Ali Koç duyurdu! Fenerbahçeli yıldızın heykeli dikilecek

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Alex, Lefter ve Can Bartu'nun ardından Eda Erdem'in de heykelinin yapılacağını açıkladı.

GİRİŞ 09.09.2023 12:07 GÜNCELLEME 09.09.2023 17:22
Bu Habere 334 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Kulübü Tüzük Tadil Kongresi yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla başladı. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda yapılan kongreye, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, yönetim ve divan kurulu ve kongre üyeleri katıldı.

Kongre başlamadan bir bilgilendirme konuşması yapan Fenerbahçe Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, kulübün 59 bin 752 üyesi bulunduğunu belirterek, kongreye katılma hakkına sahip toplam üye sayısının 40 bin 404 bulunduğunu ifade ederek, toplantı yeter sayılan yüzde 10'unun 4 bin 41 üyeye denk geldiğini aktardı.

Kongre başlamadan salona gelen üye sayısının 2 bini geçtiğini anlatan Pekin, yoğun trafik nedeniyle üyelerin henüz içeri giremediğini ve biraz daha bekleneceğini duyurdu. Daha sonra sayının 4 bin 100'ü aşması üzerine kongre yarım saat gecikmeyle başladı.



ÜLKER STADI'NIN İSMİ ATATÜRK STADYUMU OLACAK

Açılış konuşması da yapan Fethi Pekin, çok önemli iki gündem maddesi bulunduğunu kaydederek, "İlki tüzük değişikliği. İkinci gündemimiz de Ülker Stadı'nın isminin Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesidir." dedi.

Bu söz üzerine salondakiler ayağa kalkarak, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı ve öneriyi uzun süre alkışladı.



YOĞURTÇU PARKI'NA "EDA ERDEM HEYKELİ"

Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Başkan Ali Koç, "Önce Milletler Ligi'ni, sonra Avrupa şampiyonluğunu kazanan Filenin Sultanları ülkemizi çok mutlu etti. Kaptan Eda Erdem'e, Savunma Bakanı Gizem'e, Türk oğlu Türk olan Vargasımız'a ve Aslı Kalaç'a özel parantez açmak istiyorum. Hem ülkemizi hem bizi çok mutlu ettiler. Yönetim kurulu toplantısı neticesinde Yoğurtçu Parkı'nda Alex, Can Bartu ve Eda Erdem heykeli olacak." dedi.

Eda Erdem'in henüz haberinin olmadığını söyleyen Koç, "Kendisi de bilmiyor. Şu an öğrenmiş oldu. Uçakta mı değil mi bilmiyorum ama gani gani hak etti. Fenerbahçe bir spor kulübüdür, futbol kulübü değildir." ifadelerini kullandı.
 

Heykeli dikileceği açıklanan Eda Erdem: 'Bugün dünyanın en mutlu insanıyım'Heykeli dikileceği açıklanan Eda Erdem: "Bugün dünyanın en mutlu insanıyım"




“FENERBAHÇE, TARİHİ BOYUNCA ATA’MIZIN İZİNDEN BİR AN BİLE AYRILMAMIŞTIR”

“Fenerbahçe kulübü, kim ne derse desin milletinin ve devletinin yanında kayıtsız, şartsız yer almıştır” diyen Ali Koç, “Kurtuluş Savaşı’na destek vermiş bir kulübün üyeleriyiz. 50 maçın 41’ini kazanarak Anadolu’da mücadele eden askerlerimize, halkımıza motivasyon kaynağı olmuş son olarak Harrington Kupası maçında İngiltere’den getirilen profesyonel futbolcu olmasına rağmen galip ayrılarak Lozan’da bulunan devlet yetkililerini ve savaşta bulunan milletin tamamına umut kaynağı olmuş bir kulübüz. Atatürk, 3 Mayıs 1918 tarihinde kulübü ziyaret etmiş, ziyarette şeref duyduğumuz sözlerini paylaşmıştır. Fenerbahçe, tarihi boyuncu Ata’mızın izinden bir an bile ayrılmamış, hep devletinin ve milletinin yanında olmuş, kılavuzu hep milli değerler olmuştur” ifadelerini kullandı. 

“BUGÜNÜ TARİHİ BİR GÜN OLARAK GÖRÜYORUM”

Ali Koç, stat isim değişikliklerinin gerçekleşmesi için genel kurulun yeterli olmadığını kaydederek, ”Zira stadın sahibi devletimizdir. Zamanında 85 milyon dolar kaynak oluşturarak 4 senede kendi imkanlarıyla stadını yapıp kiralayan, aynı zamanda tek kulüp Fenerbahçe Spor Kulübü’dür. Statlarımızın sahibi devletimiz olduğu için her isim değişikliğine devlet tarafından müsaade edilmesi gerekmektedir. İnanıyoruz ki onlar da Fenerbahçe Spor Kulübü’nün taleplerini ciddi şekilde değerlendirecek ve onay verecektir. Buna inancımız tamdır. Bunun için ilk adımı atıyoruz. Bu sebeple bugünü tarihi bir gün olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

 

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 334
  • seref yılmaz 7 ay önce Şikayet Et
    heyhelden başka hiç bir düşünceniz yok zaten 81 ilde kurdan kesin garip gurabaya dağıtın daha iyi olmazmı mutlaka o heykelin parasının değeri biçilmediğinden vergiden düşecektir sırf devlete para gitmesin diye
    Cevapla
  • MuratHan 7 ay önce Şikayet Et
    Basarisiz olan zubukzadede heykel ve Ataturk isminin arkasina gizlendi sonunda.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 7 ay önce Şikayet Et
    tribünlere oyna bakalım
    Cevapla
  • Ziyaretçi 7 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar heykel o kadar beceriksizlik
    Cevapla
  • KaraVeli 7 ay önce Şikayet Et
    Iyiki ayrılmadınız! Çok büyük bir marifet. Bu konuların sporla ne alakası var? Aldığın 100 tane futbolcunun hesabını ver.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle