Fenerbahçe'nin golünde 3 dakika VAR incelemesi!

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe'nin Alanyaspor ile deplasmanda karşılaştığı mücadelede tartışmalı pozisyonlar yaşandı.

GİRİŞ 24.09.2023 21:11 GÜNCELLEME 25.09.2023 09:29
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Alanyaspor'a konuk oldu.

Sarı-Lacivertiler karşılaşmanın 43. dakikasında İrfan Can Kahveci'nin attığı golle 1-0 öne geçti.

Pozisyon sonrasında ofsayt incelemesi yapıldı ve gol geçerli sayıldı.



TAM 3 DAKİKA KONTROL EDİLDİ

İrfan Can Kahveci'nin golü öncesinde Dusan Tadic'in ofsaytta olup olmadığı kontrol edildi. VAR'ın 3 dakikalık incelemesinin ardından Atilla Karaoğlan, orta noktayı gösterdi.



ERMAN TOROĞLU: FENERBAHÇE'NİN GOLÜ BENCE OFSAYT

Pozisyonu yorumlayan A Spor yorumcusu eski hakem Erman Toroğlu; "Dusan Tadic'in ayağının burnu önde. Fenerbahçe'nin golü bence ofsayt. Hani mübalağa ediyorum 20 dakika uğraştılar pozisyonla. Bundan rahatsız oldum. Ben bu pozisyona güvenmiyorum." dedi.

AHMET ÇAKAR: DOĞRU KARAR VERİLDİ

Beyaz TV yorumcusu eski hakem Ahmet Çakar, "Fenerbahçe'nin golünde VAR kontrolü uzun sürdü. Sebebi Dzeko'nun ayağı. Tadic'in ofsayt olmadığı belli ama Dzeko'nun durumu flu idi. Bu nedenle inceleme uzadı. Ama doğru karar verildi. Dzeko'ya ve İrfan Can'a verdiği sarı kartlar doğru. İkisi de kırmızı olmaz." dedi.

BAHATTİN DURAN: BEN BURADA OFSAYT VAR DİYEMEM

beINSports yorumcusu eski hakem Bahattin Duran, "Evet, yani teknolojinin kullanıldığı yerde... Burada golde karar doğru mu derken evet, teknolojiye inanmak zorundayız. Artık bu sistem diyor ki ofsayt yok. Ben, buraya ofsayt var diyemem zaten. Ofsayt yok demiş sistem ama yine de ne dedik? Anlattık, hikayesini de anlattık. Neler olabileceklerini de söyledik. Ama şu anda çizilen çizgiye göre sistemin verdiği cevap diyor ki ofsayt yok. O zaman benim için karar doğrudur." şeklinde konuştu.

DENİZ ÇOBAN: BENİM İÇİN DE KARAR DOĞRUDUR

beINSports yorumcusu eski hakem Deniz Çoban ise, "Benim için de karar doğrudur. Nerelerde hatalar yapılabileceğini, hata olabileceğini de çok ayrıntılı anlattığımızı düşünüyorum ama bu Ofsayt çizgisine bir şey deme şansım yok. Bir de futbol oyun kuralları kitabının başında diyor ki futbol ne bekliyor mantığından hareketle hakemlerin kararları değerlendirilir diyor. Burada milimetrik bir değerlendirmede bir golün iptalini futbol beklemiyor bence de." yorumunda bulundu.

DZEKO İÇİN KIRMIZI KART BEKLENTİSİ

Karşılaşmanın ilk yarısında yaşanan bir başka pozisyonda ise Fenerbahçe'nin golcüsü Edin Dzeko'nun Alanyasporlu Eefecan Karaca'ya yaptığı müdahale ev sahibin ekibin tepkisini çekti.



Edin Dzeko, Efecan Karaca'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. Dzeko, hakem Atilla Karaoğlan'ın kararına gülerek tepki verdi. Alanyaspor cephesi ise pozisyon sonrasında kırmızı kart bekledi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 136
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    yarı otomatik ofsaytı getire bilseler gol iptal olurdu
    Cevapla
  • Fifasaray 7 ay önce Şikayet Et
    İrfan can golü sadece alanyaspora değil fb düşmanlarınada atmışsın.
    Cevapla
  • niksarlı 7 ay önce Şikayet Et
    Erman tek akıllı senmisin...unutma sadece sen ofsayt dedin...kranponun bir santim geçmiş değilmi..senin olduğun hiç bir proğramı izlemicem..
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Toroğlu sen niye fenerin aleyhine dem vurup duruyorsun. Çok akıllı sanıyorsun kendini. Oturduğun koltuktan ahkam kesip duruyorsun. Senin hakemliğinide biliyoruz.
    Cevapla
  • finger 7 ay önce Şikayet Et
    fb li nin ayağı bir karış önde bu nasıl çizgi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle