İspanyol basını: G.Saray'ın şampiyonluğunu engelleyecek tek isim!

İspanyol basını, Fenerbahçe'deki performansıyla parmak ısırtan Enner Valencia'nın Süper Lig'de zirveyi belirleyecek isim olabileceğini söyledi.

GİRİŞ 06.03.2023 09:40 GÜNCELLEME 06.03.2023 21:20
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin tecrübeli golcüsü Enner Valencia, gösterdiği üstün performansla tüm dünyada dikkatleri üzerine çekiyor.

İspanyol basınından AS Gazetesi'nde yazılan haberde; "Enner Valencia'nın freni yok. Ekvadorlu golcü, 2023'e muhteşem başladı ve Türkiye'de Galatasaray'ın şampiyon olmasını engelleyebilecek tek isim." ifadeleri kullanıldı.



Valencia ligde 23. golünü attı

Spor Toto Süper Lig’in 24. hafta maçında Kayserispor ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe, sahadan 2-1’lik sonuçla galip ayrıldı. Mücadeleye 11’de başlayan Enner Valencia, takımın ilk golünü kaydetti. 5. dakikada Lincoln’ün ortasında iyi yükselen Valencia, kafayla topu kaleci Bilal’in solundan ağlara gönderdi. Ligde son 4 maçta 8. golüne imza atan Valencia, müsabakada yerini 87. dakikada Serdar Dursun’a bıraktı.

Sarı-lacivert forma altında 100. maçına çıkarak ‘dalya’ diyen ve Fenerbahçe tarihindeki en golcü 10. isim olan tecrübeli oyuncu, Süper Lig’de gol krallığı listesinde de zirvede yer alıyor.

Bu sezon 20 lig maçında 23 gole ulaşan Valencia’nın UEFA Avrupa Ligi’nde 2, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 1 golü bulunuyor.



Gol attığı maçlarda tek yenilgi

Fenerbahçe, Enner Valencia'nın bu sezon ligde gol attığı maçlarda sadece 1 kez mağlup oldu.

Ekvadorlu golcü, takımıyla ligde 13 karşılaşmada gol sevinci yaşarken, Fenerbahçe bu müsabakalarda sadece Giresunspor'a boyun eğdi.

Sarı-lacivertliler, Valencia'nın gol attığı diğer 12 maçta ise 10 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Son 5 maçtaki 16 golün 10'u Valencia'dan

Enner Valencia, takımının geride kalan 5 haftada attığı 16 golün 10'una imzasını koydu.

Sarı-lacivertliler, ligde Galatasaray mağlubiyetinin ardından 6 maça çıkarken, bu süreçte 5 galibiyet ve 1 beraberlik yaşadı. Söz konusu mücadelelerde Valencia, 10 kez ağları sarstı.

Kalan 6 golün 4'ü Michy Batshuayi (2), Ferdi Kadıoğlu (1) Joshua King (1) ve Attila Szalai (1) den gelir, 1 gol de rakip oyuncunun ayağından kaydedildi.



Kayserispor maçında 'dalya' dedi

Fenerbahçe’nin Ekvadorlu golcüsü Enner Valencia, Kayserispor maçında görev alarak sarı-lacivertli forma ile 100. maçına çıktı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 19
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Icardi: zaniola ne diyo bu Zaniola: ya boşver
    Cevapla
  • TR TEKTİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet geçen maçta gördük baya engelledi bizim takımı.Değil valenciya kralıda gelse bu sene bu futbolla bizi kimse durduramaz FENERASYON hariç tabiki.
    Cevapla
  • KarTaL 1 yıl önce Şikayet Et
    15’i penaltıdan zaten. Demek penaltıları kaleci kullansa o da süper golcü olacak
    Cevapla
  • Nurgül 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar iyiydi 5 salladık 3ünü saydılar neredeymiş bu enner
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek isim mhk idi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle