Ali Palabıyık için çok sert sözler! "Fenerbahçe ligden çekilse haklı"

Fenerbahçe'nin Adana Demirspor'la 1-1 berabere kaldığı maçın ardından, karşılaşmayı yöneten Ali Palabıyık spor basınının gündemine oturdu.

Ali Palabıyık için çok sert sözler! "Fenerbahçe ligden çekilse haklı"
Ali Palabıyık için çok sert sözler! "Fenerbahçe ligden çekilse haklı"
GİRİŞ 03.02.2023 10:49 GÜNCELLEME 03.02.2023 11:09
Bu Habere 247 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, Adana Demirspor'la 1-1 berabere kaldı. Spor yazarları karşılaşmayı yorumladı.

ERMAN TOROĞLU: BEN OLSAM HAKEMİ ÇAĞIRIRDIM

"Karar vereceğiz; maçlar ya tempolu oynanacak ufak-tefek fauller olacak, ya da hakem maçı rosto gibi doğrayacak. Biz de bol bol hakeme sallayacağız. Biz ikinciyi istiyoruz. O zaman da şikayet etmeyeceğiz. Mert Hakan eliyle- koluyla mı aldı, yoksa net gol müydü? Buna VAR karar verdi. Hakem gitmedi. Peki pozisyon yoruma açık mıydı, net miydi? Ben olsaydım, hakemi çağırırdım çünkü yoruma açık bir pozisyondu. O zaman hakeme ne gerek var, tribünden VAR'lar maçları idare etsinler. Öyle yardımcılar var ki, 2 metre ofsayttan bayrağı çekmiyorlar. Öyle yardımcılar var ki, ne olduğu beli olmayan pozisyonda bayrağı çekiyorlar ve o pozisyon gidiyor gol oluyor. Dün akşamki gibi. Bıçak sırtı pozisyonlarda bekleyin. 1-1.5 metreden kaldırın, çünkü sonra sakatlık oluyor. Siz eğitimlerinizi farklı farklı yerlerden mi alıyorsunuz. Birilerinize herhalde Kulüpler Birliği'nin babaları veriyor, birilerinize ise TFF'nin getirdiği babalar!" (Fotomaç)



AHMET ÇAKAR: ALİ PALABIYIK HER ŞEYİN YANLIŞ

"Türk hakemliği adına Adana'da kriminal ve rezil bir gece yaşandı. Ali Palabıyık; her şeyin yanlış… Hakemlik yapman, düdük çalman, her şey… G.Saray tarafından yönettiği rezil Alanya maçı sonrası hakemliği bitirilme aşamasına gelmiş Ali Palabıyık, kendini G.Saray'a affettirmek ve günah çıkartmak için Fenerbahçe'yi yedi. Öyle bir yedi ki gören de anladı futboldan hiç anlamayan da anladı! Adana Demirspor lehine verdiği penaltılara hiç itirazım yok. İkisi de penaltı. Mert Hakan'ın gol öncesi eline top çarptı diyelim o da tamam. Ama ilk yarıda Batshuayi'ye bir yan topta açık bir künde var. Bırakın futbolda faulü güreşte bile adama 'Ne yapıyorsun' derler. Palabıyık ve VAR hakemi Koray Gençerler sus-puslar…"

"İkinci yarı Adana ceza alanı içinde Adanalı defans oyuncusu Samet'i kalçası ve vücudu ile yere yıkıyor, öne çıkan Adanalı topa vursa anlayacağım. Topa vurmuyor, Samet'i yere yıkıyor. Açık bir penaltı ama Palabıyık yine bıyıklarını buruyor… VAR hakemiyse konu mankeni olarak Riva'da barışma operasyonuna katkı da bulunuyor. Ali Palabıyık'ın hem kötü bir hakem hem de kötü bir insan olduğunun ispatı sadece vermediği penaltılar değil, maçın son saniyesinde ceza alanının bir metre dışında Zajc'a o kadar açık bir faul yapılıyor ki Palabıyık 'Oyna' diyor, çalamıyor. Çünkü yüreği yetmiyor. Çünkü tek derdi var o da kendini affettirmek. Bela okumayı hiç sevmem ama ey Ali Palabıyık Allah belanı vermesin ama Allah cezanı versin. Tabii ki Allah'tan önce eğer TFF ve MHK senin cezanı vermezse Allah onların da cezasını versin." (Sabah)



FIRAT AYDINUS: "FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLSE HAKLI DERİM"

Adana Demirspor - Fenerbahçe maçının ardından TV 8.5'ta karşılaşmayı yorumlayan Fırat Aydınus yaşanan hakem hatalarını eleştirerek, "Fenerbahçe ligden çekilirse haklı derim" dedi.

TV 8.5 yorumcusu Fırat Aydınus maçın ardından tartışmalı kararları değerlendirdi. 

"Adana Demirspor ilk yarıda 9 kişi kalmalıydı"

Fırat Aydınus, Adana Demirspor'un ilk yarıda 9 kişi kalması gerektiğini söyledi ve Adana Demirspor'un ilk yarıda 9 kişi kalması gerekiyordu. Ndiaye ve Onyekuru. Ndiaye maçın başındaki tehlikeli hareket ve verilmeyen penaltıdan iki sarı kart. Onyekuru'nun Altay'a yaptığı sarı kart. Dolayısıyla iki kırmızı kart." ifadelerini kullandı. 

"Fenerbahçe'nin iki penaltısı verilmedi"

İlk yarıdaki Batshuayi'nin ve ikinci yarıda Samet Akaydın'ın penaltı beklediği pozisyonların net penaltı olduğunu söyleyen Fırat Aydınus, Mert Hakan'ın iptal edilen golüyle ilgili olarak  ise, "Mert Hakan'ın iptal edilen golünde elle oynadığına dair net kanıt göremiyorum Ben bu açılara baktığımda net bir el diyemiyorum. VAR başka açılardan izlediyse onu bilemem. Bu konuda keşke biz de aydınlatılsak" yorumunu yaptı.  (TV 8.5)

GÜRCAN BİLGİÇ: DÜDÜĞÜN PLANI

"On ikinci dakika geçtiğinde iki takımında çektiği şut sayısı 12'ydi. Devre bittiğinde 24. Yani her iki dakikada bir golü arayan iki takım, birbirini sürekli tehdit etti. Fırsatlar heyecanı körüklerken, 15'te Mert Hakan'ın müthiş golü geldi. Herkes golü kutlarken, yayıncı kuruluş topun kapılma anını gösterdi defalarca. Birileri bir şey arıyordu. Top yerden bekliyor, yükseliyor, sonrasında Mert Hakan kontrol ediyordu. "Ele değdi" deseniz, görülmüyor. İspatı olmayan şüpheden hareketle golü iptal etti VAR hakemi Koray Gençerler. Kayıtlar incelense bu kez "elimsi" kelimesini de duyacağız muhtemelen. Maçın kendi dengesinde, dakikalar geçtikçe kontrol Fenerbahçe'ye geçti. İkinci yarıya tamamen hükmetmeye başladılar. Demirspor ceza alanı içinde boşluk aradılar her fırsatta. Bu arada Altay kurtardığı penaltının yanı sıra defans arkasını da boş bırakmadı. Müthiş bir gece geçiriyordu, 82'deki acemi penaltıyı yapana kadar... Jesus, maç bittikten sonraki haklı isyanında kırmızı kartı gördü. Galatasaray Yöneticisi Erden Timur "bu lig bitmez" diyordu, şikayet ettiği hakemler önlerindeki taşları tek tek ayıklayıp, dün akşam ligin "nasıl" biteceğinin kararını verdiler. Hoca hazırlanıyor, futbolcular çalışıyor, yöneticiler milyonlarca Euro harcıyor ama biri planı yapıyor, ötekiler düdüğü çalıyor. Yazık... (Fotomaç)



SERDAR ALİ ÇELİKLER: AYAĞA KAK FENERBAHÇELİ

Artık herkesin Fenerbahçeliliğini gösterme kulübüne sahip çıkma zamanı. Bir takımın üzerine bu kadar oynanmaz. Yeteneksiz oldukları kesin, ahlakları tartışmalı hakemler eliyle, zaten az olan adil rekabet ortamını iyice zehirliyor. Adana deplasmanında hem VAR hem de saha hakemi tarafından doğranan Fenerbahçe için artık camia olarak ayağa kalkmalıdır. FETÖ saldırısına uğrayan, suikast girişimine maruz kalan bu camia artık bir operasyonu daha kaldıramaz. Adana'da bir takım hatalar değil açık operasyon yapılmıştır. "İyi niyetli" denilen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi artık bu işin sorumlularındandır. O da kendisini bu bariz tetik operasyonundan baliğ tutamaz. Kesin hatalı gol iptali kararı veren VAR, ne hikmetse yüzde yüz penaltıyı görmüyor. Olmayan korner uydurulup o kornerden oluşan pozisyonda penaltı veriliyor. En az 5-6 net faul göz göre göre atlanıyor. Badou Ndiaye'nin Svensson'un katliamları pas geçiliyorsa bu maç hatayla falan açıklanamaz. Fenerbahçe camiasının tüm unsurları ile "hop" deme vakti geldi. 2. yarıda Belhanda'nın Samet'in sırtına çıkmasına yine 'kör' olan Palabıyık tek doğru kararını Demirspor lehine çaldığı penaltı düdüğü ile verdi. O penaltı gol oldu. Fenerbahçe Dünya Kupası arası sonrası iyi dönememişti lige. Ancak Adana'da iyi oynadılar. Bir sürü gol kaçırdılar. Hakem bir buz gibi golü yedi. İkinciyi de yiyecekti de ofsayt çizgisi teknolojisi izin vermedi. Hakemleri yenemezlerdi, yenemediler... Ama kaderi yenebilirler her Fenerlinin ayağa kalkması şartıyla… Kulübüne sahip çıkmasıyla! (Habertürk)



ÖMER ÜRÜNDÜL: SAMET'E YAPILAN HAREKET PENALTIYDI

Ali Palabıyık'ın biri VAR olmak üzere verdiği penaltılar doğru ama bana göre Belhanda'nın ceza alanı içinde Samet'e yaptığı hareket penaltıydı. Son saniyelerde de çok net bir frikiği vermeyince tansiyon yükseldi ve Jesus kırmızı gördü. (Sabah)



İLKER YAĞCIOĞLU: KAOSUN SEBEBİ HAKEMLER

Dün akşam Adana'da nefesleri kesen bir maç izledik. İki takım oyuncuları da maçı kazanmak için olağanüstü mücadele ettiler ama ne yazık ki maç esnasında ve eminim ki sonrasında oyun değil sadece hakemler konuşulacak. Doğal olarak ben de hakemlerle ilgili yazıma başlayayım. Mert Hakan'ın golü niye iptal edildi anlamış değilim. Kanalda her açıdan baktım topun Mert Hakan'ın eline çarptığı açıyı göremedim. İkincisi Batshuayi'ye ceza alanı içinde yapılan çok net bir penaltı var, VAR ona niye müdahale etmedi onu da anlamadım. Anlamadığım bir diğer konu da İrfan'ın pozisyonunu VAR'a gidip gözleriyle gördükten sonra penaltıyı veren Ali Palabıyık, Mert Hakan'ın pozisyonunda niye izlemeden golü iptal etti çözebilmiş değilim. Zaten bu standartsızlık da Türkiye'deki futbolun kaosun en büyük sebebi. Harika bir maç. Müthiş bir mücadele ama konuştuğumuz tek şey hakemlerin kararları. Bu zihniyet devam ettiği müddetçe de futbolumuzun bir adım ileriye gitmesi mümkün gözükmüyor. Adana'da puan kaybetmek dünyanın sonu değil, iyi bir takıma karşı F.Bahçe takımı son derece iyiydi. (TAKVİM)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 247
  • Mahmud 1 yıl önce Şikayet Et
    10 yıldır aynı blöf nedense ligden bir çekilemediler.fener ligden çekilsin Türk Futbolu çağ atlamazsa adımı değiştereceğim ve eşekler gibi anıracağım daha futbol takip etmeyeceğim.
    Cevapla
  • Türkoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer sizde vicdan varsa bir kendine sorar.Söylediklerinize kendiniz inanıyormusunuz? 10 yılda 5 şampiyonluk.Kayırmaların haddi hesabı yok.Hileli onlarca maç.Kazanılan şaibeli o kadar çok şampiyonluk varki.Ama fenerbahçe kayırılmış ya!şampiyonluk yok.Bir hesap hatası yokmu? Ancak kendi kendinizi dinlemeye devam edin.Elbet ALLAH ın da bir adaleti vardır...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çekilselerde rahat etse lig
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ümraniye maçında zorla fb kazandırıldı hakemler tarafından.
    Cevapla
  • Vatandaş80 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla tüm ülke memnun olur fb bir virüs gibi Türk futboluna bulaşmış durumda hatta kapısına kilit vurulsun ülke rahatlasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle