Fenerbahçe, Enner Valencia'ya veda etti!

Fenerbahçe Kulübü, Brezilya'nın Internacional ekibine transfer olan Enner Valencia'ya veda etti.

GİRİŞ 13.06.2023 12:20 GÜNCELLEME 13.06.2023 13:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Kulübü, Brezilya'nın Internacional ekibine transfer olan Enner Valencia için teşekkür mesajı yayımladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Üç sezon boyunca formamızı terleten, bu sezon gösterdiği performansla adını Fenerbahçe tarihine yazdıran Enner Valencia'ya kulübümüze kattıkları için teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz." denildi.

Süper Lig'in en verimli golcüsü Valencia

Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonunu gol kralı olarak tamamlayan Ekvadorlu futbolcu Enner Valencia, aynı zamanda ligin en verimli oyuncusu olma başarısını gösterdi.

Fenerbahçe ile yollarını ayırıp Brezilya ekibi Internacional'e transfer olan ve Süper Lig'de kariyerinin en skorer sezonunu geride bırakan 33 yaşındaki Enner Valencia, Süper Lig'de 10 ve üzeri gol atan futbolcular arasında en sık skor değiştiren isim olarak öne çıktı.

Ligde forma giydiği 31 karşılaşmada 2 bin 253 dakika sahada kalan Ekvadorlu futbolcu, 29 kez topu filelerle buluşturdu. Valencia, 77,6 dakikada bir meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Enner Valencia, Süper Lig'de attığı 29 golün 12'sini penaltı atışlarından kaydetti.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Fenere kim gelse acıların futbolcusu olup gidiyor.
    Cevapla
  • Enis 10 ay önce Şikayet Et
    Tam bir takozdu. 29 gol attıysa 49 gole de engel oldu. Ayağında top tutamıyan, duvar pası yapayan, yanından geçen rakibin rüzgarıyla yere yıkılan bir adamdı. Bunun girdiği pozisyonlara batsuhai girse 50 gol atardı. Kupa maçını izleyen yorumuma hak verir
    Cevapla
  • sarı lacivert sevda 10 ay önce Şikayet Et
    güle güle git kara oğlan.
    Cevapla