İtalyan basından Dzeko'ya övgü: Kariyer rekoru...

Fenerbahçe'de sezona etkileyici bir giriş yapan Dzeko'nun performansını İtalyanlar da mercek altına aldı.

İtalyan basından Dzeko'ya övgü: Kariyer rekoru...
İtalyan basından Dzeko'ya övgü: Kariyer rekoru...
GİRİŞ 19.09.2023 11:22 GÜNCELLEME 19.09.2023 11:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 5. haftasında Antalyaspor'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe'de kaptan Edin Dzeko 1 gol 1 asistle maçın kahramanı oldu. 12 puanın 8'ine etki eden tecrübeli golcünün performansını İtalyanlar da mercek altına aldı.

Publico.pt, geçen sezon Inter ile Şampiyonlar Ligi finali gören ve 'yaş' faktörü sebebiyle takımdan ayrılan Edin Dzeko'ya övgüler yağdırdı ve farklı yakıştırmalarda bulundu. Boşnak golcü için "Çınar ağacı" benzetmesi yapıldı.

TARAFTARI MUTLU ETMEK İÇİN GİTTİ

Dzeko için yapılan analizde şu ifadeler yer alıyor: 

"Bosnalı forvet 37 yaşında ama onun etkisinin sınırlanmasına etken değil. F.Bahçe'den telefon aldığını, 9 yıldır şampiyon olamadıklarını söyledi. İnsanları mutlu etmek için gittiğini söyledi ve kararının gerekçesi bir tutkuydu. Türkiye'de ünlü oyuncuların olduğunu biliyordu. Şampiyonlar Ligi finaline çıkan Inter'de Lukaku vardı ama odak noktası Dzeko'ydu. Inter'de çok daha bir forvet haline gelmişti."

BOSNA'DAKİ GİBİ OYUN SERGİLİYOR

Görüşüne göre oyun tarzı değişti. Ön hatta baskıda, daha fazla alanını terk eden bir oyuncu. 8 gol 5 asistle kariyer rekoruna gitme yolunda. 24.2'lik topla buluşma oranından 41.5'e çıktığını görmemiz, oyun tarzının değiştiğinin göstergesi. F.Bahçe'nin ısı haritası, Bosna Milli Takımı'ndaki odak noktası olduğu grafiğe daha yakın. Dzeko, tıpkı Bosna'daki gibi dominant oynuyor. 37 yaşında ve tüm bu enerji harcamasına rağmen halen gol atıyor."

KAYNAK: AKŞAM
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • FB12 7 ay önce Şikayet Et
    Edin Dzeko, geride kalan 5 haftada en yüksek rating sıralamasında zirvedeki yerini koruyor. 1 EDİN DZEKO (8.05) 2 Kerem Aktürkoğlu (8.03) 3 Efkan Bekiroğlu (7.73) 4 Mame Thiam (7.70) 5 Mauro İcardi (7.68) Yaşlı dedikleri adam kendinden yaşça küçükleri cebinden çıkarıyor.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiye gibi kağıt helva gibi defanslarda tabii ki at oynadır.40 yaşında adam gitsin de İngiltere'de bu yaşta İtalya'da oynasın Almanya'da oynasın da görelim.Türkiye boş beleş bir ülke fosillerin yatağı.
    Cevapla
  • Rıza alakuş 7 ay önce Şikayet Et
    Senin futbollan hiç alakan olmadığın belli oluyor bu adam Dünyanın en sert savunmasıyla bilinen İtalya liginden geldi üstelik şampiyonlar ligi finalinde oynayip öyle geldi Türkiye ye
    Cevapla
  • FB12 7 ay önce Şikayet Et
    37 yaşına kadar Avrupa’nın Manchester City, Roma ve İnter gibi takımlarında oynamış adama da demezsin artık bunu. İcardi Dzeko’dan kaç yaş küçük kalsaydı madem Avrupa’da.
    Cevapla
  • Osmanlı1978 7 ay önce Şikayet Et
    Adam 40 yaşında değil 37 yaşında bir Geçen yıl inter ile şampiyonlar ligi finali oynadı ve İtalya ligindede leblebi gibi goller attı iki. Madem adam yaşlı diyorsun senin yerli topçuların ve getirdiğin 30 yaş altı yabancı oyuncular niçin boş beleş!!! diye tabir ettiğin ligde ceko nun yaptıklarını yapamıyorlar?üç.futboldan anlamıyorsun nokta...
    Cevapla