Fenerbahçe'den PFDK'nın kararına tepki! "Tavrımız net"

Fenerbahçe, PFDK'nın Ali Koç'a verdiği para ve hak mahrumiyeti cezasının ardından sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı.

GİRİŞ 10.10.2023 21:13 GÜNCELLEME 11.10.2023 09:30
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından başkan Ali Koç'a verilen 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından;   “FENERBAHÇE A.Ş. Başkanı ALİ YILDIRIM KOÇ’un, 04.10.2023 tarihinde katılmış olduğu TV programında sarf ettiği beyanlarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi ve Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkındaki Açıklamaları nedeniyle FDT’nin 36/1-b, 38/3. ve 10/2. maddeleri uyarınca 45 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 210.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.” açıklaması yapılmıştır. 

Kulübümüz tarafından bu karar ile ilgili başvuruların yapılacağını vurgularken; Türk futbolundaki sorunların özü ve odağı ile ilgilenmeksizin adım atarak, haksızlık yaşayan ve adaletsizlikleri dile getirenleri cezalandırma refleksi ile hareket edenler vesilesiyle bir konuyu gündeme getirmek istiyoruz. Türk futbolunda ana odak ve gündem; futbolun içerisinde bulunduğu durum, hakemlerin, adaletsiz yönetimlerin maçlara etkisi ve sistemin her geçen gün daha da çözümsüz hale gelmesi olmalıdır. 

"TAVRIMIZ GERİ DÖNÜLMEZ VE NET"

Türk futbolunun yegâne ihtiyacı adil hakemler ve her takıma eşit yaklaşımdır!    Geçmişte ağır itham ve tehditvari söylemlere verilen en hafif cezalar adaletsiz yaklaşımın bir parçası olarak kayıtlardadır.  Bugün ortaya konan bu tutum da bizim için şaşırtıcı olmamıştır.  Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu konudaki tavrımız geri dönülmez ve nettir.  Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Sakaryali 6 ay önce Şikayet Et
    Sistem GS ye calisiyor bunun önüne gecilmez ise Birakin hakemi veya fedarasyonu Futbol kalmayacak ülkede bu bir rezilliktir utanctir
    Cevapla
  • Eyüp 6 ay önce Şikayet Et
    Mehmet Ekşi'yi çok aradınız mı
    Cevapla
  • Alexde souza 6 ay önce Şikayet Et
    Fanatik galatasaraylı olan tff başkanı mehmet büyük ekşi gitmedikçe daha çok hakem hataları olacak zaten büyük ekşi tff den gitmelidir gelmesi çok büyük hata ama göndermiyorlar daha çok gs yi şampiyon yapacaklar bu kadar fanatiklik bariz şekilde belli edilmez sayın başkan mehmet büyük ekşi tff den gitmelidir acilen uzaklaşması lazım yoksa daha beter hakem hataları olacak
    Cevapla
  • İsmail 6 ay önce Şikayet Et
    Bir BJK taraftarı olarak haklılığınıza inanıyor ve her türlü yorumlarımız ile sizleri destekliyoruz....
    Cevapla
  • cankurt 6 ay önce Şikayet Et
    BU BAŞKAN BİRDE KASIMPAŞA MAÇI HAKEMLERİ HAKKINDA 'Kasımpaşayı mahvettiler. Bize 3 puan verdiler' desin
    Cevapla
  • Ttttttt 6 ay önce Şikayet Et
    hadi ordan işine bak sen.Sanki üç puanı alamayacaktı.Ettiği lafa bak sen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle