Hollanda mahkemeleri Fenerbahçe'nin yaşadığı dolandırıcılık için karar verdi

Fenerbahçe'nin Miha Zajc transferinde Fenerbahçe'nin yaşadığı dolandırıcılık hakkında Hollanda mahkemelerinde karar verildi. Karar sonucu Hollandalı otomobil satıcısı 1.5 yıllık hapis cezasına çarptırıldı.

Hollanda mahkemeleri Fenerbahçe'nin yaşadığı dolandırıcılık için karar verdi
Hollanda mahkemeleri Fenerbahçe'nin yaşadığı dolandırıcılık için karar verdi
GİRİŞ 10.04.2023 17:17 GÜNCELLEME 10.04.2023 17:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'yi Miha Zajc transferinde 830 bin euro dolandıran Hollandalı otomobil satıcısı 1.5 yıllık hapis cezası aldı.

Hollanda'nın Doetinchem kentinde araba satıcısı olan Brian J. 830 bin euro'yu zimmetine geçirmekten 1.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca yasadışı ateşli silah bulundurmakla da suçlandı. Verilen ceza Cumhuriyet savcısının talebiyle kabul edildi.



Neler yaşandı?

Fenerbahçe, Slovenyalı yıldızı Miha Zajc son taksitini yanlışlıkla Empoli yerine Hollanda merkezli bir araç kiralama şirketinin hesabına gönderdi.

Olay ise, Empoli'den Fenerbahçe'ye son taksit olan 831 bin 929 euro 50 sentin ödenmesini hatırlatmasıyla ortaya çıktı. Kulüpten gönderilen bu mailin ardından sarı-lacivertlilere bir mail daha gönderildi. Bu sahte mail, Empoli'deki irtibat kurulan kişinin ismini taşıyordu ve sadece bir harf farklıydı.

Gelen ikinci mailde, ilk mailin dikkate alınmaması gerektiği ve ödemenin bu maildeki hesap numarasına yapılması istendi. Paranın ikinci maildeki hesaba gönderilmesinin ardından kulübe gönderilen faturayı gören sarı-lacivertli yetkililer, paranın yanlış hesaba gönderildiğini anlayarak paranın geri iade edilmesini istedi.

Görülen mahkemenin ardından paranın Fenerbahçe'ye iade edilmesine karar verilmiş, fakat otomobil satıcısı bu parayı sarı-lacivertlilere göndermemişti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Anlaşıldı 1 yıl önce Şikayet Et
    Birileri bir iş çevirmeye çalışmış ama eline yüzüne bulaştırmış, milletide yediğini zannediyorlar.
    Cevapla
  • Ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    Fener çoluk çocuktan toplayıp elin gavuruna yediriyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay orta koylumm
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    para nerede araba nerede
    Cevapla
  • Aksaray68 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana 500 bin verin ik sene yatayum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle