Sevilla maçı öncesi Zico'dan açıklama geldi!

Bir dönem Fenerbahçe'yi çalıştıran Teknik Direktör Zico, Fenerbahçe'nin Sevilla ile oynayacağı maç hakkında açıklamalar yaptı.

Sevilla maçı öncesi Zico'dan açıklama geldi!
Sevilla maçı öncesi Zico'dan açıklama geldi!
GİRİŞ 08.03.2023 15:09 GÜNCELLEME 08.03.2023 15:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

2008 yılında Fenerbahçe'yi çalıştıran Zico, sarı-lacivertli takımın UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında yarın Sevilla ile deplasmanda karşılaşacağı maçı değerlendirdi.

100. yılında şampiyon yaptığı Kanarya'ya Devler Arenası'nda çeyrek final oynatan Brezilyalı teknik adam, Sabah gazetesine konuştu.

"Önemli başarılar kazandık"

Fenerbahçe ile unutulmaz günler yaşadığını anlatan 70 yaşındaki çalıştırıcı, "Önemli başarılar kazandık. Bunlardan biri de Sevilla'yı iki maç sonunda penaltılarla elememizdi.

"2008'de biz yaptık, şimdi siz de yapabilirsiniz"

O dönem için F.Bahçe- Sevilla, en iyi iki Şampiyonlar Ligi eşleşmesinden biri olarak öne çıkmıştı. İspanyol ekibinin Avrupa'da önemli bir tecrübesi var. Her zaman zorlu bir rakip ama 2008'de biz yaptık, şimdi siz de yapabilirsiniz" ifadesini kullandı.

"Benim için çok duygusal bir maçtı"

O dönemin bir parçası olduğu için çok mutluluk duyduğunu hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Benim için çok duygusal bir maçtı. Fenerbahçe, taraftarlarını o maçlar çok sevindirdi.

"Fenerbahçe'nin Sevilla'yı devirecek gücü kesinlikle var"

Umarım bizim yaptığımızı tekrarlayarak Sevilla'yı devirip bir sonraki tura geçerler. Bir kere şunu söyleyeyim, Fenerbahçe'nin Sevilla'yı devirecek gücü kesinlikle var. Biz her iki maçta da çok dikkatli olmak ve iyi oynamak zorundaydık. Yine aynısı olmalı.

"Kalbim sizinle... Haydi Fenerbahçe!"

İyi bir sonuca ulaşabilmek, oyuncular, teknik direktörler ve taraftarlar için her zaman önemlidir ve Fenerbahçe bunu tekrar başaracak. Kalbim sizinle... Haydi Fenerbahçe!" dedi.

Jesus sözleri

Şu anda takım çalıştırmayan Zico, sarı-lacivertli ekibi sürekli takip ettiğini de ifade ederek şunları söyledi: "Jorge Jesus gibi büyük bir hocayı takımın başına getirdiler. Şampiyonluk için de mazeretleri olduğunu düşünmüyorum.

"Harika bir taraftarları var"

Harika bir taraftarları var. Taraftarların o desteğini asla unutamam. İstanbul'da çok güzel iki yıl geçirdim. Mutluydum ve uyumlu çalıştım. Bana herkes destek oldu. O dönem gitmem gerekiyordu, bunlar futbolda olan şeyler.

"Güzel anılar ve insan biriktirdim"

Her teknik adam gelir, işini yapar ve gider. Bana şans verdikleri için kulüp yöneticilerine teşekkür ediyorum. O güzel günleri her zaman mutlulukla hatırlıyorum. Güzel anılar ve insan biriktirdim."

Türkiye'de 2 kupa kaldırdı

2006-2008 yılları arasında Fenerbahçe'yi çalıştıran Zico, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşarken 1 kez de Süper Kupa zaferi elde etti. 97 karşılaşmada saha kenarında takımı yöneten Brezilyalı efsane, bu süreçte 59 galibiyet, 23 beraberlik ve 15 mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe'yi Avrupa kupalarına da taşıyan tecrübeli çalıştırıcı, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Chelsea'ye elendi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaraylı olarak Fenerbahçe'ye başarılar dilerim
    Cevapla
  • Misafir x 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali Koç istifa etmediği sürece FB şampiyon olamaz.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülke puanı olarak 11. sıra çıkabiliriz. Bunun için en az 2 galibiyet 1 beraberlik gerekiyor. Ya da bir temsilcimizin 2 maçınıda kazanarak tur atlaması lazım. Hadi FB yapabilirsin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahçe tarihinin en büyük başarısı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bazen başarılar birilerini rahatsız edebiliyor,tıpkı zico nun FB yı çeyrek finale çıkardığı sezon gibi, bize o heyacanı yaşattığın için sana sonsuz teşekkürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle