İsmail Kartal, merak edilen o soruya yanıt verdi: Netleşmedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Twente maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında Altay Bayındır ve Dominik Livakovic'in durumu hakkında açıklamalar yaptı.

İsmail Kartal, merak edilen o soruya yanıt verdi: Netleşmedi
İsmail Kartal, merak edilen o soruya yanıt verdi: Netleşmedi
GİRİŞ 23.08.2023 18:31 GÜNCELLEME 23.08.2023 19:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sarı lacivertli takımın yarın UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Twente ile oynayacağı maç öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Altay'ın durumu netleşmedi

Kartal, Manchester United için Atina'da sağlık kontrolünden geçen ve İngiliz devine transfer olması beklenen Altay Bayındır'ın durumunun netleşmediğini belirtti. Sarı lacivertli takımın hocası, Dinamo Zagreb kalecisi Dominik Livakovic için de "Livakovic konusu da şu an tamamen kulübümüzün tasarrufunda. Şu anda bir şey söylemem doğru olmaz." ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Son oynadığımız Samsunspor maçından sonra 3-4 günde bir maç trafiği yaşıyoruz. Twente hareketli ve genç bir takım, koşan bir takım. Hollanda futbolunun temelindekileri modern Futbol eşliğinde yapmaya çalışıyor. Yarın maç bizim için çok çok önemli. Burada ikinci maç öncesi avantajlı bir skor elde etmek istiyoruz."

"Sakat oyuncularımız var. Bu sakat oyuncularımız gücümüzü rotasyon açısından azaltıyor. Bazılarının durumu bu akşam belli olacak ve yapılacak testlerin ardından oynayıp oynamayacaklarına karar vereceğiz"

"Sakatlarımız 10 gün içinde toparlanabiliyorlar"

"Kas yorgunluğunu tespit etme durumunu 3 sene önce bir Anadolu kulübünde keşfettik ve denedik. Fenerbahçe'de de bunun olduğunu biliyorduk. Buna iki yenilik kattık. Termal kamerayla futbolcuların kas yorgunluğuna bakıyoruz ve onları not ediyoruz. Futbolcularımızın yorgun olup olmadığından, gece kaç saat uyuduğuna kadar bu işin içine girdik. Antrenmanlarda buna göre yükleme yaparak sakatlık riskini minimuma indiriyoruz. Geldiğimiz nokta itibariyle sakatlarımız 10 gün içinde toparlanabiliyorlar."

"Maçın gidişatı ve rakibin hamlelerine göre değişiklikler yapıyorum. Samsunspor maçında da Umut Nayir'in oyuna girmesi gerekiyordu. Öyle bir zeminde önde top tutmak adına Umut'u tercih ettim."

"Yerli, yabancı fark etmez"

"Ligde 3 yerli kuralı var diye 3 oyuncu ile çıkmak durumunda değiliz, daha fazla yerli oyuncu ile oynayabiliriz. Her maçın stratejisi, her maçın hikayesi başka. Twente ile de yarın bambaşka bir maça çıkacağız. En uygun oyuncular, en hazır oyuncular kimse, o maçın stratejisine göre o oyuncuları seçeriz. Yerli, yabancı fark etmez."

"Stoperdeki sakatlıklar nedeniyle iki maçta bir farklı stoperler kullanmak zorunda kaldık defansta. Oyun felsefemizi oturttuğumuz için çok fazla bir problem olmuyor."

"Oosterwolde için karar vereceğim"

"Jayden Oosterwolde sürekli bir gelişme içerisinde. Bizim takımımızın bir oyun planı var. Bu plan içerisinde gelişme kaydediyor. Yarınki maçta da oynayıp oynamayacağına bu akşam karar vereceğim. Fred'in sakatlığı yok. Yorulduğu için oyundan aldık."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • hızıroğlu 8 ay önce Şikayet Et
    Güvenimiz tam Arap İsmail' e. Hadi hacı abimiz coştur takımı...
    Cevapla
  • Açık ve Net 8 ay önce Şikayet Et
    twente sevdalısı misafir, malum takım taraftarı olduğun çok belli. BSKACAĜIZ VE GÖRECEĞİZ , içimizdeki bizanslılar. .
    Cevapla
  • çağrıbey 8 ay önce Şikayet Et
    ismail hocaya sahip çıkalım yerli hoca diye acımasızca eleştirme yelim sabır lı olup destek verelim hoca oynayacağı maça göre vaziyet alıyor her maçın hikayesi onun için farklı oluyor
    Cevapla
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    twente bunlara futbol nedir nasıl oynanır gösterecek. zira kiev de Beşiktaşa
    Cevapla
  • Önce Vatan 8 ay önce Şikayet Et
    Sen garanti 6s lisin. Hepsi yense de ülke puanı yükselse de sen ne olur.
    Cevapla
  • İbrahim 8 ay önce Şikayet Et
    Kusura bakma ama ismail hocam varlik içinde yokluk çeken tüccar gibisin. Takımın teknik patronu sen degilmisin ki 2 tane futbolcu transferi icin kaçamak cevaplar veriyorsun
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Iş bitmeden imza atilmadan ne diyecekti.. bugun birsey soylersin yarin tersi olur kabak gibi ortada kalir bu sefer hedef tahtasi olur birak bu isleri herkes bildigi gibi yogurdunu yesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle