Galibiyet yetmedi! Fenerbahçe, Avrupa'ya veda etti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Sevilla'yı 1-0 yendi ama Avrupa'ya veda etmekten kurtulamadı.

GİRİŞ 16.03.2023 22:49 GÜNCELLEME 17.03.2023 11:32
Bu Habere 204 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu maçında temsilcimiz Fenerbahçe, 2-0'ın rövanşında sahasında Sevilla'yı ağırladı.



Ülker Stadı'nda saat 20:45'te başlayan müsabakayı temsilcimiz 1-0'lık skorla kazandı ama Avrupa'ya veda etti. Mücadelede Fenerbahçe'nin golünü Enner Valencia kaydetti.

Bu sonucun ardından Sevilla, ilk maçta elde ettiği 2-0'lık avantajın ardından adını çeyrek finale yazdırdı.



Valencia'nın golü tura yetmedi

Sarı-lacivertlilerin Sevilla müsabakasında tek golü takımın golcüsü Enner Valencia’dan geldi. 41. dakikada kazanılan penaltıda beyaz noktanın başına geçen Ekvadorlu golcü, fileleri havalandırarak takımını öne geçirdi. Bu golle Valencia, UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon 3. golünü kaydetmiş oldu. Golcü futbolcu sarı-lacivertli forma ile ise toplamda 27. golünü kaydetti.



Jesus'tan 5 değişiklik


Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Sevilla maçında deplasmanda oynadıkları müsabakaya göre 5 farklı isme görev verdi.

Deneyimli teknik adam, İspanya'da oynanan karşılaşmada King, Arao, Crespo, İrfan Can ve Lincoln’u oynatırken, içerideki maçta bu isimlerin yerine Arda, İsmail, Oosterwolde, Zajc ve Batshuayi’yi sahaya sürdü.



Avrupa kupalarındaki 254. maçına çıktı

Sarı-lacivertliler, bu mücadele ile Avrupa kupalarındaki 254. maçına çıktı. Temsilcimiz söz konusu karşılaşmalarda 95 galibiyet, 55 beraberlik ve 104 mağlubiyet yaşadı.

Bu maçlarda rakip fileleri 326 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 367 gol gördü.

Fenerbahçe: 1 - Sevilla: 0

Stat: Ülker

Hakemler: Michael Oliver, Stuart Burt, Simon Bennett

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Serdar Aziz (Dk. 84 Rossi), Samet Akaydın, Szalai, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Zajc (Dk. 75 Mert Hakan Yandaş), Oosterwolde, Arda Güler (Dk. 84 Emre Mor), Batshuayi (Dk. 19 King), Valencia (Dk. 84 Pedro)

Sevilla: Dmitrovic, Montiel (Dk. 83 Navas), Bade, Gudelj, Telles, Acuna, Torres (Dk. 73 Suso), Fernando, Rakitic (Dk. 83 Jordan), Mir (Dk. 73 Ocampos), En-Nesyri (Dk. 59 Lamela)

Gol: Dk. 41 Valencia (P) (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Serdar Aziz, Dk. 89 İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Dk. 45+2 Bade Dk. 88 Jorge Sampaoli (Teknik Direktör), Dk. 89 Jordan (Sevilla)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 204
  • Asya 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi oldu varmı öyle hükümeti istifaya çağırmak
    Cevapla
  • Ergun 1 yıl önce Şikayet Et
    Bosver in maçı bu ayın maaşını aldınız. Hadi okeyde görüşün birazda siysat yapıp gündeme gelin fosssss sıfırlar . Futbolcu değil her macta top oluyorsunuz.
    Cevapla
  • alpkaan 1 yıl önce Şikayet Et
    fb nin başarısını hazmedemeyenler istifa yazarak avunuyorlar. başka takımları farklı yenerdi sevilla bu. her iki maçtada fb iyi oynadı ama oyuncu değişiklikleri tutarsız oldu.
    Cevapla
  • tuğrulbey 1 yıl önce Şikayet Et
    futbolu siyasete karıştırma alibey fenerbahce spor kulübü babanın siyasi partisi değil zarar veriyorsun fenerbajcemize yazık oluyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir GS taraftarı olarak şunu söyleyebilirim: dün fenerbahce bal yapmaz arı gibiydi. İlk maçın skor hariç hemen hemen hepsi tekerrür etti. kardeşim kalenin oraya çadır kurup nasıl fark atamadılar şaşırıyor insan. buna jesus ne yapsın koç ne yapsın. ama jesusun bir hatasını söylemek gerekirse o da arda ve Valencia yi çıkarması çok yanlıştı. batusaj çıkınca keşke mert hakanı alıp biraz daha çok bindirseydi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle