Fenerbahçe'de Jorge Jesus dönemi sona erdi! Maç sonu vedasını bu sözlerle duyurdu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus sarı-lacivertli takımdan ayrıldığını açıkladı.

GİRİŞ 12.06.2023 00:12 GÜNCELLEME 12.06.2023 00:39
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. 

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus açıklamalarda bulundu.

"Bugünden itibaren Fenerbahçe'nin teknik direktör değilim"

Jorge Jesus, "Bugünden itibaren Fenerbahçe'nin teknik direktör değilim. Bunu başkanımıza birkaç hafta önce söylemiştim. Yeni bir arayış içine girebilmesi için kendisine bilgi vermiştim." dedi.

Fenerbahçe'nin kupayı uzun süredir kazanamadığını hatırlatan Jesus, şöyle konuştu:

"Hem Fenerbahçe tarihinde hem benim kariyerimde önemli oldu bu kupayı kazanmak. Ligde de sondan bir önceki haftaya kadar savaşımızı sürdürdük. Kupayı kazanmamız bizim için önemli. Buradan başkanımıza teşekkür etmek istiyorum, Türkiye'ye gelip çalışma fırsatını bana sunduğu için ve kendisi her zaman hem bana hem aileme çok sevgi dolu yaklaştığı için. Taraftarlarımıza da aynı şekilde teşekkür etmek istiyorum. Her maçta bana sevgi gösterdiler. Bu şekilde konuşuyorum çünkü bu bir veda. Bugünden itibaren Fenerbahçe'nin teknik direktör değilim. Bunu başkanımıza birkaç hafta önce söylemiştim. Yeni bir arayış içine girebilmesi için kendisine bilgi vermiştim."

"Umarım tekrardan görüşürüz"

"Buradan derin izlerle ayrılıyorum." diyen Jesus, "Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Bu ülkede büyük bir trajedi yaşandı, Türk halkının ne kadar büyük, ne harika bir halk olduğunu gördüm. Duygu dolu bir halk. Umarım tekrardan görüşürüz." ifadelerini kullandı.

"Henüz geleceğimle ilgili bir karar vermedim"

Jesus, görevden ayrılma kararını bir süre önce aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Burada çalışmayı istemiyorum veya sevmiyorum gibi bir durum değil. Tam tersi, ben burada olmaktan çok keyif aldım, belirtmiş olduğum gibi Türk halkı çok sevgi dolu bir halk. Ama ben bu şekilde karar verdim. Şimdi Portekiz'e gideceğim. Henüz geleceğimle ilgili bir karar vermedim, beklemek istiyorum. Hayallerimden birini gerçekleştirebilecek miyim, bunu göreceğim. Bunun için şu anda bekleyeceğim."

"Bir sezon içerisinde 3 hazırlık dönemi geçirmiş olduk"

Bu sezon alışık olmadığı 3 durumun yaşandığını kaydeden Jesus, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir sezon içerisinde 3 hazırlık dönemi geçirmiş olduk. Bir sene başı, yazın geçirmiş olduğumuz hazırlık dönemi. Bir Dünya Kupası nedeniyle lige verilen arada geçirmiş olduğumuz hazırlık dönemi. Bir de ülkede yaşanan üzücü deprem nedeniyle lige verilen ara. Bu kadar aranın olması, bu kadar şeyin olması çok fazla şeyi değiştirdi tabii ki. Aynı zamanda daha önce de belirtmiş olduğum gibi ligin sportif gerçekliğini de etkiledi bu. Çünkü pek çok maç sahada oynanmadan kazanıldı. Yaptığım şeylere baktığım zaman bir şeyleri farklı yapar mıydım diye düşündüğümde evet belki birkaç şeyi farklı yapabilirdim ama yaptığım çoğu şeyin yine aynısını yapardım diye düşünüyorum. Ama hiçbirimiz mükemmel değiliz. Ben de değilim."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 86
  • alemin 10 ay önce Şikayet Et
    Dede süper kupada Galatasaray ile eşleştiğini duyunca kaçtı :)))
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    ayrıldığı için maç boyunca üzgündü. Ali Koç istifa
    Cevapla
  • Erdo 10 ay önce Şikayet Et
    Fener in yediği en büyük kazıklardan birinin adıdır, jesus. İsmail Kartal ondan çok daha iyi sonuçlar alabilirdi.
    Cevapla
  • Kacarova 10 ay önce Şikayet Et
    Darısı Alï Koç ondan sonra Fenerbahçe düzlüĝe çıkar,bu durum aynı chp yönetimi gibi kabak tadı vermeye başladı,aynı düşünce,istafa edeyim demiyor,karşıma aday çıksın kongreye gideyim diyor,çünkü biliyor aynı chp'den K.K gibi kimse çıkmayacaĝını,bildiĝin diktatör zihniyeti
    Cevapla
  • malatya balabanlı 10 ay önce Şikayet Et
    İyi antrenör olabilir ama takım istikrarını sağlayamadı bazı futbolcularla gereksiz inada girdi . Açık ara şampiuon olabilirdi olmadı . İsmail hoca diyenler var iyiniyetli ama ağırlığı yoktu takım üstünde . Fenere güçlü bir hoca lazım .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle