Fenerbahçe'den ilk açıklama! "Kara bir leke"

Fenerbahçe, Antalyaspor maçına saatler kala VAR Kayıtları ile ilgili "Türk futbol tarihine geçecek kara bir lekedir." açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe'den ilk açıklama! "Kara bir leke"
Fenerbahçe'den ilk açıklama! "Kara bir leke"
GİRİŞ 03.01.2023 18:55 GÜNCELLEME 03.01.2023 19:59
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

 Fenerbahçe Kulübü, Süper Lig'in 15. haftasında yapılan Gaziantep FK-Beşiktaş müsabakası ile 16. haftasında oynanan Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçlarındaki hakem hatalarıyla ilgili alınan kararları memnuniyetle karşıladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 'resmi kaynaklar aracılığıyla' ilk kez açıklanan VAR kayıtları üzerine bu açıklamayı yapmayı sorumluluk kabul ediyoruz. Kamuoyu vicdanlarını rahatsız eden, 25 Aralık 2022 tarihinde oynanan Gaziantep FK-Beşiktaş ve 29 Aralık 2022 tarihinde oynanan Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını dehşet ve üzüntü içinde takip ettik. Hem zirve hem de düşme hattında birçok takımın kaderiyle oynayan, Süper Lig'in adalet çerçevesinde yönetilmediğinin fotoğrafı olan bu kayıtlar, Türk futbol tarihine geçecek kara bir lekedir." denildi.

 "Futbolumuzun temizlenmesi için de bir milat"

Açıklamada, Türk futbolunun marka değerinin bu durumda olmasının en büyük sebeplerinden birinin "kronikleşmiş hakem faciaları" olduğu belirtilerek, "Bu durum futbolumuzun temizlenmesi için de bir milattır. Sezonlardır üst üste yaşanan kaosa sebep olan olayların bugün sadece bir kısmı gün yüzüne çıkmışken Türkiye Futbol Federasyonu ilk kez önlem ve aksiyon alma odaklı bir tavır ortaya koymuştur. Bu tutum şeffaf yönetim anlayışının en samimi göstergesidir. Kendilerine sorumluluk sahibi bu tavırları için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

"Takipçisi olacağımızı vurguluyoruz"

Sarı-lacivertli kulübün, atılan bu adımı son derece değerli bulduğunun aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Futbolumuzda yaşanan skandallara dair milat olarak kabul ettiğimiz bu adımı son derece değerli buluyor, hakem atamaları ve hakem performanslarının takipçisi olacağımızı vurguluyoruz. Ayrıca hakem hatasının da ötesinde, olağanüstü bir durum olarak gördüğümüz bu yaşananlarla ilgili gelişmelerin ve atılacak adımların da takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Futbolu kirleten bu isimlerin ve bu isimlerin eğer varsa Türk futbol paydaşları arasındaki her bir uzantılarının, futbolumuzdan silinmelerini temenni ediyoruz."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • KOBRA 1 yıl önce Şikayet Et
    Takım otobüsü kurşunlatanlar.Yakalandınız Riv riv yapmayın.
    Cevapla
  • HASAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Futbolun kara lekesi fb dir. Konyada el ile atılan golü veren hakem bu hakem. Bitirseydiniz o zaman hakemliğini. Ama işinize geldimi böyle.
    Cevapla
  • TARAFTAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın başkan bugün Antalyasan maçın alınıp Fenere verilmesi kara bir leke inşallah bugün rahat uyursunuz
    Cevapla
  • aglakcincom 1 yıl önce Şikayet Et
    agla cimbom agla ektigini bic hak yiyen gs
    Cevapla
  • HASAN 1 yıl önce Şikayet Et
    En çok penaltı kazanan sayın başkan maç Antalyadan alınıp sana verildi. Şimdi ne diyeceksin. Antalyalılar , Sıvas kadar olamadız sesiniz çıkmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle