağmen liderliğini sürdürdü. Grupta 7 puanı bulunan Nordsjaelland ikinci sırada, 6 puanlı Ludogorets ise üçüncü sırada bulunuyor. Geride kalan 4 maçta sadece 1 puan alabilen Spartak Trnava ise son sırada kaldı.

Tur fırsatını tepti

Grupta 9 puanla liderliğini sürdüren Fenerbahçe, karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı başarsaydı UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruptan çıkmayı garantilyecekti. Ancak alınan mağlubiyetin ardından sarı-lacivertliler tur şansını beşinci ve altıncı maçlara bıraktı.

Avrupa'da ilk mağlubiyet

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. eleme turundan başlayan Fenerbahçe bu turda Zimbru takımını 5-0 ve 4-0'lık skorlarla geçti. Üçüncü turda Maribor'u 3-1 ve 3-0'la geçen sarı-lacivertliler play-off turunda da Twente'yi 5-1 ve 1-0'lık skorlarla geçerek gruplara kalmayı başardı. Gruplarda ise Nordsjaelland, Spartak Trnava ve Ludogorets'i mağlup eden Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa'daki 9 maçlık galibiyet serisi sona erdi. 



Ludogorets: 2 - Fenerbahçe: 0

Stat: Ludogorets Arena

Hakemler: Ondrej Berka, Ivo Nadvornik, Matej Vicek (Çekya)

Ludogorets: Sluga, Witry, Verdon, Russo, Nedyalkov, Naressi (Dk. 71 Delev), Piotrowski, Gonçalves, Tekpetey, Vidal (Dk. 79 Mounir), Duah (Dk. 72 Seco)

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Yusuf Akçiçek, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Crespo (Dk. 76 Umut Nayir), Zajc (Dk. 63 Szymanski), Tadic (Dk. 76 Cengiz Ünder), Kent (Dk. 63 İrfan Can Kahveci), Batshuayi

Goller: Dk. 18 Piotrowski, Dk. 90+2 Seco (Ludogorets)

Sarı kartlar: Dk. 32 Nedyalkov, Dk. 39 Gonçalves, Dk. 60 Vidal, Dk. 71 Russo (Ludogorets), Dk. 38 Crespo, Dk. 45+1 Zajc, Dk. 49 Oosterwolde, Dk. 77 İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 208
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Livakovic 'in Fernando Muslera'dan çok daha iyi olduğunu iddia eden fanatikler , gerçekleri gördünüz mü?
    Cevapla
  • C.Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Fenerbahçe yanlış kadro ile çıktı..Zajc bu Takımın oyuncusu değil.
    Cevapla
  • ahmet yılmaz 5 ay önce Şikayet Et
    bu fener bu hoca değil başkası olsun.direk şampiyon.inanın.ama bu başkan ve bu hoca çok zor.mahalle takımına yenildi.trabzon da mahalle takımı bulgar takımı da mahalle takımı.ama fb.nın hocası da mahalle hocası olunca sorun oliyor.naşkan da mahalle amatör de bile başkan etmezler
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    semt takımı, Dünyanın en büyük şehir takımı ve tüm illere mensup taraftarı olan TS yendi 5 attı 2 sini zorbay mete yedi, TS un oyun taktik futbolundan ders alın, dünya starı pepe gol attı reklamınız oldu, iddacı mete zorbay çok uğraştı iki penaltıyla zamanları yetmedi.
    Cevapla
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    Artık bu fener dikiş tutmaz
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Balon patladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle