Kim Min Jae'nin yükselişi sürüyor! Değeri 8 kata çıktı

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Kim Min-Jae, Napoli'de ortaya koyduğu performansla güncel piyasa değerini 50 milyon euroya çıkardı.

GİRİŞ 23.03.2023 12:04 GÜNCELLEME 23.03.2023 23:12

Fenerbahçe'nin 2021 yaz transfer döneminde Çin Ligi ekibi Beijing Guoan'dan o dönem teknik direktörü Vitor Pereira'nın isteğiyle kadrosuna kattığı Kim Min-Jae, değerini 2 yılda yaklaşık 8 katına çıkardı.

Değeri 8 kata çıktı

Fenerbahçe'ye transfer olduğu dönem piyasa değeri 6.5 milyon euro olarak güncellenen başarılı savunmacı, Napoli'ye 18 milyon euro bonservisle transfer oldu.

26 yaşındaki başarılı oyuncu, Spaletti yönetimindeki Napoli ile Serie A'da şampiyonluğa koşarken Şampiyonlar Ligi'nde de vitrine çıkması ile güncel piyasa değerini 50 milyon euroya kadar çıkardı.



Serbest kalma bedeli 45 Milyon Euro

Napolili yetkililerin de performansından çok memnun olduğu Kim Min Jae'nin halihazırda serbest kalma bedeli 45 Milyon euro. Güney Koreli oyuncunun piyasa değerini 50 Milyon Euro'ya çıkarmasının ardından oyuncusunu 45 Milyon Euro'ya kaptırmak istemeyen Çizme ekibi, önümüzdeki günlerde Kim'in menajeri ile yeni sözleşme için görüşmede bulunmayı planlıyor. Napoli kulübü yetkililerinin bu mukaveleye daha yüksek bir serbest kalma bedeli koymak istediği vurgulanıyor.

35 maçta görev aldı

Kim Min-Jae bu sezon Napoli formasıyla 35 maçta forma giydi. Güney Koreli savunma oyuncusu, takımına bu maçlarda 2 gol 1 asistlik katkı sağladı.

İngiltere Premier Lig'den Tottenham ve Manchester United'la ismi anılan Kim Min Jae'nin Napoli ile 2025 yılına kadar kontratı bulunuyor. 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL