Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı için olay sözler! "Utanın..."

Süper Lig'de evinde Ankaragücü'nü konuk eden Fenerbahçe 87. dakikada Enner Valencia'nın ayağından penaltıyla maçta beraberliği yakaldı.

GİRİŞ 16.04.2023 10:06 GÜNCELLEME 16.04.2023 15:22
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe ile MKE Ankaragücü karşı karşıya geldi. Kadıköy'de oynanan zorlu mücadeleyi Fenerbahçe 2-1 kazanmayı başardı. Geceye, hakem Atilla Karaoğlan'ın verdiği penaltı kararı damga vurdu.

İrfan Can - Hanousek pozisyonunda penaltı çıktı

Maçın 84. dakikasında İrfan Can Kahveci, Hanousek'in müdahalesi sonucu Ankaragücü ceza sahası içinde yerde kaldı. Atilla Karaoğlan, bu pozisyonda beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Enner Valencia, beraberlik golünü kaydetti. Bu dakikadan sonra baskısını artıran Fenerbahçe, 90+6'da Crespo ile 2. golü buldu ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Eski hakemler tartışmalı pozisyonları yorumladı

Çok tartışılan bu kararın ardından MKE Ankaragücü cephesinden tepki geldi. İrfan Can Kahveci'nin penaltı pozisyonu beIN SPORTS'ta yayınlanan Trio programında eski hakemler Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Seçim Demirel tarafından yorumlandı.



Seçim Demirel: "Çok şaşırdık... Neye penaltı çalındığını anlayamadık"

Pozisyonu değerlendiren Seçim Demirel, "Maçı izlerken de çok şaşırdık. Neye penaltı çalındığını anlamakta güçlük çektik. İrfan Can arkadaki rakibinin farkında. Rakibinin önüne geliyor ve rakibinin elini sırtında hisseder hissetmez kendini yere atıyor" ifadelerini kullandı.

"Hakem inanılmaz bir hataya imza attı"

Hakemin kararının yanlış olduğunu söyleyen Demirel, "Hiçbir şekilde penaltıyı gerektirecek müdahale yok. Penaltının son derece yanlış olduğunu, hakemin inanılmaz bir hataya imza attığını düşünüyorum" dedi.

"VAR'ın buna karışması mümkün değil"

Ayrıca Seçim Demirel, VAR'ın bu pozisyon için neden devreye girmediğini de açıkladı: "Bir temas olduğu için VAR'ın buna karışması mümkün değil. Hakem 'itti' derse VAR müdahil olamaz"

Bülent Yıldırım: "Son derece hayali bir penaltı olmuş"

Bülent Yıldırım, "Hiçbir şey görmüyorum. Son derece hayali bir penaltı olmuş. Üzgünüm. Çok kötü bir penaltı... Tecrübeli bir VAR hakemi diyalogla bu durumu düzeltebilir. Ama kolayına kaçıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Çoban: "Buradan penaltı çıkmaz, VAR karışamaz"

Deniz Çoban ise "Oyuncu ellerini hiç açmıyor. Buradan penaltı çıkmaz. VAR karışamaz. Ama 1. dakikadan bu dakikaya kadar Atilla Karaoğlan tutarlı düdükler çalamadı" ifadelerini kullandı.



Erman Toroğlu: "Ben vermem"

A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı pozisyonunu yorumladı. Toroğlu, "İrfan kendini öne atıyor. Diğeri de üstüne düşüyor. Akıllı bir oyuncunun işi değil. İstanbul'da oynuyorsun. Üstüne düşüyor. Ben vermem. Aynı pozisyonu Fenerbahçe'nin aleyhine verebiliyorsan penaltıyı ver." ifadelerini kullandı.



Rıdvan Dilmen: "Hanousek anlamsız bir şekilde ellerini koydu"

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen pozisyonu, "İrfan Can ile Hanousek'in aralarında 1-1.5 metre mesafe verdi pozisyonun öncesinde. Sonra İrfan Can ile Hanousek arka arkaya geldiler. Ankaragüçlü oyuncu, 45 bin kişinin önünde ve İstanbul deplasmanında anlamsız bir şekilde ellerini İrfan Can'ın sırtına koydu. İrfan Can da sen ellerini koyarsan ben düşerim dedi." şeklinde yorumladı.



Fırat Aydınus: "Penaltıyla ilgisi yok!"

Eski Süper Lig hakemi Fırat Aydınus ise, "İrfan Can, top ortalanırken Ankaragüçlü futbolcunun önüne geçip, pozisyon alıp kendi teması alıp en ufak bir dokunmayla kendini atıyor. Çok açık. Kolun bir piston gibi itme, herhangi bir çekme yok. Topun gittiği yer çok farklı. O bölgeye dahi gitmiyor. Penaltıyla ilgisi yok. Yanlış bir karar. Bu gibi temaslar var olduğu için VAR karışamaz. Çok yanlıi bir karar. Atilla Karaoğlan, pozisyonun son anını görüyor sadece. Son gördüğü an, o an ve penaltıyı veriyor." dedi.



Ahmet Çakar: "Verdiğiniz penaltıya bir bakın ve utanın"

Eski hakem Ahmet Çakar, "Bak Atilla Karaoğlan ve VAR hakemi. Verdiğiniz penaltıya bir bakın ve utanın. Yazık ki çok yazık. Böyle uyduruk bir penaltı ile maçı kaybeden Ankaragücü'nün üzüntüsünü paylaşıyorum." ifadelerini kullandı.



Bünyamin Gezer: "İrfan Can kendini bıraktı, hakem de yedi"

Bir başka eski Süper Lig hakemi Bünyamin Gezer ise: "Bana göre bu pozisyonun penaltı ile uzaktan yakından alakası yok. Uzaktan yakından alakası yok! Yazık. Maç kaç kaç, 1-0. Hop güle güle abi. İrfan Can 'Beni itti' diyecek, zaten direkt penaltıya gidiyor. İtme var mı, yok. Kolların hareketini görüyor musunuz, yok. İtme, tutma, çekme var mı, yok. Neyin penaltısı bu? Yazıktır. İrfan Can kendini bıraktı, hakem de yerse, hakem de yedi." yorumunu yaptı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 141
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hakemlerin, bunları satın alanların, bunları savunanların, bu oyuncuların, Allah korkusu yokmu? hak yemekten, CEHHENEMDE yanmaktan korkuları yokmu? Üç beş kuruş kazanacaz diye yaptikları terbiyesizlikler ortada. Bıktık vallahi, her hafta aynı rezillik. Benim için Türk futbolu bitmiştir!!!
    Cevapla
  • zonguldaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Arif erdem gibi düşmüş
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    O değilde insanlarin adalet duygusu kiriliyor ve midesi bulanmaya basladi artik. Böyle giderse herkes futboldan ve spor musabakalarindan soğuyacak. Nerde rekabet? Nerede VAR . yok var buna karişmazmiş. Ne saçma . Çagirsin hakemi bir daha bak desin. Ne kaybedecekler?
    Cevapla
  • fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet kaçar, senin gibi uyduruk bir hakemin , bu ülkede yıllarca halemlik yapmış olmasından o dönemin federasyonları UTANMALI
    Cevapla
  • Kadıköylü sabri 1 yıl önce Şikayet Et
    Buz gibi penaltı, ikibiñli yıllarda gassarayın şampiyon olduğundaki maç penaltıları youtubede var,boş yapmayın, izleyin, ofsaytımsı şampiyon olunmaz, hileyi Allah nasip etmez.
    Cevapla
  • katibb 1 yıl önce Şikayet Et
    sene ne yaptın başkan.. topun icadına kadar gideydin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle