Aziz Yıldırım: Aday çıkmazsa ben adayım!

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Ali Koç'a karşı aday çıkmaması halinde aday olacağını açıkladı.

GİRİŞ 23.06.2023 14:08 GÜNCELLEME 23.06.2023 15:26
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"İstemesek de böyle basın toplantılar düzenliyoruz. Ben 5 yıl önceki kongreden sonra, Fenerbahçe'yle ilişkimi keserek yeni bir hayat kurdum. Siz beni rahat bırakmıyorsunuz. Ben emekli oldum."

"Açıklama yapsam, neden yaptı... Yapmasam, 'Ben Fenerbahçe'yim' diyen adam neden konuşmuyor... Ali Bey'i seçen kongre üyeleri ortada yok. 16 bin kişi oy verdi. Seçtiniz."

"5 senede nerede verilen sözler? Neden yoksunuz kongre üyeleri? Başkan bağırıyor, 'Başkan adayı çıksın, kongre yapacağım' diyor."

"Kongreden önce açıklamayı ben yaptım ama arkadaşlarımı da kapsıyordu. Neden yaptık? Fenerbahçe yönetimi son 5 senedir güçsüz. Ali Bey'in şahsıyla bu yürümez. Benim dönemimde, güçlü insanlar vardı."

"Benim dışımda da kamuoyuna mesaj verecek, kavga edecek insanlar vardı. Bugün maalesef bu yok. Olağanüstü kongre yap deme sebebim buydu. Güven oyu iste, seçim değil."

"Ali Koç'a tavsiyem, güven oyu için acilen bir kongre yapması."

"2024 seçimi için adaylar çıkmalıdır. En doğru adayı camia destekleyecektir. Biz de camianın fertleri olarak destekleyeceğiz. Fenerbahçe hiçbir zaman başkansız kalmaz. Benden başka kimse yok diye yürümek yanlıştır."



"ADAY ÇIKMAZSA, BEN ADAYIM"

"Aday çıkarsa kongre yaparım diye tehdit edilemez. Bu camia o kadar büyüktür ki, bu büyüklüğü hiç ummadığınız anda gösterir. Ali Bey, ya bir kongre yap ya da bu konuyu kapat."

"Aday çıkarsa yaparım diyerek hem Fenerbahçe'yi küçültüyorsun hem de kendini. Camiayı zorlama. Hiç kimse çıkmazsa, ben adayım. Bunu böyle bil."

"Bizim için aslolan Fenerbahçe'dir. Şahıslar değildir. Ali Koç değildir, Aziz Yıldırım değildir. Fenerbahçe'nin büyüklüğüdür, ona zarar gelmemesidir."

"Fenerbahçe'de başkan her zaman bulunur. FETÖ'cü, hocacı, Fenerbahçe'den geçmişte maddi kazanç sağlamış insanlar aday olursa ben gelir orada bulunur ve aday olurum. Bunlar burada bulunamazlar."

"Bizim o zamanki dolar ve euro borcumuz o kadar değildi ki... Bundan sonra da bu konuda kim yanlış açıklama yaparsa, onu mahkemeye vereceğim. Namuslu ve şerefli olsunlar."



"Fenerbahçe tarihinde 250 milyon dolar bütçe yaptım. Forbes, 'Aziz'in mucizesi' yazdı. Fenerbahçe'den bir şey istemiyorum. Herkes beni rahat bıraksın. Beni zorla çekmeyin."

"Mal varlıklarını satışa çıkarsınlar, hepsini alacağım, Fenerbahçe'nin borcu sıfırlanacak."

"Bu kulüp; taraftarın, kongre üyesinin ve Fenerbahçe'nindir. Bu şahısların değildir. Birlik ve beraberlik istiyorsunuz, önce bunları ortadan kaldıracaksınız."

"Bir taraftan yardım edin diyeceksiniz, bir taraftan bize söveceksiniz. Olmaz."

"Hep şunu söyledim. Eğer bir mal varlığınız varsa, borcunuzun karşılığı bir değer varsa korkmayın. Borcunuz sizi rahatsız etmesin."

"Bizim bıraktığımız borç ve mal varlığını tespit edin. Borç fazla çıkarsa namus ve şeref sözü veriyorum, hepsini cebimden ödeyeceğim. Borç çıkmazsa namuslu olsunlar, çıkıp bunu açıklasınlar."

"Buradan kongre üyelerine söylüyorum, onu seçenlere söylüyorum. %20-%30 fazla harcama yapacağız diye yetki istediler, dağıldılar. Bizim tüzüğümüz %10'dan fazlasına müsaade etmiyordu. %30 fazla harcama yaptılar."



"Kongre üyelerine sesleniyorum. Çıkın hesap sorun. Aziz Yıldırım konuşsun istiyorlar. Ben bir daha konuşmayacağım. 20 sene başkanlık yaptım. Yeter ya. Fenerbahçe borç batağındadır, bu borçlandırmayı onlar yaptılar. Söylemiyorlar."

"Koç grubuna yaptığı sponsorluklar için teşekkür ederiz, Allah razı olsun. Katkı sağlarken para veriyor olarak düşünmemek lazım. Fenerbahçe, Koçspor oldu. Yönetimle ilgili öyle şeyler duyuyoruz ki. Doğru yanlış bilmiyorum ancak doğruysa yandık."

"3 Temmuz sürecinin kulübümüzün mali yapısına çok kötü bölümleri oldu. Sponsor bulmakta zorlandık. Bu sürecin kulübümüze verdiği finansal zararı görmezden geliyoruz bazen."

"Benim başkan adayı aradığım söyleniyor, yemekler yapıyorsunuz ediyorsunuz deniyor. Başkan adayı olmak isteyenler, bize geliyorlar ve ne olacak bu Fenerbahçe'nin hali diyorlar."

"Türkiye'de Fenerbahçe'nin yaşadıklarını başka kulüpler yaşasa, başka olaylar olurdu."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 144
  • gadir 10 ay önce Şikayet Et
    başkanlığın ve varlığınla rakipleri ürkütüyordun türk futbolu senden çok şey öğrendi stat yapma konusunda, havuz gelirlerinin arttırımı konusunda çok fazla şey kattın be başkanım rakipler bile senin gelmeni futbola artı değer katmanı bekliyorlar, en zor günlerde bile baş olmaktan vazgeçmeyip celladına baş uzattın efsanesin başkanım sen fenerbahçenin taa kendisisin sen kalplerdesin
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Dört gözle bekliyoruz başkanım
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Büyük başkan seni seviyoruz
    Cevapla
  • Galatasaraylı 10 ay önce Şikayet Et
    Galatasarayliyim, Sen gittin gideli, rekabet yok, zevksiz lig yillari, dönersen futbol canlanir rekabet gelir, gs ve fb yine efsaneleşir, gelirsen yinede aziziye de söyleriz kusura bakma.
    Cevapla
  • Ahaha 10 ay önce Şikayet Et
    Bir trabzonsporlu olarak senin gibi onurlu bir başkanla mücadele etmekten gurur duyarız. hainler ile yönetilen bir klüple rakip olmak zorumuza gidiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle