Enner Valencia 12 yıl sonra bir ilki başardı

Fenerbahçe'nin başarılı forveti Enner Valencia, Adana Demirspor ağlarını da sarsarak bu sezon ligdeki 20. golünü attı. Enner Valencia gol krallığı listesinde açık ara lider konumda bulunuyor.

Enner Valencia 12 yıl sonra bir ilki başardı
Enner Valencia 12 yıl sonra bir ilki başardı
GİRİŞ 03.02.2023 09:28 GÜNCELLEME 03.02.2023 22:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin Ekvadorlu forveti Enner Valencia, bu sezon Süper Lig'de 20. golüne imza attı.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaşan Fenerbahçe, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Mücadeleye 11'de başlayan Enner Valencia, takımın tek golünü kaydetti. Etkili bir oyun ortaya koyan Valencia, 88. dakikada Willian Arao'nun derinlemesine pasında ceza sahası içine sağ çaprazdan girerek yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi. Süper Lig'de gol krallığı listesinde zirvede yer alan 33 yaşındaki forvet, Adana Demirspor ağlarına attığı golle gol sayısını 20'ye yükseltti.

Bu sezon 18 lig maçında 20 gole ulaşan Valencia'nın, UEFA Avrupa Ligi'nde 2, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 golü bulunuyor.

12 yıl sonra bir ilk

2010-2011 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'de 28 gol kaydeden Alex de Souza'dan sonra, bir sezonda 20 gol barajını geçen ilk futbolcu Valencia oldu.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 7
  • GERÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye liginde futbol oynayarak kazanılan ya da kaybedilen maçlar olmuyor. Hakemlerin skor belirlediği maçlar oluyor. Bu sebeple kalitesiz lig olduğundan göllerin çarpan puanı 1.5 olarak belirlenmiş.
    Cevapla
  • Tontik 1 yıl önce Şikayet Et
    Valanciadan bi cacık olmaz, kaçırdığı goller çok fazla ve çok bencil oynuyor kimseme pas vermiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    15 i penaltı dan hakemlerin canı sağ olsun
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakem hakem dedinizde bir dünkü maça bakn bırakın bu ayakları Fenerbahçe Türkiye'nin en büyüğü herkesin fenerden nefret etmesi doğal kadar bir şey yok
    Cevapla
  • Abdülhamid 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha mı hakem diyorsunuz be, bı bitmediniz gitti,
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç fenerbahçe liderin 6 puan gerisinde şampiyon olamama süresi 9 yıla çıkıyor ali koç ve ekibi tarih yazmaya devam ediyor:):)
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sivas maçını hatrltrm size hakem kime yardım etti geçen yıl Rize maçı aynı hakem ne tesadüf tr bu maça verildi biz şampiyon olmasakta unutma ki en büyük Fenerbahçe fenerin büyüklüğü hepinizn kazan masini istemediğinden açık ara belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle