Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'ye verilen para cezalarını onadı

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği 246 bin TL'lik para cezasını onadı.

Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'ye verilen para cezalarını onadı
Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'ye verilen para cezalarını onadı
GİRİŞ 03.03.2023 20:02 GÜNCELLEME 03.03.2023 20:05
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği 246 bin TL'lik para cezasını onadı.

TFF Tahkim Kurulu'nun 3 Mart 2023 günlü (9) sayılı toplantısında gündemindeki dosyaları inceleyerek aldığı kararlar şöyle:

"Fenerbahçe'nin idarecisi Selahattin Baki'nin kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamaları nedeniyle FDT'nin 38/3. maddesi uyarınca 200 bin TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oy birliği ile,

Fenerbahçe taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 7. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 53/2. maddesi uyarınca 190 bin TL para cezası cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oy birliği ile,

Fenerbahçe taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 52/2. maddesi uyarınca 56 bin TL para cezası cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oy birliği ile,

Fenerbahçe'nin idarecisi Erol Bilecik'in müsabaka sonrası sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamaları nedeniyle FDT'nin 38/2., maddesi uyarınca 200 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle indirim yapılarak 100 bin TL para cezası ile cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • fevzi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali koç u taraftar olarak yuhalıyacagız
    Cevapla
  • yazı/yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    basket maçındaki rezillikten sonra fb hiçbir stada ve salona alınmamalıdır.
    Cevapla
  • Hocam24 1 yıl önce Şikayet Et
    Ohhh ohhh ohhh ne güzel olmuş.Fenerliydim eskiden.Simdi Trabzonlu.Siz hükümete istifa dersiniz ha.Bu ceza az bile.Asil cezayı ALLAH kesecek size.
    Cevapla
  • KarTaL 1 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş’a tribün blok cezası verilirken feneve yine ödül vermişler. Sorsan en mağdur hep mağdurlar ama yazık..
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Futbola siyaset karıştı artık bundan sonra futboldan bişey beklemeyin federasyon özerk ama malesef bizim ülkemizde onuda siyasete alet ettiler nasıl bir ülke olduk ki herseyimiz kötüye gider oldu bursa başakşehir Trabzon bu takımlar siyasi kanal sayesinde şampiyon oldu hep yazik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle