Edin Dzeko'dan birliktelik vurgusu! "Büyük başarılar için..."

Fenerbahçe'nin yeni golcüsü Edin Dzeko, büyük şeyleri başarmak için camianın bütün ve beraber olması gerektiğini ifade etti.

Edin Dzeko'dan birliktelik vurgusu! "Büyük başarılar için..."
Edin Dzeko'dan birliktelik vurgusu! "Büyük başarılar için..."
GİRİŞ 07.07.2023 18:08 GÜNCELLEME 07.07.2023 18:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin yeni transferi Boşnak yıldız futbolcu Edin Dzeko kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’de olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu söyleyen Dzeko, “Umuyorum hep birlikte harika işler başaracağız” şeklinde konuştu.

“Umarım çok kupa kazanırız”

Daha önce Fenerbahçe’de forma giymiş olan Boşnak oyuncular olduğunu dile getiren Dzeko, “Daha çok küçükken ve gençken burada çok büyük Bosnalı oyuncular oynamıştı. Fenerbahçe’de Elvir Bolic ve Elvir Baljic oynamıştı. O dönem de Baljic, Fenerbahçe'den Real Madrid’e transfer olmuştu. Bosna için çok büyük transferlerden bir tanesi idi. Zaten Fenerbahçe ile ilgili birçok şey biliyordum. Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük camiası, en büyük kulübü. Ben de bundan dolayı Fenerbahçe'ye geldim. Fenerbahçe çok fazla tarihi başarılara sahip bir kulüp. Umarım birlikte çok fazla kupalar kazanırız. Bu büyük ve harika camianın hedefi zaten her zaman şampiyonluklar ve kupalardır” ifadelerine yer verdi.

“Çok sıcak davrandılar”

Boşnak yıldız, sıcak karşılandığını ve kendisini evinde hissettiğini ifade ederek, “Yeni bir kulüple anlaştığınızda zaman içinde birbirinizi tanıma imkanınız olur. Buraya geldiğim andan itibaren hem teknik direktörümüz, hem takım arkadaşlarımız, hem de tesisteki tüm çalışanlar tarafından çok güzel bir şekilde karşılandım. Bana çok sıcak ve çok iyi şekilde davrandılar. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Her ne kadar Türkçe konuşmuyor olsam da takım içinde farklı dillerde konuşan futbolcular var. Dolayısıyla bu anlamda benim açımdan iletişim kurmak güzel oluyor” şeklinde konuştu.

“Hocamız bana beklentilerini iletti”

Teknik direktör İsmail Kartal hakkında da konuşan Dzeko, “Hoca konusunda konuşacak olursam, kendisi hoş ve nazik bir insan. Buraya geldiğimde kendisini tanıttı ve bana beklentilerini iletti. Güzel bir konuşma ve tanışma oldu. Her ne kadar Avrupa'dan gelmiş olsam da her zaman kendimi geliştirmek isteyen, kulüp için, hocamız için faydalı olmaya çalışan ve her zaman en iyiyi ortaya koymaya çalışan bir futbolcuyum. Bir futbolcu için geçmişi aslında çok önemli değildir, çünkü sürekli olarak geleceğe bakmak ve geleceği değerlendirmek durumundasınız ve her zaman daha iyi olabilirsiniz. Ben de her zaman bu mantaliteye sahibim” değerlendirmesini yaptı.

“Türkiye’nin en büyük kulübündeyim”

Taraftar ve takım bütünlüğü ile başarılı olabileceklerini vurgulayan Edin Dzeko, “Taraftarlardan güzel mesajlar aldım. Onların mutlu olduklarını görebiliyorum ama ben onlardan çok daha mutlu olduğumu söyleyebilirim. Biraz önce de ifade ettiğim gibi Fenerbahçe gibi büyük ve harika bir kulüpte iseniz birlikte çalışmanız ve aynı amaç uğruna beraber hareket etmeniz gerekiyor. Hocamız dün bir toplantı gerçekleştirdi ve beklentilerini açık ve net bir şekilde anlattı. Nasıl bir takım istediğini nasıl bir oyun ortaya koymamız gerektiği konusunda bizlere direktifler verdi. Pozitif bir toplantı oldu. Türkiye’nin en büyük kulübündeyim, Fenerbahçe’deyim. Oynayacağımız maçları kazanmamız gerekiyor. Bu noktada sezon içerisinde herkese ihtiyaç var. Şampiyonluklar ve başarılar yaşayabilmek için taraftarlara, burada çalışan insanlara ve takım arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Ancak böyle birlikte hareket edebilirsek hedeflerimize ulaşabiliriz” açıklamasını yaptı.

“Sabırsızlıkla ligin gelmesini bekliyorum”

Inter’de forma giydiği dönemde İstanbul’da kaybettikleri UEFA Şampiyonlar Ligi Finali ile ilgili de konuşan Dzeko, “İstanbul'daki final heyecan vericiydi ama maçı üzgün olarak tamamladık. Manchester City'e karşı kaybettik. Şunu da belirtmem gerekiyor ki ben Türkiye'deki ve İstanbul’daki atmosferleri biliyorum. Statlar çok hoş. Dolu tribünler önünde oyununuzu oynuyorsunuz. O atmosferi yaşamak ve görmek adına heyecanlıyım. Daha önce burada oynayan Bosnalı oyuncularla konuştuğumda, onlar da bana atmosferin harika olduğunu iletmişlerdi. Zaman geçtikçe Türkiye liginin çok daha iyi noktaya geldiğini düşünüyorum. Statlar daha dolu. Lig de süre içerisinde gelişim kazanıyor. Ben de sabırsızlıkla ligin başlamasını bekliyorum” dedi.

“Lakabımdan mutluyum”

Edin Dzeko, kendisinin ‘Bosnalı Kuğu’ lakabı ile ilgili de konuşarak, “Bosnalı insanlar Türkleri çok severler. Türkler de aynı şekilde. Biz zaten kardeş gibiyiz. Burada olduğum için çok mutluyum. ‘Bosnalı kuğu’ lakabına gelecek olursak, milli takım maçında deplasmanda Belçika’ya karşı oynuyorduk. O maçta gol atmıştım. Yorumculardan bir tanesi ‘Bosnalı kuğu’ diye bağırmaya başladı. Sonrasında bu lakap devam etti. Ülkemde de beni sürekli bu lakapla çağırıyorlar. Ben de bundan dolayı mutluyum” diye konuştu.

“Başarı için birlikte hareket etmeliyiz”

Camianın bütün olması gerektiğinin altını çizen Boşnak oyuncu, “Fenerbahçe taraftarlarının ne kadar büyük taraftar olduğunu, stadın sürekli dolu olduğunu, atmosferin de harika olduğunu takım arkadaşlarımdan da duydum. Eğer büyük şeyleri başarmak istiyorsanız birlikte hareket etmeniz gerekiyor. Futbolcu, hoca, taraftarlar, başkanımız yani kısaca camianın bütün ve beraber olması gerekiyor. Fenerbahçe gibi büyük bir takım zaten bu noktada başarılara ulaşabilmek adına beraber hareket etmeli diye düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Sakin 9 ay önce Şikayet Et
    Yaşın ilerleyince çene kasları daha çok çalışıyor
    Cevapla
  • Ali Eren 9 ay önce Şikayet Et
    Ali Koç bölücü tavırları ile Fenerbahçe'nin başında oldukça Fenerbahçelilerin birlik olması imkansız.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Arda'dan gelen 20 milyon Euro bu zatın emekli ikramiyesi olarak harcandı. Yazık hem de çok yazık.
    Cevapla
  • Güzel insan 9 ay önce Şikayet Et
    misafir; 1923 te kurulan futbol federasyonun tarihine bak kim çok kupa kazanmış öğrenirsin yırtık dondan çıkar gibi konuşma iki dakika delikanlı ol hazmet sonra kusarsın
    Cevapla
  • Bay misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Ulan para için geldim demiyor da yok laga luga
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle