Samet Akaydin Trezeguet'ye tükürdü mü? Trabzonspor'dan TFF'ye flaş çağrı

Fenerbahçe stoperi Samet Akaydin, Trabzonspor maçında Trezeguet'ye tükürdüğü iddialarına cevap verdi. Samet Akaydin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada söz konusu iddiaları yalanladı.

GİRİŞ 20.05.2023 12:16 GÜNCELLEME 20.05.2023 17:32
Bu Habere 233 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin sahasında Trabzonspor'u 3-1 mağlup ettiği maçta Samet Akaydin'in yayına yansıyan bir görüntüsü tartışma yaratmıştı. Sarı-Lacivertlilerin başarılı stoperinin, Trezeguet'ye tükürdüğü iddia edilmişti.

Trabzonspor'un attığı penaltı golü sonrası Trezeguet'nin secdeye yattığı sırada Samet Akaydin'in oyuncuya tükürdüğü öne sürülmüştü.

Söz konusu görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Samet Akaydin'dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akaydin, söz konusu iddiaları yalanladı.

Samet Akaydin yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada tamamen sporcu alışkanlığının bir parçası olan hareketimin görüntü açısı üzerinden manipüle edilerek ortaya ahlaksız iddialar atılmasını kınıyorum. Sosyal medyanın ucuz yaklaşımıyla futboldaki rekabeti ve insanlığı bu derece iftira ile kirletmeye çalışanları Allah'a havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

İŞTE O GÖRÜNTÜ:

OLAYIN TRİBÜN ÇEKİMİ:

 

TARBZONSPOR'DAN SAMET'E TEPKİ

Bordo-mavili kulübün Twitter'dan konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"BU BİR REZİLLİKTİR, İĞRENÇLİKTİR!

"Fenerbahçe ile 18 Mayıs 2023 tarihinde oynadığımız karşılaşmada futbolcumuz Mahmoud Trezeguet’ye yapılan insanlık dışı hareketi şiddetle kınıyoruz. Trezeguet’nin gol sevinci sonrasında secdeye giderken Fenerbahçeli futbolcu Samet Akaydın’ın ‘dönerek’ oyuncumuzun üzerine doğru tükürmesi rezilliktir ve iğrençliktir! Samet Akaydın'a tüm futbol paydaşlarının tepki koymasını, başta Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu’ndan da ivedilikle gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Sporun, dostluk, sevgi ve saygı temelinde yeniden inşa edilmesi için tüm spor camiasını bir araya gelmeye, bu tür saldırganlık ve insanlık dışı hareketleri reddetmeye ve futbolun gerçek değerlerini korumaya çağırıyoruz."

FENERBAHÇE: TRABZONSPOR’U KINIYORUZ

Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor Kulübü'nün paylaşımına cevap verdi.

Sarı-lacivertli ekip, internet sitesinden yaptığı duyuruda, "Takımımızın Trabzonspor ile oynadığı maçın ardından sosyal medya gündemine düşen futbolcumuz Samet Akaydın ve Trabzonsporlu oyuncu Trezeguet’nin görüntüsü üzerine Trabzonspor Kulübü’nün yaptığı paylaşım üzerine bu açıklamayı yapıyoruz.

Dün geç saatlerde gündeme düşen ilgili video üzerine futbolcumuz ile görüşme yapılmış, olayın kesinlikle yansıtıldığı gibi olmadığı, kamera açısı üzerinden kamuoyunu manipülasyon ve aldatma yapıldığı futbolcumuz tarafından net bir dille açıklanmıştır.

Nitekim farklı görüntü açılarından konunun oyuncunun üzerine tükürmek ile alakasının olmadığı “gören her göz” tarafından açıkça anlaşılmaktadır.

Futbolcumuz Samet Akaydın’ın konu ile ilgili bu sabah resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayı yeniden tüm kamuoyunun bilgi ve dikkatine sunuyor;

Manipülatif bir görüntü üzerinden oluşan yalan yanlış gündeme dair Trabzonspor Kulübü’nün yaptığı sporun dostluk, sevgi ve saygı yaklaşımından uzak, bir futbolcuyu haksız yere hedef alan bu ayrıştırıcı, önyargılı yaklaşımını kınıyoruz!" ifadelerini kullandı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 233
  • Gölcüklü 5 ay önce Şikayet Et
    Yüce Allah’a şükrünü secde yaparak göstermek isteyen insana tükürürsen Yüce Allah seni aynı yerde rezil eder ağlayarak soyunma odasına yollar sırf fener seyircisinin gözüne girmek için yaptığın bu kibirli hareketin cazsasını Yüce Allah sana göstermiş oldu git tövbe et
    Cevapla
  • Barıs 11 ay önce Şikayet Et
    Allah senı İslah etsin İnsallah hak yolu seçer Ebu leheb Gıbı olmazsın Çok yazık çokk
    Cevapla
  • Olcay Öztürk 11 ay önce Şikayet Et
    arkadan Trezeguet'e bakarak geliyor ve tam yanından geçerken tükürüyor bir adım önce veya sonra tükürse eyvallah ama bu tamamen secde eden futbolcuya yönelik bir harekettir. Samet soluna dönerek veya yürüdüğü yöne doğru da türükebilirdi neden yapmadı.Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Hüseyin 11 ay önce Şikayet Et
    Secdeye yatana tüküren acaba hangi dine mensup Muhammed Salah a İngiltere de tüküren varmı
    Cevapla
  • Cngz56 11 ay önce Şikayet Et
    Tükürüyorsan diğer tarafa veya onu geçtikten sonra tükür ona fönüp onun yanıda tükürmek seni inandırıcı kılmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle