Kasımpaşa-Fenerbahçe maçında tartışılan penaltı kararı!

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa deplasmanında golcüsü Edin Dzeko ile bulduğu penaltı tartışmalara yol açtı.

GİRİŞ 09.10.2023 00:42 GÜNCELLEME 09.10.2023 02:04
Bu Habere 232 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe deplamanda Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi.

Sarı-Lacivertliler karşılaşmayı 1-0 önde götürürken Edin Dzeko ile ilk yarının uzatma dakikalarında penaltı kazandı. Dusan Tadic penaltıyı gole çevirerek Fenerbahçe'yi 2-0 öne geçirirken hakem Mete Kalkavan'ın penaltı düdüğü Kasımpaşalı futbolcuların tepkisi çekti.

METE KALKAVAN VAR'A GİTMEYE GEREK DUYMADI

Edin Dzeko'nun, Yasin Özcan ile girdiği pozisyona penaltı verilmesine Kasımpaşa cephesinden yoğun itiraz edildi. Pozisyon sonrasında VAR monitörüne gitmeye gerek duymayan Mete Kalkavan tereddütsüz orta noktayı gösterdi.

İşte penaltı pozisyonu:



Erman Toroğlu: "Böyle penaltı olmaz"

Pozisyonu yorumlayan A Spor yorumcusu eski hakem Erman Toroğlu, "Dzeko, sol ayağını Kasımpaşalı futbolcunun dizine doğru götürüp, çarpıyor ve penaltıyı alıyor. Böyle penaltı olmaz. Hakemin yerinde olsam 'devam' derim, Dzeko'ya da 'sakın bir daha yapma derim' çünkü o ne yaptığını biliyor." dedi.



Deniz Çoban ve Bahattin Duran "penaltı" dedi

Yayıncı kuruluş beIN Sports'ta pozisyonu yorumlayan eski Süper Lig hakemleri Deniz Çoban ve Bahattın Duran, Mete Kalkavan'ın doğru bir karar verdiğini öne sürerek pozisyonun penaltı olduğu görüşünde birleşti.

Deniz Çoban, "Dzeko, dizi önde görünce sol ayağını dışarı taşırarak temas alıp düşmeye mi hedefliyor yoksa Yasin'in dizi önüne geldiği için mi çarpıyor? Dzeko teması kullanıp düşüyor diyorsanız aldatma bile tartışılır. Dzeko'nun ayak frekansı doğruysa ve diz önüne gelip çarpıyorsa buna kimse penaltı değil diyemez. Sabit iki oyuncu, bir temas var. Buna penaltı veren hakemi eleştirmem." şeklinde konuştu.

Bahattin Duran ise "Yasin çok genç bir oyuncu. Sağ ayağını yere koyduktan sonra sol dizini de öne çıkarıyor, sonra anlıyor ve durmaya çalışıyor ama duramıyor. Dzeko geçecekken dizine temas gerçekleşiyor. Yasin biraz daha tecrübeli olsa dizini yere çıkardığı an geri çekerdi. Yasin'in sol dizi, Dzeko'nun sağ dizine temas ediyor. Sol dizi hala havada. Bu pozisyon kitaba göre penaltı. Buna penaltı değil denemez. Bu pozisyon 'soft' bir penaltı. Dzeko ayağını normalin düşüne çıkarmıyor. Buna penaltı değil denemez. Benim anlayışıma göre yumuşak penaltı bu." dedi.



Kemal Özdeş'ten hakeme eleştiri

Maçın ardından Kasımpaşa teknik direktörü Kemal Özdeş de verilen penaltı hakkında konuştu. Özdeş, hakem Mete Kalkavan'ın kolay bir penaltı verdiğini maç içinde takdir haklarını da sarı-lacivertliler lehine kullandığını belirtti.

Kemal Özdeş'ten hakem eleştirisi! 'Üzülüyorum' Kemal Özdeş'ten hakem eleştirisi! "Üzülüyorum"

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 232
  • BABA 6 ay önce Şikayet Et
    Dilsiz uşak olmuş abi büyük çoğunluk. Biraz da mı kalmadı dürüstlük, vicdan. yumuşak olmuş yorucular. baba gözüken hakemler, kral gözüken işadamı yöneticiler. koçun korkusundan bir tek kelime konuşamıyor kimse feneve, sünnet bebesi gibi titreyen ismaile. acık delikanlı olun. mumya gibi sarmış adamı uzaydan görünüyo faulü verme gol attır,ceko faul gibi takmış uyduruk penaltı.
    Cevapla
  • murat 6 ay önce Şikayet Et
    sen hangi dünyadansın kale arkasından net görünüyor. bariz faul. Ceza alanı içinde faul nedir. Bilmiyorsan konuşmada adam sanalım
    Cevapla
  • crm 6 ay önce Şikayet Et
    mete kalkavan alakasız bir pozisyonda penaltı çaldı. VAR denen "yok"lar, -hocam; savunma oyuncusu sabit, temas normal, bir incele istersen... demedi. topunuz satılmışsınız...TÜRK futbolun bu irinlerden en kısa süre içinde kurtulmalı...mesele fener-galatasaray meselesi değil, bu tür saçma sapan kararlar kime veriliyorsa sözüm onlar içinde NOKTA.
    Cevapla
  • murat 6 ay önce Şikayet Et
    kale arkası kameraya bak Temas var . Net faul. Sonuç Penaltı. son NOKTA.
    Cevapla
  • bolu beyi 6 ay önce Şikayet Et
    Admin gs li geçen hafta icardi de tartısmalı idi haberini görmedik
    Cevapla
  • memett 6 ay önce Şikayet Et
    niye FB.nin pozizyonları tartışılıyorki KABAK GİBİ PENALTIYI BİLE TARTIŞMAYA AÇIYORSUNUZ YA . CEZA SAHASINDA DİKKATLİ OLACAKSIN VURMASAYDIN DİZİNİ .
    Cevapla
  • crm 6 ay önce Şikayet Et
    DİZİNİ VURDUĞU FELAN YOK. bişeyin altında bişey arama futbol cahili. at gözlüğünü çıkar, öyle bak pozisyona, senin dede takıyor ayağını, penaltı almak için, şark kurnazıya....
    Cevapla
  • B.Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Ali koç bu sene işi baştan sağlam tutuyor öndeyken kazanırken hakemleri baskı altına aldı iyi taktik. Yayıncı kuruluşa karşı yaptığı eleştiriler de meyvesini vermiş ne diyelim anca hayırlı işler diyebiliriz.
    Cevapla
  • crm 6 ay önce Şikayet Et
    güzel kardeşim, boşuna...nafile...ne yaparlarsa yapsınlar şampiyon felan olamazlar, önce çaldıkları şampiyonluk kupasını iade edecekler sahibine, ah aldılar, iflah olmazlaaar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle